Uzun süresine rağmen sıkılmadan izlenebilen, duygusallığın bana göre yoğun olarak hissedilebileceği, hem ülkenin hem de insanların değişimine tanıklık edebileceğiniz yine bana göre harika bir yapım
İzlemek istediğim zaman elimde 3 cd lik versiyonu vardı. Buna uyarlanmış senkronlu altyazıyı bulunca çok sevinmiştim. Görüntü kalitesi de tatminkardır.
Bu arada filmi 6 saat başından ayrılmadan seyretmeden 3 güne yaydığımı hatırlıyorum sevgili sesizadam.
Alıntı:
Meglio Gioventu, La 2003 yapımı, 6 saatlik, İtalyan filmi. Süresi nedeni ile pek çok ülkede gösterime girememiş bu film, daha çok festivalerde dolaştı.
Film iki kardeşin 1960'lardan günümüze kadar olan bir zaman diliminideki yaşayışını yansıtıyor. ilk başlarda tüm zevkleri, hobileri, hayata dair planları aynı olan bu iki kardeş bu 40 yıllık süre zarfında gelişen olaylar ile birbirinden farklılaşmaya başlıyor. en sonunda ise kendi hayallerinin peşinde, apayrı iki noktada buluyorlar kendilerini. kısaca 6 saatte bir hayatı tüm detayları ile izleme fırsatı veren bu film, çeşitli festivallerde de ödüller almış başarılı bir drama.
Carati Ailesi'nin iki oğlu da parlak birer üniversitede öğrencisidir. Nikola tıp, Matteo ise edebiyat okumaktadır. Fakat iki kardeş te ne olmak, ileride tam olarak ne yapmak istedikleri konusunda kararsızdır. Nikola, bu bilinmezliği sorun etmezken; Matteo sanki sancılı bir âdet dönemi geçiriyormuş gibi huzursuz ve gergindir...
Nicola ve Matteo, üniversiteden arkadaşları olan Carlo ve Berto ile birlikte, son sınavlarını verdikten sonra Norveç'e, Kuzey Burnu'na gitmeye karar vermişlerdir. Yola çıkma günü geldiğindeysa Matteo, sanki daha önce "kız yok" diye anlaşmamışlar gibi; yanında çok güzel bir kızla gelir... Fakat durum, göründüğü gibi değildir. Matteo'nun, yanında getirdiği güzel kızı Norveç'e götürmek gibi bir niyeti olmadığı gibi; kendisinin de Norveç'e gitmeye niyeti yoktur. Güzel Giorgia'nın hikâyesini öğrenen Nicola; kardeşine yardım etmeye karar verir. Georgia, ailesi tarafından akıl hastahanesine kapatılmış bir genç kızdır. Georgia'yla, babası doktor olan bir arkadaşının vasıtasıyla tanışan Matteo; kısa bir süre önce, rehabilitasyonuna yardımcı olması için Georgia'yla gezmeye ve sohbet etmeye başlamıştır. Her hafta birkaç saat süren bu normalleştirme seanslarından birinde, Georgia'nın vücudundaki izleri fark eden ve doktor adayı kardeşinden izlerin teyidini alan Matteo; daha fazla elektroşoka mağruz kalmaması için, genç kızı hastahaneden kaçırmıştır... İki kardeşin yeni plânı, Georgia'yı ailesini götürerek elektroşok olayını anlatmak ve güzel kızı ailesinin yanına bıraktıktan sonra, yola çıkmış olan arkadaşları Carlo ve Berto'ya yetişerek; dondurdukları gezi plânını, tekrar hayata döndürmektir. İki kardeşin henüz farkında olmadığı şey, Georgia'yı ailesine götürürken yaşayacakları olayların, hayatlarında çok radikal değişimlere sebep olacağıdır...