Giriş Kayıt
Gene Roddenberry

Gene Roddenberry (70)


Senarist, Yapımcı

Eugene Wesley Roddenberry, 19 Ağustos 1921 El Paso, Texas, ABD doğumlu senarist, yapımcı.

1969 yılının Aralık ayında Majel Barrett ile evlendi. 22 yılın ardından 1991 yılının Ekim ayında boşandılar. Çiftin 1 çocukları oldu.

Uzay Yolu (2009), Uzay Yolu: Bilinmeze Doğru (2013), Uzay Yolu Sonsuzluk (2016), Uzay Yolu VIII: İlk Temas (1996) gibi yapımlarla biliniyor.

Gene Roddenberry, 24 Ekim 1991 tarihinde (70 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: Eugene Wesley Roddenberry
Doğum Tarihi: 19 Ağustos 1921
Ölüm Tarihi: 24 Ekim 1991
Doğum Yeri: El Paso, Texas, ABD
Diğer Bir İsmi: Robert Wesley
Takma İsmi: The Great Bird of the Galaxy
Burcu: Aslan
Boyu: 1.85 m
9.0 (1 Oy)
  • Currently 180/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (15)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2018 Kısa Metraj Senarist 6.9 489

Uzay Yolu: Keşif
2017 Bilim-Kurgu Senarist 7.4 60,624

Uzay Yolu Sonsuzluk
2016 Aksiyon Senarist 7.1 205,725
2016 Tarihi 7.1 129
2015 Aksiyon Senarist 4.9 3,223
2014 Komedi Senarist 7.8 26

Uzay Yolu: Bilinmeze Doğru
2013 Aksiyon Senarist 7.7 441,858
2013 Aksiyon Senarist 8.0 2,034
2012 Bilim-Kurgu Senarist 5.8 114
2010 Belgesel Oyuncu 7.4 585

Uzay Yolu
2009 Aksiyon Senarist
8.0 552,411
2009 Kısa Metraj 5.2 6
2007 Aksiyon Senarist
6.3 1,117
2004 Macera Senarist 6.8 1,032

Uzay Yolu X : Nemesis
2002 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.4 66,912

Uzay Yolu: Atılgan
2001 Aksiyon Senarist 7.5 38,688
2000 Aksiyon Senarist 6.7 10,918
1998 Komedi 7.0 3,021

Uzay Yolu IX : İsyan
1998 Aksiyon Senarist 6.4 64,146
1997 Aksiyon Senarist 6.3 3,496

Uzay Yolu VIII: İlk Temas
1996 Aksiyon Senarist 7.6 108,968

Uzay Yolu: Gezgin
1995 Aksiyon Senarist 7.7 49,807

Uzay Yolu VII: Yeni Nesil
1994 Aksiyon Senarist 6.6 69,218

Uzay Yolu: Derin Uzay Dokuz
1993 Aksiyon Senarist 7.9 43,511

Uzay Yolu VI: Keşfedilmemiş Ülke
1991 70 Aksiyon Senarist
7.2 63,766

Uzay Yolu V: Son Sınır
1989 68 Aksiyon Senarist
Yapımcı
Çeşitli
5.5 50,829

Uzay Yolu: Yeni Nesil
1987 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Çeşitli
8.6 84,286
1987 Belgesel Oyuncu 7.9 1,440

Uzay Yolu IV: Eve Yolculuk
1986 65 Aksiyon Senarist
Çeşitli
7.3 71,281

Uzay Yolu III : Spock'ı Ararken
1984 63 Aksiyon Senarist
Çeşitli
6.7 67,655

Uzay Yolu II: Han'ın Gazabı
1982 61 Aksiyon Senarist
Çeşitli
7.7 103,691

Uzay Yolu
1979 58 Macera Yapımcı
Senarist
Çeşitli
6.4 73,617
1977 56 Korku Yapımcı
Senarist
6.3 435

Uzay Yolu: Animasyon Seri
1973 Animasyon Senarist
Çeşitli
7.5 5,058
1973 Bilim-Kurgu Senarist
Yapımcı
6.1 706
1971 50 Komedi Yapımcı
Senarist
6.2 1,762
1967 Macera Yapımcı
Senarist
8.9 2,969

Uzay Yolu: Orijinal Seri
1966 Aksiyon Oyuncu
Yapımcı
Senarist
8.3 64,945
1964 Dram Senarist
Yapımcı
8.5 137
1960 Western Senarist 8.2 45
1957 Western Senarist 8.5 1,978
1956 Western Senarist 7.3 38
- Aksiyon Senarist    
Türkçe Altyazı © 2007 - 2019