Giriş Kayıt
Hayao Miyazaki

Hayao Miyazaki


Senarist, Yönetmen, Animasyon, Yapımcı

Hayao Miyazaki, senarist, yönetmen, animasyon, yapımcı.

Akemi Ôta ile evlendi. Çiftin 2 çocukları olmuştur.

Diğer Bir İsmi: Miyazaki Hayao | Tsutomu Teruki
Takma İsmi: the Japanese Walt Disney
9.9 (143 Oy)
  • Currently 198/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Görselleri (11)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy

Çocuk ve Balıkçıl
2023 Animasyon Yönetmen
Senarist
7.6 44,000
2022 Macera Senarist    
2021 Animasyon Yönetmen
Senarist
   
2020 Animasyon Senarist 5.2 109
2019 Belgesel Oyuncu 8.2 36
2018 Animasyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.8 251
2017 Animasyon 6.8 15,958
2016 Belgesel Oyuncu 6.8 865

Yenilmezler: Ultron Çağı
2015 Aksiyon 7.3 915,144
2015 Müzik Oyuncu 6.5 3,838

Rüzgâr Yükseliyor
2013 Animasyon Senarist
Yönetmen
7.8 97,223
2013 Belgesel Oyuncu 7.7 5,615
2012 Animasyon Oyuncu 6.7 577

Tepedeki Ev
2011 Animasyon Senarist
Çeşitli
7.4 51,144
2011 Animasyon 7.9 16,899
2011 Belgesel Oyuncu 7.1 151

Aşırıcılar
2010 Animasyon Yapımcı
Senarist
Çeşitli
7.6 102,997
2010 Animasyon Animasyon
Yönetmen
Senarist
7.5 875

Oyuncak Hikayesi 3
2010 Animasyon 8.3 886,274

Küçük Deniz Kızı Ponyo
2008 Animasyon Yapımcı
Editör
Yönetmen
Senarist
7.6 161,137

Yerdeniz Öyküleri
2006 Animasyon Senarist 6.3 43,731
2006 Animasyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.7 228
2006 Animasyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.6 423
2005 Belgesel Oyuncu 6.7 125

Yürüyen Şato
2004 Animasyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
8.2 442,414
2004 Belgesel Oyuncu 8.1 58

Sihirli Kedi
2002 Animasyon Yapımcı
Çeşitli
7.2 54,264
2002 Animasyon Yönetmen
Senarist
7.4 190
2002 Animasyon Oyuncu
Senarist
Yönetmen
8.0 1,682

Ruhların Kaçışı
2001 Animasyon Yönetmen
Senarist
8.6 838,476
2000 Animasyon Senarist 7.3 43

Prenses Mononoke
1997 Animasyon Yönetmen
Senarist
Editör
8.4 375,707

Yüreğinin Sesi
1995 Animasyon Sanat Bölümü
Yapımcı
Senarist
7.8 71,536
1995 Animasyon Yönetmen
Senarist
7.6 3,869
1994 Animasyon Yapımcı
Senarist
7.3 34,071

Kırmızı Kanatlar
1992 Animasyon Editör
Senarist
Yönetmen
7.7 100,702

Dün Gibi
1991 Animasyon Yapımcı 7.6 36,757
1990 Animasyon Senarist 7.8 2,031

Küçük Cadı Kiki
1989 Animasyon Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.8 163,031

Komşum Totoro
1988 Animasyon Sanat Bölümü
Yönetmen
Senarist
8.1 375,218
1987 Belgesel Yapımcı 7.5 200

Gökteki Kale
1986 Animasyon Yönetmen
Senarist
Editör
8.0 180,221

Rüzgârlı Vadi
1984 Animasyon Yönetmen
Senarist
8.0 180,959
1984 Animasyon Sanat Bölümü
Senarist
Yönetmen
7.5 1,615
1984 Animasyon Yönetmen
Çeşitli
8.3 763
1982 Animasyon Animasyon 7.2 2,277

The Castle of Cagliostro
1979 Animasyon Animasyon
Sanat Bölümü
Yönetmen
Senarist
7.6 33,070
1979 Animasyon Sanat Bölümü
Animasyon
7.7 2,053
1978 Animasyon Yönetmen
Animasyon
Sanat Bölümü
8.8 4,941
1976 Macera Sanat Bölümü
Animasyon
7.3 995

Flanderlerin Köpeği
1975 Animasyon Animasyon 8.0 304

Heidi
1974 Animasyon Sanat Bölümü
Animasyon
7.5 5,947
1973 Aile Senarist
Sanat Bölümü
Animasyon
6.8 1,090
1972 Aile Sanat Bölümü
Senarist
Animasyon
Çeşitli
6.8 1,979
1972 Animasyon Yönetmen 7.9 2,409
1971 Animasyon Animasyon
Çeşitli
5.7 160
1971 Animasyon Animasyon
Çeşitli
7.0 494
1968 Animasyon Animasyon
Sanat Bölümü
6.6 2,485
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024