Giriş Kayıt
Idris Elba

Idris Elba (50)


Oyuncu, Yapımcı, Senarist, Yönetmen

Idrissa Akuna Elba, 06 Eylül 1972 Hackney, London, İngiltere, Birleşik Krallık doğumlu oyuncu, yapımcı, senarist, yönetmen.

2019 yılının Nisan ayında Sabrina Dhowre ile evlendi.

Thor: Ragnarok (2017), Prometheus (2012), Pasifik Savaşı (2013), Orman Çocuğu (2016) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Idrissa Akuna Elba
Doğum Tarihi: 06 Eylül 1972
Doğum Yeri: Hackney, London, İngiltere, Birleşik Krallık
Takma İsmi: DJ Big Driis
Burcu: Başak
Boyu: 1.89 m
9.1 (73 Oy)
  • Currently 181.4/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (61)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2022 Animasyon Oyuncu 6.8 1,329

Üç Bin Yıllık Bekleyiş
2022 50 Dram Oyuncu 6.7 31,261

Canavar
2022 50 Macera Oyuncu 5.6 18,882
2022 50 Suç Yapımcı    

Kirpi Sonic 2
2022 50 Aksiyon Oyuncu 6.8 25,239
2022 50 Suç Yapımcı
Oyuncu
   
2021 49 Müzik Oyuncu 8.6 237
2021 Müzik Oyuncu 6.8 12

The Suicide Squad: İntihar Timi
2021 49 Aksiyon Oyuncu 7.2 349,875
2021 49 Aksiyon Oyuncu 6.6 34,027

Kent Kovboyu
2020 48 Dram Yapımcı
Oyuncu
6.3 8,957
2020 Müzik Oyuncu 6.1 145
2019 47 Komedi Oyuncu 2.8 51,777

Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw
2019 47 Aksiyon Oyuncu 6.5 213,641
2019 47 Belgesel Oyuncu 5.8 79
2019 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Senarist
7.1 7,596
2019 Komedi Oyuncu 7.7 585
2019 Talk-Show Oyuncu 5.4 466
2018 46 Suç Yönetmen
Yapımcı
5.8 3,127

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı
2018 46 Aksiyon Oyuncu 8.4 1,074,500
2018 Komedi Senarist
Yapımcı
Oyuncu
7.4 1,268

Aramızdaki Sözler
2017 45 Aksiyon Oyuncu 6.4 76,144

Molly'nin Oyunu
2017 45 Biyografi Oyuncu 7.4 173,482
2017 45 Aksiyon Oyuncu 7.9 750,465

Kara Kule
2017 45 Aksiyon Oyuncu 5.6 139,652
2017 Dram Yapımcı
Oyuncu
5.8 1,186
2016 Animasyon Oyuncu 5.9 765
2016 44 Dram Yapımcı
Oyuncu
5.8 4,185
2016 News Oyuncu 6.3 124

Kayıp Balık Dori
2016 44 Animasyon Oyuncu 7.3 277,394

Uzay Yolu Sonsuzluk
2016 44 Aksiyon Oyuncu 7.0 247,391

Zootropolis: Hayvanlar Şehri
2016 44 Animasyon Oyuncu 8.0 499,161

Baskın Günü
2016 44 Aksiyon Oyuncu 6.3 44,762

Orman Çocuğu
2016 44 Macera Oyuncu 7.4 278,476
2016 Komedi Oyuncu 7.0 943

Yenilmezler: Ultron Çağı
2015 43 Aksiyon Oyuncu 7.3 862,380
2015 43 Aksiyon Oyuncu 5.8 41,657
2015 Müzik Oyuncu 6.5 3,789
2015 43 Dram Yapımcı
Oyuncu
7.7 82,130
2014 42 Suç Oyuncu
Yapımcı
5.6 20,833
2014 42 Dram Oyuncu 5.1 638
2014 Oyuncu 6.5 441
2014 Reality-TV Oyuncu 7.2 916
2014 42 Belgesel Oyuncu 7.5 774

Thor: Karanlık Dünya
2013 41 Aksiyon Oyuncu 6.8 683,600

Pasifik Savaşı
2013 41 Aksiyon Oyuncu 6.9 503,441

Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol
2013 41 Biyografi Oyuncu 7.1 28,161
2012 40 Oyuncu 6.3 259
2012 40 Macera Oyuncu 7.0 611,038
2012 Dram Senarist
Yönetmen
Oyuncu
6.8 310
2012 Oyuncu 7.1 726

Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi
2011 39 Aksiyon Oyuncu 4.3 120,551

İntihar Çetesi
2011 39 Korku Yapımcı 4.2 1,732
2011 39 Aksiyon Oyuncu 7.0 849,273
2011 Komedi Yapımcı 7.0 11
2010 Suç Yapımcı
Oyuncu
8.4 137,288
2010 Komedi Oyuncu 8.1 15,016

Hırsızlar
2010 38 Aksiyon Oyuncu 6.2 63,290

Kaçaklar
2010 38 Aksiyon Oyuncu 6.3 102,953
2010 38 Gerilim Yapımcı
Oyuncu
5.0 1,380
2009 37 Dram Oyuncu 5.0 32,573

Doğmamış
2009 37 Dram Oyuncu 4.7 51,901
2008 36 Dram Oyuncu 5.1 2,263
2008 36 Aksiyon Oyuncu 7.2 253,758

Dehşet Gecesi
2008 36 Korku Oyuncu 3.9 36,365
2008 Komedi Oyuncu 7.8 1,242

Amerikan Gangsteri
2007 35 Biyografi Oyuncu 7.8 427,997
2007 35 Komedi Oyuncu 6.3 9,607

28 Hafta Sonra
2007 35 Korku Oyuncu 6.9 278,341

Hasat Zamanı
2007 35 Korku Oyuncu 5.6 43,585
2007 35 Dram Oyuncu 5.8 7,799
2005 33 Dram Oyuncu 5.0 2,226
2005 Talk-Show Oyuncu 4.9 409
2005 Komedi Oyuncu 9.0 595,861

Kara Nisan
2005 Dram Oyuncu 7.8 5,664
2005 Dram Oyuncu 5.5 169
2003 Komedi Oyuncu 6.5 16,565
2002 Suç Oyuncu 9.3 339,751

Acemi Askerler
2001 29 Komedi Oyuncu 6.7 24,852
2001 Talk-Show Oyuncu 3.1 216
2000 28 Gerilim Oyuncu 6.0 1,204
1999 27 Komedi Oyuncu 5.5 980

Sessiz Tanık
1996 Suç Oyuncu 7.9 10,154
1996 News Oyuncu 3.2 857
1994 Suç Oyuncu 6.4 908
1994 News Oyuncu 3.3 901
1989 News Oyuncu 3.3 661
1984 Suç Oyuncu 6.7 3,761
1981 News Oyuncu 3.5 2,522
- Suç Yapımcı    
Türkçe Altyazı © 2007 - 2022