Giriş Kayıt
Preston Sturges

Preston Sturges (60)


Senarist, Yönetmen, Yapımcı, Oyuncu

Edmund Preston Biden, 29 Ağustos 1898 Chicago, Illinois, ABD doğumlu senarist, yönetmen, yapımcı, oyuncu.

Görünmez Adam (1933), Sullivan'ın Öyküsü (1941), Bayan Eve (1941), Palmiye Kumsalı Öyküsü (1942) gibi yapımlarla biliniyor.

Preston Sturges, 06 Ağustos 1959 tarihinde (60 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: Edmund Preston Biden
Doğum Tarihi: 29 Ağustos 1898
Ölüm Tarihi: 06 Ağustos 1959
Doğum Yeri: Chicago, Illinois, ABD
Burcu: Başak
Web Sitesi:
Boyu: 1.87 m
10.0 (1 Oy)
  • Currently 200/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
1984 Komedi Senarist 6.0 2,244
1959 Komedi Senarist 7.7 80
1958 60 Komedi Senarist 6.8 1,495

İntikamcı Kadın
1950 52 Suç Yönetmen
Senarist
6.4 54
1948 50 Komedi Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.7 4,082
1947 49 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.8 1,291
1944 46 Komedi Senarist
Yönetmen
Yapımcı
6.3 788
1944 46 Komedi Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.8 3,743
1944 46 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.9 6,022
1942 44 Komedi Oyuncu 6.8 434

Palmiye Kumsalı Öyküsü
1942 44 Romantik Senarist
Yönetmen
7.7 9,545

Bir Cadıyla Evlendim
1942 44 Komedi Yapımcı 7.2 5,769

Sullivan'ın Öyküsü
1941 43 Macera Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
8.1 21,074
1941 43 Komedi Senarist 6.7 39

Bayan Eve
1941 43 Komedi Yönetmen
Senarist
7.9 16,857
1940 42 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.6 2,745
1940 42 Komedi Yönetmen
Senarist
7.5 2,879

Broadway Melodisi
1940 42 Müzikal Senarist 7.4 1,803
1940 42 Komedi Senarist 7.7 3,630
1939 41 Komedi Senarist 7.1 339
1937 39 Komedi Senarist 7.8 2,500
1936 38 Komedi Senarist 6.5 552
1936 38 Dram Senarist 6.8 403
1935 37 Komedi Senarist 7.7 1,039

Kırık Hayatlar
1934 36 Dram Senarist 7.6 3,477
1934 36 Dram Senarist 6.2 355
1934 36 Komedi Senarist 6.9 579
1934 36 Komedi Senarist 7.8 5,149

Görünmez Adam
1933 35 Dram Senarist 7.7 25,170
1933 35 Dram Senarist
Çeşitli
6.9 520
1931 33 Komedi Senarist 6.1 112
Dizi Altyazıları
Origin (3,115) Narcos: Mexico (2,701) The Big Bang Theory (1,915) Titans (1,907) Supernatural (1,754) Doctor Who (1,506) The Last Ship (1,243) Outlander (1,179) The Last Kingdom (1,061) La Casa de Papel (927)
Türkçe Altyazı © 2007 - 2018