Giriş Kayıt
Preston Sturges

Preston Sturges (60)


Senarist, Yönetmen, Yapımcı, Oyuncu

Edmund Preston Biden, 29 Ağustos 1898 Chicago, Illinois, ABD doğumlu senarist, yönetmen, yapımcı, oyuncu.

Görünmez Adam (1933), Sullivan'ın Öyküsü (1941), Bayan Eve (1941), Palmiye Kumsalı Öyküsü (1942) gibi yapımlarla biliniyor.

Preston Sturges, 06 Ağustos 1959 tarihinde (60 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: Edmund Preston Biden
Doğum Tarihi: 29 Ağustos 1898
Ölüm Tarihi: 06 Ağustos 1959
Doğum Yeri: Chicago, Illinois, ABD
Burcu: Başak
Web Sitesi:
Boyu: 1.87 m
10.0 (1 Oy)
  • Currently 200/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
1984 Komedi Senarist 6.0 2,267
1959 Komedi Senarist 7.7 81
1958 60 Komedi Senarist 6.8 1,509

İntikamcı Kadın
1950 52 Suç Yönetmen
Senarist
6.3 55
1948 50 Komedi Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.7 4,160
1947 49 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.8 1,310
1944 46 Komedi Senarist
Yönetmen
Yapımcı
6.3 800
1944 46 Komedi Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.8 3,797
1944 46 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.9 6,081
1942 44 Komedi Oyuncu 6.8 441

Palmiye Kumsalı Öyküsü
1942 44 Romantik Senarist
Yönetmen
7.7 9,628

Bir Cadıyla Evlendim
1942 44 Komedi Yapımcı 7.2 5,857

Sullivan'ın Öyküsü
1941 43 Macera Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
8.1 21,301
1941 43 Komedi Senarist 6.8 40

Bayan Eve
1941 43 Komedi Yönetmen
Senarist
7.9 17,010
1940 42 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.6 2,868
1940 42 Komedi Yönetmen
Senarist
7.5 2,965

Broadway Melodisi
1940 42 Müzikal Senarist 7.4 1,837
1940 42 Komedi Senarist 7.7 3,857
1939 41 Komedi Senarist 7.1 343
1937 39 Komedi Senarist 7.7 2,545
1936 38 Komedi Senarist 6.5 564
1936 38 Dram Senarist 6.8 409
1935 37 Komedi Senarist 7.7 1,049

Kırık Hayatlar
1934 36 Dram Senarist 7.6 3,512
1934 36 Dram Senarist 6.2 367
1934 36 Komedi Senarist 6.9 590
1934 36 Komedi Senarist 7.8 5,249

Görünmez Adam
1933 35 Dram Senarist 7.7 25,439
1933 35 Dram Senarist
Çeşitli
6.9 526
1931 33 Komedi Senarist 6.1 114
Dizi Altyazıları
Vikings (8,436) True Detective (6,369) The Punisher (4,014) Supernatural (3,333) The Big Bang Theory (3,015) Gotham (2,328) The Blacklist (1,817) Outlander (1,623) Star Trek: Discovery (1,516) Luther (1,370)
Türkçe Altyazı © 2007 - 2019