Giriş Kayıt
Agatha Christie

Agatha Christie (85)


Senarist

Agatha Mary Clarissa Miller, 15 Eylül 1890 Torquay, Devon, İngiltere, Birleşik Krallık doğumlu senarist.

Doğu Ekspresinde Cinayet (2017), Beklenmeyen Şahit (1957), Şark Ekspresinde Cinayet (1974), Agatha Christie's Poirot (1989) gibi yapımlarla biliniyor.

Agatha Christie, 12 Ocak 1976 tarihinde (85 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: Agatha Mary Clarissa Miller
Doğum Tarihi: 15 Eylül 1890
Ölüm Tarihi: 12 Ocak 1976
Doğum Yeri: Torquay, Devon, İngiltere, Birleşik Krallık
Diğer Bir İsmi: Mrs. Max Mallowan | Agatha Wallace | Mary Westmaco
Takma İsmi: The Queen of Crime
Burcu: Başak
9.9 (9 Oy)
  • Currently 197.8/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (10)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2019 Suç Senarist    

Çarpık Evdeki Cesetler
2017 Suç Senarist 6.3 10,768

Doğu Ekspresinde Cinayet
2017 Suç Senarist 6.5 155,944
2017 Dram Senarist    
2016 Suç Senarist 7.4 58

10 Küçük Zenci
2015 Suç Senarist 8.2 5,240

Suç Ortakları
2015 Macera Senarist 6.4 1,351
2012 Komedi Senarist    
2012 Gizem Senarist 7.1 1,147
2010 Suç Senarist 7.0 402
2010 Suç Senarist    
2010 Dram Senarist    
2010 Dram Senarist    
2009 Dram Senarist    
2008 Dram Senarist 7.5 1,291
2008 Komedi Senarist 6.1 804

Malikanede Cinayet
2008 Gizem Senarist 5.4 424

Porsuk Ağacı Cinayeti
2008 Suç Senarist    
2007 Suç Senarist 7.3 866
2007 Suç Senarist 7.3 833
2006 Gizem Senarist 8.0 132
2005 Komedi Senarist 5.9 954
2005 Suç Senarist 7.0 711
2004 Dram Senarist 7.3 1,124
2004 Suç Senarist 7.8 4,213
2004 Suç Senarist 7.0 1,368
2003 Suç Senarist    
2003 Suç Senarist 7.4 289
2002 Komedi Senarist    

Doğu Ekspresinde Cinayet
2001 Suç Senarist 5.1 802
1995 Dram Senarist 4.8 628
1992 Suç Senarist 7.5 1,084
1991 Suç Senarist 7.3 998
1989 Suç Senarist    
1989 Dram Senarist 8.6 30,846
1989 Gizem Senarist    

Ölümle Bir Randevu
1988 Suç Senarist 6.1 2,350

Miss Marple: Ölüm Meleği
1987 Suç Senarist    
1987 Suç Senarist    
1987 Suç Senarist 8.0 1,559
1986 Suç Senarist 7.5 1,238
1986 Suç Senarist    
1986 Suç Senarist    
1985 Suç Senarist    
1985 Gizem Senarist    
1985 Suç Senarist    
1985 Suç Senarist    
1985 Suç Senarist    
1983 Gizem Senarist 5.7 344
1983 Suç Senarist 7.5 358
1983 Suç Senarist 6.7 144
1982 Dram Senarist    
1982 Suç Senarist 7.6 150

Ölüm Oyunu
1982 Suç Senarist 7.0 11,347

Nil'de Ölüm
1978 Suç Senarist 7.3 23,756

Şark Ekspresinde Cinayet
1974 84 Dram Senarist 7.3 47,425
1973 83 Dram Senarist 7.2 296
1972 82 Suç Senarist 6.0 1,065
1965 75 Suç Senarist 5.5 992
1965 75 Suç Senarist 6.7 3,366
1965 75 Dram Senarist 7.2 870
1964 74 Komedi Senarist 7.1 3,329
1964 74 Komedi Senarist 7.2 3,412
1963 73 Komedi Senarist 7.3 3,680
1961 71 Komedi Senarist 7.4 5,090

Beklenmeyen Şahit
1957 67 Suç Senarist 8.4 85,414
1950 Dram Senarist 8.0 43
1947 57 Dram Senarist 6.2 97

On Küçük Zenci
1945 55 Suç Senarist 7.6 10,215
1937 47 Dram Senarist 6.6 304
1932 42 Suç Senarist    
1929 39 Senarist 6.8 5
Türkçe Altyazı © 2007 - 2018