Giriş Kayıt
Tony Scott

Tony Scott (78)


Yapımcı, Yönetmen, Oyuncu

Anthony David Leighton Scott, 21 Haziran 1944 North Shields, Northumberland, İngiltere, Birleşik Krallık doğumlu yapımcı, yönetmen, oyuncu.

Gerry Scott ile evlendi. 1994 yılının Kasım ayında Donna W. Scott ile evlendi. 18 yılın ardından 2012 yılının Ağustos ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.

Top Gun (1986), Gazap Ateşi (2004), Deja Vu (2006), Çılgın Romantik (1993) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Anthony David Leighton Scott
Doğum Tarihi: 21 Haziran 1944
Doğum Yeri: North Shields, Northumberland, İngiltere, Birleşik Krallık
Diğer Bir İsmi: Anthony Scott
Takma İsmi: T-Scott
Burcu: Yengeç
Boyu: 1.69 m
8.9 (17 Oy)
  • Currently 178.8/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (13)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2017 73 Aksiyon 5.2 8,106
2016 Kısa Metraj 6.8 1,551

Uyuyana Kadar
2014 70 Dram Yapımcı 6.3 80,302

Göç: Tanrılar ve Krallar
2014 70 Aksiyon 6.0 170,776
2014 70 Komedi Yapımcı 6.3 4,249

Hayalet
2013 69 Tarihi 5.9 14,784

Kardeşim İçin
2013 69 Suç Yapımcı 6.7 118,704

Lanetli Kan
2013 69 Dram Yapımcı 6.8 110,500
2013 69 Oyuncu 7.2 3,263
2013 69 Biyografi Yapımcı 6.7 2,308

Gizli Oyun
2013 69 Dram Yapımcı 6.8 51,052

Zincirsiz
2012 68 Dram 8.4 1,567,234
2012 Macera Yapımcı 5.8 3,357
2012 Dram Yapımcı 6.9 8,863
2012 68 6.3 260
2012 68 Dram Yapımcı
5.8 2,233

Gri Kurt
2011 67 Aksiyon Yapımcı 6.8 255,177
2011 67 Belgesel Yapımcı 6.5 542

Dünyada Bir Gün
2011 67 Belgesel Yapımcı 7.6 15,374

Durdurulamaz
2010 66 Aksiyon Yönetmen
Yapımcı
6.8 199,951

A Takımı
2010 66 Aksiyon Yapımcı 6.7 261,298

Bir Katedralin Öyküsü
2010 Dram Yapımcı 8.0 31,734
2010 66 Belgesel Yapımcı 7.1 163

Yeni Başlangıçlar
2010 66 Dram Yapımcı 6.9 24,675

Anneme Dokunma!
2010 66 Komedi Yapımcı 6.3 35,982
2009 65 Biyografi Yapımcı 7.1 5,456
2009 Suç Yapımcı 8.4 77,358

Çatlaklar
2009 65 Dram Yapımcı 6.6 20,410

Metrodan Kaçış
2009 65 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen
6.4 199,959

Gammaz Yürek
2009 65 Dram Yapımcı 5.4 5,168
2008 64 Belgesel 6.8 887
2008 Dram Yapımcı 6.1 14,329

Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı
2007 63 Biyografi Yapımcı 7.5 184,579

Şirket
2007 Dram Yapımcı 7.7 4,831
2006 62 Aksiyon Yönetmen 7.1 314,693

Tristan Ve Isolde
2006 62 Dram Yapımcı 6.8 53,143
2006 Belgesel Oyuncu 7.2 84

Lolipop
2005 61 Suç 7.0 162,554
2005 61 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen
5.9 67,893

Yerinde Olsam
2005 61 Komedi Yapımcı 6.5 63,123
2005 Suç Yapımcı 6.9 43,389

Gazap Ateşi
2004 60 Aksiyon Yönetmen
Yapımcı
7.7 367,519
2002 58 Kısa Metraj Yapımcı 7.5 4,600
2002 58 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen
7.3 5,951
2002 58 Kısa Metraj Yapımcı 7.2 5,071
2002 Biyografi Yapımcı 7.4 6,583

Karanlık Yolculuk
2001 57 Dram 8.0 808,490

Casus Oyunu
2001 57 Aksiyon Yönetmen 7.0 159,337

Paralar Nerede?
2000 56 Dram Yapımcı 6.3 6,181
2000 Dram Yapımcı
Yönetmen
6.2 1,023
1999 55 Biyografi Yapımcı 7.0 6,298
1999 55 Belgesel Yönetmen 7.9 443

Devlet Düşmanı
1998 54 Aksiyon Yönetmen 7.3 247,709
1998 54 Komedi Yapımcı 6.6 11,730

Fanatik
1996 52 Dram Yönetmen 5.9 49,271

Denizde İsyan
1995 51 Aksiyon Yönetmen 7.3 115,355

Çılgın Romantik
1993 49 Suç Yönetmen 7.9 229,971

Rezervuar Köpekleri
1992 48 Suç 8.3 1,026,110

Son Görev
1991 47 Aksiyon Yönetmen 7.0 105,547

İntikam
1990 46 Aksiyon Yönetmen 6.2 19,385

Yıldırım Günleri
1990 46 Aksiyon Yönetmen 6.1 90,889

Sosyete Polisi 2
1987 43 Aksiyon Yönetmen 6.5 122,518
1986 42 Aksiyon Yönetmen 6.9 459,693
1985 41 Dram Oyuncu 5.7 92

Açlık
1983 39 Fantastik Yönetmen 6.6 27,177
1971 27 Dram Editör
Görüntü Yönetmeni
Senarist
Yönetmen
6.2 315
1965 21 Kısa Metraj Oyuncu 5.8 1,148
- Yapımcı    
Türkçe Altyazı © 2007 - 2023