Giriş Kayıt
Lawrence Kasdan

Lawrence Kasdan (73)


Senarist, Yapımcı, Yönetmen, Oyuncu

Lawrence Edward Kasdan, 14 Ocak 1949 Miami, Florida, ABD doğumlu senarist, yapımcı, yönetmen, oyuncu.

1971 yılının Kasım ayında Meg Kasdan ile evlendi. Çiftin 2 çocukları olmuştur.

Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü (1980), Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü (1983), Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları (1981), Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor (2015) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Lawrence Edward Kasdan
Doğum Tarihi: 14 Ocak 1949
Doğum Yeri: Miami, Florida, ABD
Burcu: Oğlak
Boyu: 1.75 m
7.0 (1 Oy)
  • Currently 140/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2022 Belgesel Yönetmen
Yapımcı
8.8 1,824
2021 Suç Senarist 6.9 31,961
2019 Belgesel Oyuncu 7.9 398

Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi
2018 69 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.9 347,779
2017 Belgesel Oyuncu 7.7 7,414
2017 Belgesel Oyuncu
8.3 4,817

Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor
2015 66 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Çeşitli
7.8 929,956
2014 65 Romantik Yönetmen    

Can Yoldaşım
2012 63 Dram Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
5.1 3,549

Aşk Diyarında
2007 58 Komedi Yapımcı 6.4 31,976
2006 57 Komedi Yapımcı 6.5 5,835
2005 56 Belgesel Oyuncu 7.5 320
2004 55 Belgesel Oyuncu 7.7 3,055
2004 55 Belgesel Oyuncu
8.2 4,967
2003 Belgesel Oyuncu 7.8 493

Düş Kapanı
2003 54 Dram Yönetmen
Senarist
Yapımcı
5.5 93,366

Şöhrete Bir Adım
2000 51 Dram 7.9 277,572
1999 50 Komedi Yönetmen
Senarist
Yapımcı
6.8 9,284
1998 49 Komedi Yapımcı 5.1 8,642

Benden Bu Kadar
1997 48 Komedi Oyuncu 7.7 300,261

Fransız Öpücüğü
1995 46 Komedi Yönetmen 6.6 50,722
1994 45 Aksiyon Yönetmen
Oyuncu
Senarist
Yapımcı
6.7 51,804
1992 43 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.3 136,447

Şehrin Kalbi
1991 42 Suç Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
6.9 16,011

Ölümüne Sevmek
1990 41 Komedi Yönetmen
Oyuncu
6.4 14,767
1989 40 Dram Yapımcı 6.0 1,640
1988 39 Dram Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.7 16,439
1987 38 Komedi Yapımcı 5.7 1,279
1985 36 Aksiyon Yönetmen
Yapımcı
Senarist
7.2 45,131

Gece Yarısı
1985 36 Aksiyon Oyuncu 6.4 12,729

Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü
1983 34 Aksiyon Senarist 8.3 1,051,646
1983 34 Komedi Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.1 38,296

Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları
1981 32 Aksiyon Senarist 8.4 964,348
1981 32 Komedi Senarist 6.2 5,189

Vücut Ateşi
1981 32 Suç Senarist
Yönetmen
7.4 36,441

Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü
1980 31 Aksiyon Senarist 8.7 1,288,463
Türkçe Altyazı © 2007 - 2022