Giriş Kayıt
Tobe Hooper

Tobe Hooper (74)


Yönetmen, Senarist, Oyuncu, Yapımcı

Tobe Hooper, 25 Ocak 1943 Austin, Texas, ABD doğumlu yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı.

Kötü Ruh (1982), Teksas Katliamı (1974), Taken 1 (2002), Teksas Katliamı 2 (1986) gibi yapımlarla biliniyor.

Tobe Hooper, 26 Ağustos 2017 tarihinde (74 yaşında) hayatını kaybetti.

Doğum Tarihi: 25 Ocak 1943
Ölüm Tarihi: 26 Ağustos 2017
Doğum Yeri: Austin, Texas, ABD
Burcu: Kova
Boyu: 1.70 m
10.0 (2 Oy)
  • Currently 200/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (5)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2017 74 Belgesel Oyuncu 6.0 81
2017 74 Korku Yapımcı
Senarist
5.0 15,606
2014 71 Belgesel Oyuncu
7.4 4,555

Cin
2013 70 Korku Yönetmen 4.5 1,529

Teksas Katliamı 3D
2013 70 Korku Yapımcı
Senarist
4.8 41,112
2012 69 Gerilim 5.6 1,751
2012 69 Belgesel Oyuncu    
2012 69 Belgesel Oyuncu 6.4 154
2011 68 Kısa Metraj Senarist 5.0 169
2008 65 Korku 5.0 5,938

Teksas Katliamı: Başlangıç
2006 63 Korku Yapımcı 5.9 63,402

Kayıp Gençlik
2006 63 Suç 6.0 2,482

Lanetli Şey
2006 Korku Yönetmen 5.3 2,123

Zombi Mezarlığı
2005 62 Korku Yönetmen 4.0 5,053

Korkunun Ustaları
2005 Korku Yönetmen 7.6 10,470

Ölünün Dansı
2005 62 Korku Yönetmen 5.1 3,746
2004 Belgesel Oyuncu 8.7 897
2004 61 Kısa Metraj 6.3 154

Deliler Evi
2004 61 Korku 5.6 5,911

Takım Çantası Cinayetleri
2004 61 Korku Yönetmen 5.3 7,345

Teksas Katliamı
2003 60 Korku Yapımcı
Senarist
Müzik
6.2 121,340
2002 59 Korku Oyuncu 7.5 486

Taken 1
2002 Dram Yönetmen 7.9 18,150
2000 Belgesel Oyuncu 7.2 460
1996 Aksiyon Yönetmen 8.3 1,537

Mengene
1995 52 Komedi Yönetmen
Senarist
4.1 7,608

Teksas Katliamı: İleriki Nesil
1994 51 Komedi Senarist 3.2 17,669
1993 50 Korku Yönetmen 3.4 1,072
1993 Komedi Yönetmen
Oyuncu
6.1 6,695

Dönüşüm
1992 49 Korku Oyuncu 5.2 18,028
1991 News Oyuncu 6.6 201

Teksas Katliamı 3
1990 47 Korku Senarist 5.2 12,122

Teksas Katliamı 2
1986 43 Komedi Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
5.6 24,014

Marslı İstilacılar
1986 43 Korku Yönetmen 5.5 6,761

Yaşam Savaşı: Uzay Vampirleri
1985 42 Korku Yönetmen 6.1 19,385
1983 Animasyon Senarist 6.1 96

Kötü Ruh
1982 39 Korku Yönetmen 7.4 126,709

Korku Karnavalı
1981 38 Korku Yönetmen 5.9 10,661

Lanetli Ev
1979 36 Korku Yönetmen 6.8 18,081

Gerçek Yaratık
1979 36 Korku Yönetmen 4.2 1,039

Krokodil
1976 33 Korku Müzik
Yönetmen
Müzik
5.5 5,692

Teksas Katliamı
1974 31 Korku Yönetmen
Senarist
Kameraman
Yapımcı
Müzik
7.5 118,365
1969 26 Dram Yapımcı
Senarist
Yönetmen
Görüntü Yönetmeni
Editör
Kameraman
5.3 240
Türkçe Altyazı © 2007 - 2019