Giriş Kayıt
Joan Crawford

Joan Crawford (71)


Oyuncu, Senarist, Kostümcü, Yapımcı

Lucille Fay LeSueur, 23 Mart 1906 San Antonio, Texas, ABD doğumlu oyuncu, senarist, kostümcü, yapımcı.

1929 yılının Haziran ayında Douglas Fairbanks Jr. ile evlendi. 5 yılın ardından 1934 yılının Mayıs ayında boşandılar. 1935 yılının Ekim ayında Franchot Tone ile evlendi. 4 yılın ardından 1939 yılının Nisan ayında boşandılar. 1942 yılının Temmuz ayında Phillip Terry ile evlendi. 4 yılın ardından 1946 yılının Nisan ayında boşandılar. Çiftin 1 çocukları oldu.1956 yılının Ocak ayında Alfred Steele ile evlendi. 3 yılın ardından 1959 yılının Nisan ayında boşandılar.

Bebek Jane'e Ne Oldu? (1962), Ömre Bedel Kadın (1945), Büyük Otel (1932), Dişi Kartal (1954) gibi yapımlarla biliniyor.

Joan Crawford, 10 Mayıs 1977 tarihinde (71 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: Lucille Fay LeSueur
Doğum Tarihi: 23 Mart 1906
Ölüm Tarihi: 10 Mayıs 1977
Doğum Yeri: San Antonio, Texas, ABD
Diğer Bir İsmi: Billie Cassin | Lucille Le Sueur
Takma İsmi: Billie
Burcu: Koç
Boyu: 1.6 m
9.8 (4 Oy)
  • Currently 195/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (38)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2017 Belgesel Oyuncu 7.7 4,768

Ben Senin Zencin Değilim
2016 Belgesel Oyuncu 7.8 13,514
2012 Kısa Metraj Senarist 1.1 52
2008 Belgesel Oyuncu 8.1 203
2007 Belgesel Oyuncu 7.4 365
2002 Belgesel Oyuncu 6.3 365
1998 Belgesel Oyuncu 7.1 525
1995 Belgesel Oyuncu 8.6 4,392
1994 Belgesel Oyuncu 7.6 1,275
1992 Belgesel Oyuncu 7.5 497

Ölü Adamlar Ekose Giymez
1982 Komedi Oyuncu 6.8 18,717
1976 70 Belgesel Oyuncu 7.4 1,842
1975 69 Belgesel Oyuncu 6.0 276
1974 68 Belgesel Oyuncu 7.7 4,306
1970 64 Bilim-Kurgu Oyuncu 3.6 1,917
1967 61 Korku Senarist
Oyuncu
5.1 1,452

Hayâl ve Hakikat
1966 60 Dram Oyuncu 5.2 897
1965 59 Korku Oyuncu 6.3 2,292
1965 59 Belgesel Oyuncu 7.5 424
1964 58 Komedi Oyuncu 5.0 298

Deli Gömleği
1964 58 Dram Oyuncu 6.8 4,224
1963 57 Dram Oyuncu 5.2 609
1963 Oyuncu 2.7 120

Bebek Jane'e Ne Oldu?
1962 56 Dram Oyuncu 8.1 44,545
1962 Komedi Oyuncu 8.4 2,761
1959 53 Dram Senarist
Oyuncu
6.4 1,543

Cehennem Meleği
1957 51 Dram Oyuncu
Yapımcı
5.9 592
1957 Komedi Oyuncu 7.2 114

Son Aşk
1956 50 Dram Oyuncu 6.8 1,904
1956 Dram Oyuncu 7.8 312

Şeytan Ruhlu Kadın
1955 49 Dram Oyuncu
Kostüm Bölümü
6.6 1,581

Kumsaldaki Kadın
1955 49 Suç Oyuncu 6.2 884

Dişi Kartal
1954 48 Western Oyuncu 7.7 13,659

Yaralı Gönül
1953 47 Dram Oyuncu 5.4 984
1953 47 Oyuncu 7.2 117
1953 Komedi Oyuncu 5.6 225

Çıldırtan Takip
1952 46 Kara Film Yapımcı
Oyuncu
Senarist
7.5 4,201

Yılan Ruhlu Kadın
1952 46 Dram Oyuncu 5.6 589
1951 45 Komedi Oyuncu 5.4 548

Amansız Kadın
1950 44 Dram Oyuncu
Senarist
7.2 1,330
1950 44 Dram Oyuncu
Senarist
Makyaj
Kostüm Bölümü
7.2 2,037
1949 43 Komedi Oyuncu 6.3 1,247
1949 43 Dram Oyuncu 7.0 2,083

Mücrim Gönüller
1947 41 Dram Oyuncu 6.8 1,837

çılgın
1947 41 Dram Oyuncu 7.2 4,034

Ölüm Melodisi
1946 40 Dram Oyuncu 7.6 3,474

Ömre Bedel Kadın
1945 39 Suç Oyuncu
Kostüm Bölümü
8.0 19,920
1944 38 Komedi Oyuncu 7.3 1,614
1943 37 Dram Oyuncu 6.4 1,549

İşgal Altında
1942 36 Dram Oyuncu 6.1 1,229
1941 35 Komedi Oyuncu 6.2 900
1941 35 Gerilim Oyuncu 7.2 2,263
1940 34 Dram Oyuncu 5.8 948

Mahkûmlar Gemisi
1940 34 Dram Oyuncu 6.9 1,920
1939 33 Komedi Oyuncu 8.0 11,313
1939 33 Müzikal Oyuncu 5.0 650
1938 32 Dram Oyuncu 6.1 694

Bir Kadının Talihi
1937 31 Komedi Oyuncu 6.2 992

Satılık Bebek
1937 31 Dram Senarist
Oyuncu
6.4 899
1937 31 Komedi Oyuncu 5.9 756
1936 30 Komedi Oyuncu 5.8 837
1935 29 Komedi Oyuncu 5.3 459
1935 29 Komedi Oyuncu 5.6 556

Altin Zincir
1934 28 Dram Oyuncu 5.9 728
1934 28 Dram Oyuncu 6.7 980

Dans Eden Hanım
1933 27 Müzikal Senarist
Oyuncu
6.7 1,755
1933 27 Dram Oyuncu 5.8 886
1933 27 Dram Oyuncu 7.6 692

Büyük Otel
1932 26 Dram Oyuncu 7.5 15,469
1932 26 Dram Oyuncu 5.9 322
1931 25 Dram Oyuncu 6.9 1,481
1931 25 Dram Oyuncu 5.0 477
1931 25 Komedi Oyuncu 5.5 755
1931 25 Suç Senarist
Oyuncu
5.9 679
1930 24 Dram Oyuncu 5.8 472

Amerikalı Bakireler
1929 23 Dram Oyuncu 5.7 538
1929 23 Müzikal Oyuncu 7.4 1,654
1928 22 Dram Oyuncu 7.2 877

Yeni Bakireler
1928 22 Dram Oyuncu 7.3 1,358

Kalp Esirleri
1928 22 Dram Oyuncu 7.0 276

Bilinmeyen
1927 21 Dram Oyuncu 7.8 6,361
1927 21 Macera Oyuncu 2.4 91
1927 21 Komedi Oyuncu 2.4 87

Ben Hur
1925 19 Macera Oyuncu 8.0 6,777
1925 19 Dram Oyuncu 8.0 2,006
Dizi Altyazıları
American Gods (3,092) This Is Us (2,777) The Blacklist (1,509) The Passage (1,462) Arrow (1,391) Vikings (1,356) Love, Death & Robots (1,248) Supernatural (1,060) The Flash (1,007) The Big Bang Theory (770)
Türkçe Altyazı © 2007 - 2019