Giriş Kayıt
Eddie Murphy

Eddie Murphy (58)


Oyuncu, Senarist, Yapımcı

Edward Regan Murphy, 03 Nisan 1961 Brooklyn, New York City, New York, ABD doğumlu oyuncu, senarist, yapımcı.

1993 yılının Mart ayında Nicole Mitchell Murphy ile evlendi. 13 yılın ardından 2006 yılının Nisan ayında boşandılar. Çiftin 5 çocukları oldu.

Sosyete Polisi (1984), Amerika Rüyası (1988), Kule Soygunu (2011), Sosyete Polisi 2 (1987) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Edward Regan Murphy
Doğum Tarihi: 03 Nisan 1961
Doğum Yeri: Brooklyn, New York City, New York, ABD
Diğer Bir İsmi: Fred Braughton | Edward 'Eddie' Regan Murphy
Takma İsmi: Murph
Burcu: Koç
Boyu: 1.75 m
8.9 (47 Oy)
  • Currently 177/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (23)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2019 58 Biyografi Yapımcı
Oyuncu
   
2016 55 Komedi Oyuncu 7.7 22,911
2016 55 Belgesel Oyuncu 7.4 1,891
2015 Müzik Oyuncu 6.6 3,581
2015 Komedi Oyuncu 8.1 1,898
2013 52 Komedi Yapımcı
Oyuncu
7.5 361
2013 52 Belgesel Oyuncu 8.0 229
2012 51 Komedi Oyuncu 6.5 198
2012 51 Animasyon Oyuncu 6.5 636

Kelimeler Yetmez
2012 51 Komedi Oyuncu 5.9 36,426
2011 50 Belgesel Oyuncu 7.2 235

Kule Soygunu
2011 50 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
6.2 125,147
2010 49 Animasyon Oyuncu 5.5 1,096
2010 49 Belgesel Oyuncu 7.6 3,301

Şrek: Sonsuza Dek Mutlu
2010 49 Animasyon Oyuncu 6.3 167,707

Jakuzi Ekspres
2010 49 Komedi Oyuncu 6.4 154,031

Hayal Et
2009 48 Komedi Oyuncu 5.6 12,438
2009 Oyuncu 8.0 2,193

Bir Çılgının İçinde
2008 47 Macera Oyuncu 5.0 36,026
2007 46 Animasyon Oyuncu 6.5 11,579

Şrek 3
2007 46 Animasyon Oyuncu 6.1 255,884
2007 46 Komedi Yapımcı
Senarist
Oyuncu
4.0 63,020
2007 Oyuncu 7.2 1,354

Rüya Kızlar
2006 45 Dram Oyuncu 6.5 64,433
2006 Fantastik Oyuncu 5.1 122
2005 44 Belgesel Oyuncu 7.1 4,146
2005 Aksiyon Oyuncu 7.5 588
2004 Animasyon Oyuncu 6.3 2,002

Şrek 2
2004 43 Animasyon Oyuncu 7.2 382,551

Perili Köşk
2003 42 Komedi Oyuncu 5.0 38,180

Afacanlar Yuvada
2003 42 Komedi Oyuncu 5.6 58,622
2003 42 Komedi Oyuncu 6.4 4,021
2003 Komedi Oyuncu 6.7 12,373

Ben Casus
2002 41 Aksiyon Oyuncu 5.4 46,334

Aydaki Adam
2002 41 Komedi Oyuncu 3.8 22,894

Show Time (0)
2002 41 Aksiyon Oyuncu 5.5 57,669

Şrek
2001 40 Animasyon Oyuncu 7.9 563,030
2001 40 Animasyon Oyuncu 7.2 1,801
2001 40 Komedi Oyuncu 4.7 39,109

Çatlak profesör II - Klump ailesi
2000 39 Komedi Oyuncu
Yapımcı
4.4 45,581

Müebbet Kuşları
1999 38 Komedi Yapımcı
Oyuncu
6.7 41,100

Çatlak Yönetmen
1999 38 Komedi Oyuncu 6.4 62,652

Kutsal Adam
1998 37 Komedi Oyuncu 4.9 18,124
1998 37 Animasyon Oyuncu 7.6 222,463

Dr. Dolittle
1998 37 Komedi Oyuncu 5.4 86,071
1997 36 Aksiyon Oyuncu 5.5 23,981

Çatlak Profesör
1996 35 Komedi Oyuncu 5.6 101,680
1996 35 Belgesel 8.2 3,392

Brooklyn Vampiri
1995 34 Komedi Senarist
Oyuncu
Yapımcı
4.5 19,860
1995 34 Komedi Oyuncu 7.1 49
1995 Belgesel Oyuncu 8.7 2,028
1994 33 Aksiyon Oyuncu 5.5 70,638
1993 Komedi Oyuncu 6.9 12,012
1993 Komedi Oyuncu 7.5 3,655
1993 Belgesel Oyuncu 8.5 2,154
1992 31 Komedi Oyuncu 5.9 14,224

Bumerang
1992 31 Komedi Senarist
Oyuncu
5.5 23,681
1992 Komedi Oyuncu 5.3 9,654

48 Saat Daha
1990 29 Aksiyon Oyuncu
Senarist
5.8 35,479

Harlem Geceleri
1989 28 Komedi Yönetmen
Yapımcı
Senarist
Oyuncu
6.0 18,296
1989 28 Belgesel Oyuncu 8.0 558

Amerika Rüyası
1988 27 Komedi Oyuncu
Senarist
7.0 146,310
1988 Belgesel Oyuncu 3.9 379

Sosyete Polisi 2
1987 26 Aksiyon Oyuncu
Senarist
6.5 98,686
1987 26 Belgesel Yapımcı
Oyuncu
Senarist
7.6 17,125
1987 Aksiyon Senarist 6.5 82
1987 Belgesel Oyuncu 7.9 1,477

Altın Çocuk
1986 25 Aksiyon Oyuncu 5.9 47,067
1984 Talk-Show Oyuncu 5.1 4,381

Sosyete Polisi
1984 23 Aksiyon Oyuncu 7.3 149,080
1984 23 Komedi Oyuncu 3.6 5,155
1983 Belgesel Yapımcı
Oyuncu
Senarist
8.2 14,652

Zengin ve Sefil
1983 22 Komedi Oyuncu 7.5 123,388

48 Saat
1982 21 Aksiyon Oyuncu 6.9 62,997
1978 Komedi Oyuncu 5.8 16
1975 Komedi Senarist
Oyuncu
8.1 39,235
1962 Komedi Oyuncu 8.4 2,818
- Komedi Senarist    
Dizi Altyazıları
Chernobyl (23,635) Game of Thrones (9,395) Warrior (2,965) Black Mirror (1,990) The 100 (1,912) Agents of S.H.I.E.L.D. (1,785) Swamp Thing (1,743) Big Little Lies (1,725) The Big Bang Theory (1,594) Shingeki no kyojin (1,461)
Türkçe Altyazı © 2007 - 2019