Giriş Kayıt
D.W. Griffith

D.W. Griffith


Yönetmen, Senarist, Yapımcı, Oyuncu

David Llewelyn Wark Griffith, 22 Ocak 1875 LaGrange, Kentucky, ABD doğumlu yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu.

1906 yılının Mayıs ayında Linda Arvidson ile evlendi. 30 yılın ardından 1936 yılının Mart ayında boşandılar. 1936 yılının Mart ayında Evelyn Baldwin ile evlendi. 11 yılın ardından 1947 yılının Kasım ayında boşandılar.

Bir Ulusun Doğuşu (1915), Hoşgörüsüzlük (1916), Kırık Tomurcuklar (1919), Doğu Yolu (1920) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: David Llewelyn Wark Griffith
Doğum Tarihi: 22 Ocak 1875
Doğum Yeri: LaGrange, Kentucky, ABD
Diğer Bir İsmi: David W. Griffith | David Wark Griffith | Lawrence
Burcu: Kova
Boyu: 1.8 m
9.6 (5 Oy)
  • Currently 192/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (8)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2005 Belgesel Oyuncu 6.9 117

Serseri ve Diktatör
2002 Belgesel Oyuncu 7.8 656
1998 Belgesel Oyuncu 6.5 27
1993 Belgesel Oyuncu 8.2 220
1988 Belgesel Oyuncu 6.6 42
1951 76 Komedi Yönetmen
Senarist
5.2 58
1940 65 Macera Yapımcı 5.7 1,553
1936 61 Dram Oyuncu
Yönetmen Asistanı
7.2 5,706
1931 56 Dram Yapımcı
Müzik
Senarist
Yönetmen
6.0 348
1930 55 Biyografi Yönetmen
Yapımcı
5.7 1,570
1928 53 Komedi Yapımcı
Yönetmen
6.5 494
1926 51 Dram Yönetmen
Yapımcı
6.2 281
1925 50 Komedi Yapımcı
Yönetmen
6.6 558
1924 49 Dram Senarist
Yönetmen
Yapımcı
6.9 374
1924 49 Dram Yapımcı
Yönetmen
6.3 440

Fırtına Çocukları
1921 46 Dram Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.3 5,218

Doğu Yolu
1920 45 Dram Yönetmen
Yapımcı
Senarist
Çeşitli
7.4 5,579

Kırık Tomurcuklar
1919 44 Dram Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.3 10,477
1919 44 Komedi Yönetmen
Yapımcı
7.0 1,838
1918 43 Dram Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Yapımcı
Müzik
Çeşitli
6.6 1,034

Hoşgörüsüzlük
1916 41 Dram Kostüm Tasarımcısı
Yapım Tasarımcısı
Editör
Yapımcı
Yönetmen
Makyaj
Senarist
Müzik
Çeşitli
7.7 15,744

Alamo Şehitleri
1915 40 Dram Çeşitli 5.6 189
1915 40 Dram Yapımcı 7.0 40

Bir Ulusun Doğuşu
1915 40 Dram Oyuncu
Yapımcı
Müzik
Editör
Yönetmen
Senarist
Çeşitli
6.2 24,995

İntikamcı Vicdan
1914 39 Suç Yönetmen
Senarist
Yapımcı
6.4 1,309
1914 39 Dram Yönetmen
Senarist
6.3 1,381
1913 38 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.2 867
1913 38 Kısa Metraj Yönetmen 4.8 85
1913 38 Kısa Metraj Yönetmen 6.1 579
1913 38 Kısa Metraj Yönetmen 6.1 349
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.5 313
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen 6.1 406
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen 6.3 883
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen 6.4 39
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.6 2,319
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
5.9 607
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
5.5 291
1912 37 Suç Yönetmen 6.5 897
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen    
1912 37 Dram Yönetmen 6.3 386
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen 6.2 398

Yasemin
1911 36 Dram Yönetmen 6.1 24
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 6.3 276
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 5.7 356
1911 36 Dram Yönetmen
Oyuncu
5.7 136
1911 36 Dram Yönetmen 5.2 73
1911 36 Dram Yönetmen 5.4 229
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen
Yapımcı
5.8 270
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 4.8 101
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 4.6 77
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen
Yapımcı
5.2 156
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 6.3 374
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 4.8 287
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 5.1 622
1911 36 Dram Yönetmen 6.0 34
1910 35 Komedi Yapımcı    
1910 35 Komedi Yapımcı    
1910 35 Kısa Metraj Yönetmen
Yapımcı
5.0 58
1910 35 Kısa Metraj Yönetmen 5.6 58
1910 35 Dram Yönetmen 6.1 28
1910 35 Kısa Metraj Yapımcı 5.5 35
1910 35 Dram Yönetmen 5.9 264
1910 35 Romantik Yönetmen 5.5 204
1910 35 Dram Yönetmen 6.3 777
1910 35 Dram Yönetmen 5.6 236
1910 35 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
5.8 54
1910 35 Kısa Metraj Yönetmen 3.8 23
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.6 2,497
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen 5.9 385
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.2 16
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen 6.0 881
1909 34 Western Yönetmen 4.4 64
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
3.3 17
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen 5.0 62
1909 34 Western Yönetmen 4.7 284
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen 5.7 33
1909 34 Dram Yönetmen
Yapımcı
4.9 117
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
5.3 50
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen 6.1 992
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
5.0 12
1909 34 Dram Yönetmen
Senarist
5.1 50
1909 34 Komedi Yönetmen
Senarist
6.2 1,220
1908 33 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
4.2 6
1908 33 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
5.6 62
1908 33 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
4.6 30
1908 33 Aksiyon Oyuncu 5.7 795
Türkçe Altyazı © 2007 - 2022