Giriş Kayıt
D.W. Griffith

D.W. Griffith (73)


Yönetmen, Senarist, Yapımcı, Oyuncu

David Llewelyn Wark Griffith, 22 Ocak 1875 LaGrange, Kentucky, ABD doğumlu yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu.

1906 yılının Mayıs ayında Linda Arvidson ile evlendi. 30 yılın ardından 1936 yılının Mart ayında boşandılar. 1936 yılının Mart ayında Evelyn Baldwin ile evlendi. 11 yılın ardından 1947 yılının Kasım ayında boşandılar.

Bir Ulusun Doğuşu (1915), Hoşgörüsüzlük (1916), Kırık Tomurcuklar (1919), Doğu Yolu (1920) gibi yapımlarla biliniyor.

D.W. Griffith, 23 Temmuz 1948 tarihinde (73 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: David Llewelyn Wark Griffith
Doğum Tarihi: 22 Ocak 1875
Ölüm Tarihi: 23 Temmuz 1948
Doğum Yeri: LaGrange, Kentucky, ABD
Diğer Bir İsmi: David W. Griffith | David Wark Griffith | Lawrence
Burcu: Kova
Boyu: 1.8 m
9.6 (5 Oy)
  • Currently 192/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (8)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2005 Belgesel Oyuncu 7.2 88

Serseri ve Diktatör
2002 Belgesel Oyuncu 7.8 586
1998 Belgesel Oyuncu 6.5 13
1993 Belgesel Oyuncu 7.6 137
1988 Belgesel Oyuncu 6.5 19
1940 65 Macera Yapımcı 5.8 1,116
1936 61 Dram Oyuncu
Yönetmen Asistanı
7.3 4,461
1931 56 Dram Yapımcı
Müzik
Senarist
Yönetmen
6.3 256
1930 55 Biyografi Yönetmen
Yapımcı
5.8 1,180
1928 53 Komedi Yapımcı
Yönetmen
6.7 371
1926 51 Dram Yönetmen
Yapımcı
7.2 181
1925 50 Komedi Yapımcı
Yönetmen
6.9 457
1924 49 Dram Senarist
Yönetmen
Yapımcı
7.6 258
1924 49 Dram Yapımcı
Yönetmen
6.5 318

Fırtına Çocukları
1921 46 Dram Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.8 4,326

Doğu Yolu
1920 45 Dram Yönetmen
Yapımcı
Senarist
Çeşitli
7.8 4,533

Kırık Tomurcuklar
1919 44 Dram Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.6 8,411
1919 44 Komedi Yönetmen
Yapımcı
7.2 1,448
1918 43 Dram Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Yapımcı
Müzik
Çeşitli
6.7 850

Hoşgörüsüzlük
1916 41 Dram Kostüm Tasarımcısı
Yapım Tasarımcısı
Editör
Yapımcı
Yönetmen
Makyaj
Senarist
Müzik
Çeşitli
8.0 12,580

Alamo Şehitleri
1915 40 Dram Çeşitli 5.9 119
1915 40 Dram Yapımcı 6.9 19

Bir Ulusun Doğuşu
1915 40 Dram Oyuncu
Yapımcı
Müzik
Editör
Yönetmen
Senarist
Çeşitli
6.6 20,052

İntikamcı Vicdan
1914 39 Suç Yönetmen
Senarist
Yapımcı
6.9 997
1914 39 Dram Yönetmen
Senarist
7.2 1,146
1913 38 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.3 665
1913 38 Kısa Metraj Yönetmen 6.1 434
1913 38 Kısa Metraj Yönetmen 6.3 261
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.5 230
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen 6.3 286
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen 6.5 681
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen 6.6 18
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.7 1,759
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.0 453
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
5.6 205
1912 37 Suç Yönetmen 6.7 659
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen    
1912 37 Dram Yönetmen 6.4 302
1912 37 Kısa Metraj Yönetmen 6.4 304

Yasemin
1911 36 Dram Yönetmen 6.6 10
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 6.3 184
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 5.6 226
1911 36 Dram Yönetmen
Oyuncu
5.9 60
1911 36 Dram Yönetmen 5.1 36
1911 36 Dram Yönetmen 5.6 160
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen
Yapımcı
5.8 194
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 4.9 51
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 4.6 49
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen
Yapımcı
5.7 97
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 6.4 249
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 5.0 185
1911 36 Kısa Metraj Yönetmen 5.2 459
1911 36 Dram Yönetmen 6.0 11
1910 35 Komedi Yapımcı    
1910 35 Komedi Yapımcı    
1910 35 Kısa Metraj Yönetmen
Yapımcı
5.0 12
1910 35 Kısa Metraj Yönetmen 5.6 23
1910 35 Dram Yönetmen 5.9 12
1910 35 Kısa Metraj Yapımcı    
1910 35 Dram Yönetmen 5.9 182
1910 35 Romantik Yönetmen 5.5 136
1910 35 Dram Yönetmen 5.5 137
1910 35 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.6 13
1910 35 Kısa Metraj Yönetmen 4.8 5
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.7 1,864
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen 6.0 267
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.2 5
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen 6.1 622
1909 34 Western Yönetmen 4.5 28
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
3.4 5
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen 4.9 11
1909 34 Western Yönetmen 4.7 194
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen 6.4 10
1909 34 Dram Yönetmen
Yapımcı
4.8 42
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
6.0 10
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen 6.1 678
1909 34 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
   
1909 34 Dram Yönetmen
Senarist
5.3 23
1908 33 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
4.2 6
1908 33 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
5.6 12
1908 33 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
5.0 7
1908 33 Aksiyon Oyuncu 5.7 571
Dizi Altyazıları
True Detective (7,824) Shameless (3,879) Vikings (2,499) Inside No. 9 (1,928) Counterpart (1,460) The Blacklist (1,251) Shooter (1,193) Arrow (1,155) Project Blue Book (1,015) Gotham (1,005)
Yakında
Türkçe Altyazı © 2007 - 2019