Giriş Kayıt
Michael Crichton

Michael Crichton (80)


Senarist, Yönetmen, Yapımcı, Oyuncu

John Michael Crichton, 23 Ekim 1942 Chicago, Illinois, ABD doğumlu senarist, yönetmen, yapımcı, oyuncu.

Anne-Marie Martin ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.2005 yılının Mayıs ayında Sherri Alexander ile evlendi. 3 yılın ardından 2008 yılının Kasım ayında boşandılar. Çiftin 1 çocukları oldu.

Jurassic Park (1993), Batı Dünyası (2016), Jurassic Park : Kayıp Dünya (1997), Jurassic World: Yıkılmış Krallık (2018) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: John Michael Crichton
Doğum Tarihi: 23 Ekim 1942
Doğum Yeri: Chicago, Illinois, ABD
Diğer Bir İsmi: J. Michael Crichton | Michael Douglas | Jeffery Hu
Burcu: Akrep
Web Sitesi:
Boyu: 2.06 m
9.7 (3 Oy)
  • Currently 193.4/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy

Jurassic World: Hâkimiyet
2022 80 Aksiyon Senarist 5.7 150,365

Jurassic World: Kretase Kampı
2020 Animasyon Senarist 7.5 8,174
2019 77 Kısa Metraj Senarist 6.9 1,216

Jurassic World: Yıkılmış Krallık
2018 76 Aksiyon Senarist 6.1 317,057

Batı Dünyası
2016 Dram Senarist 8.5 504,435

Jurassic Park 4
2015 73 Aksiyon Senarist 6.9 642,923
2009 Oyuncu 7.8 2,379
2008 Dram Senarist 6.1 14,284

Zaman Ötesi
2003 61 Aksiyon Senarist 5.6 63,675
2001 59 Aksiyon Senarist 5.9 323,679

13. Savaşçı
1999 57 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.6 125,687

Küre
1998 56 Dram Senarist
Yapımcı
6.1 107,420

Jurassic Park : Kayıp Dünya
1997 55 Aksiyon Senarist 6.5 419,023

Kasırga
1996 54 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.4 197,938

Kongo
1995 53 Aksiyon Senarist 5.2 46,204
1995 53 Belgesel Oyuncu 7.6 620

Taciz
1994 52 Dram Yapımcı
Senarist
6.1 51,003

Acil Servis
1994 Dram Yapımcı
Senarist
7.9 61,853
1993 51 Macera Senarist 8.2 985,531

Yükselen Güneş
1993 51 Suç Senarist 6.2 46,250
1989 47 Suç Yönetmen 5.1 1,919

Kaçış
1984 42 Aksiyon Yönetmen
Senarist
5.8 13,572
1981 39 Dram Senarist
Yönetmen
6.1 5,543
1980 Bilim-Kurgu Senarist 4.6 324

Büyük Tren Soygunu
1978 36 Macera Yönetmen
Senarist
6.9 18,205

Koma
1978 36 Dram Yönetmen
Senarist
6.9 19,645
1974 32 Bilim-Kurgu Senarist 5.6 2,331

Batı Dünyası
1973 31 Aksiyon Senarist
Yönetmen
6.9 59,219
1972 30 Suç Senarist 6.1 1,471

Andromeda Esrarı
1971 29 Bilim-Kurgu Oyuncu
Senarist
7.2 37,875
Türkçe Altyazı © 2007 - 2022