Giriş Kayıt
Mel Brooks

Mel Brooks (96)


Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Melvin James Kaminsky, 28 Haziran 1926 Brooklyn, New York City, New York, ABD doğumlu oyuncu, senarist, yapımcı, yönetmen.

1964 yılının Ağustos ayında Anne Bancroft ile evlendi. 41 yılın ardından 2005 yılının Haziran ayında boşandılar. Çiftin 1 çocukları oldu.

Uzay Topları (1987), Dünyanın Tarihi (1981), Yükseklik Korkusu (1977), Deli Dolu (1976) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Melvin James Kaminsky
Doğum Tarihi: 28 Haziran 1926
Doğum Yeri: Brooklyn, New York City, New York, ABD
Diğer Bir İsmi: Melvin Brooks
Burcu: Yengeç
Boyu: 1.65 m
7.8 (8 Oy)
  • Currently 155/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2022 96 Animasyon Yapımcı
Senarist
Oyuncu
5.7 4,194
2020 94 Belgesel Oyuncu 7.9 89

Oyuncak Hikayesi 4
2019 93 Animasyon Oyuncu 7.7 250,600
2018 92 Oyuncu 7.5 1,865

Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili
2018 92 Animasyon Oyuncu 6.3 75,029
2017 91 Belgesel Oyuncu 7.4 3,789
2017 91 Belgesel Oyuncu 7.5 526

Balerin ve Afacan Mucit
2016 90 Animasyon Oyuncu 6.7 22,648
2016 90 Belgesel Oyuncu 6.8 867
2016 90 Animasyon Oyuncu 5.4 2,182
2015 89 Belgesel Oyuncu 7.9 865

Otel Transilvanya 2
2015 89 Animasyon Oyuncu 6.6 128,895
2015 Oyuncu 6.4 417
2015 89 Komedi Yapımcı 5.1 989

Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk
2014 88 Animasyon Oyuncu 6.8 71,304
2013 87 Belgesel Oyuncu 7.3 1,658
2012 Belgesel Oyuncu 8.0 673
2010 Komedi Oyuncu 8.2 24,373
2010 Talk-Show Oyuncu 3.2 2,244

Akıllı Ol
2008 82 Aksiyon Senarist
Çeşitli
6.5 219,334
2008 82 Aksiyon Senarist 4.9 4,831
2006 80 Komedi 3.6 1,206
2005 79 Komedi Senarist
Yapımcı
Oyuncu
6.3 43,117

Robotlar
2005 79 Animasyon Oyuncu 6.4 148,759
2003 Belgesel Oyuncu 7.5 135
2003 Komedi Oyuncu 6.5 16,553
2002 76 Animasyon Oyuncu 6.3 4,178
2000 Komedi Oyuncu 8.8 128,904
2000 74 Aksiyon Oyuncu 6.4 308
1998 72 Belgesel Çeşitli 7.6 800

Mısır Prensi
1998 72 Animasyon Oyuncu 7.1 133,389

Dracula - Ölü ve mutlu
1995 69 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
5.8 42,372
1994 68 Komedi Oyuncu 6.3 50,810
1994 68 Komedi Oyuncu 4.6 5,710

Salaklar Prensi Robin Hood
1993 67 Macera Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
6.7 127,611
1992 Komedi Oyuncu 6.7 23,736
1992 Komedi Oyuncu 5.3 10,639
1992 66 Komedi Yapımcı 5.8 1,698
1991 65 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
5.9 10,711

Bak Bu Da Konuşuyor
1990 64 Komedi Oyuncu 4.6 47,054

Uzay Topları
1987 61 Macera Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.1 191,708
1987 Belgesel Oyuncu 7.7 1,985

Kesişen Hayatlar
1987 61 Biyografi Yapımcı 7.4 10,318
1986 60 Aksiyon Yapımcı 4.7 4,640
1985 Belgesel Oyuncu 8.2 1,044

Doktor ve Şeytanlar
1985 59 Korku Yapımcı 6.1 1,250

Olmak ya da Olmamak
1983 57 Dram Yapımcı
Oyuncu
6.8 11,354
1982 56 Biyografi Yapımcı 7.2 8,090
1982 56 Komedi Yapımcı 7.3 9,905

Dünyanın Tarihi
1981 55 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.8 50,175

Fil Adam
1980 54 Biyografi Yapımcı 8.2 241,801
1980 54 Komedi Senarist 5.1 3,362
1979 53 Macera Oyuncu 7.6 36,568

Yükseklik Korkusu
1977 51 Komedi Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.6 22,435

Deli Dolu
1976 50 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.7 17,497
1975 Belgesel Oyuncu 7.9 274
1975 49 Komedi Oyuncu 6.0 6,884

Genç Frankeştayn
1974 48 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
8.0 159,443

Gümüş Eyerler
1974 48 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.7 140,566
1971 Aile Oyuncu 8.1 2,093
1970 44 Macera Oyuncu
Yönetmen
Senarist
6.4 6,631
1968 Belgesel Oyuncu 7.5 3,953
1967 41 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.5 56,542
1965 Komedi Senarist 8.2 12,690
1962 Komedi Oyuncu 8.5 3,943
1962 Müzik Oyuncu 7.5 262
1961 35 Komedi Senarist 6.3 4,207
1954 Komedi Senarist 8.7 348
1952 News Oyuncu 4.6 2,212
Türkçe Altyazı © 2007 - 2022