Giriş Kayıt
George Lucas

George Lucas (78)


Senarist, Oyuncu, Yapımcı

George Walton Lucas Jr., 14 Mayıs 1944 Modesto, California, ABD doğumlu senarist, oyuncu, yapımcı.

1969 yılının Şubat ayında Marcia Lucas ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.2013 yılının Haziran ayında Mellody Hobson ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut (1977), Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü (1980), Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü (1983), Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları (1981) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: George Walton Lucas Jr.
Doğum Tarihi: 14 Mayıs 1944
Doğum Yeri: Modesto, California, ABD
Diğer Bir İsmi: Gentle George | George L. | Lucas
Burcu: Boğa
Boyu: 1.7 m
9.1 (26 Oy)
  • Currently 181.6/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (15)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2023 Aksiyon Senarist    

Indiana Jones ve Kader Kadranı
2023 Aksiyon Senarist
Yapımcı
   
2023 Aksiyon Senarist    
2022 Aksiyon Senarist 5.3 3,968
2022 Aksiyon Senarist 7.1 190,444
2022 Aksiyon Senarist 8.4 84,039
2021 77 Belgesel Oyuncu 7.5 110
2021 Animasyon Senarist 8.2 13,152
2021 Aksiyon Senarist 7.6 76,936

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi
2019 75 Aksiyon Senarist 6.5 450,776
2019 Aksiyon Senarist 8.7 477,423

Dalgalar Yaratmak: Sinematik Ses Sanatı
2019 75 Belgesel Oyuncu 7.5 1,978
2019 75 Belgesel Oyuncu 7.0 29,910
2018 Animasyon Senarist 6.5 353

Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi
2018 74 Aksiyon Senarist 6.9 347,779
2018 Belgesel Oyuncu 7.9 1,311
2018 Animasyon Senarist 5.2 6,217

Star Wars: Son Jedi
2017 73 Aksiyon Senarist 6.9 631,573
2017 Belgesel Oyuncu 7.7 7,414

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi
2016 72 Aksiyon Senarist 7.8 637,357
2016 Kısa Metraj 7.0 2,102
2016 Aksiyon Senarist 7.4 1,213
2016 72 Kısa Metraj Senarist 7.7 2,558
2016 72 Kısa Metraj Senarist 6.3 239
2016 Animasyon Yapımcı
Senarist
6.8 134
2016 72 Kısa Metraj Senarist 5.6 179

Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor
2015 71 Aksiyon Senarist 7.8 929,956

Tuhaf Bir Sihir
2015 71 Animasyon Yapımcı
Senarist
5.7 11,388
2015 71 Kısa Metraj Senarist 5.7 137
2015 71 Komedi 5.1 550
2015 71 Kısa Metraj 6.8 810
2014 70 Belgesel Oyuncu 6.9 932
2014 70 Korku 7.1 76

Star Wars Asiler
2014 Animasyon Senarist 8.0 44,695
2014 Animasyon Senarist 8.1 847
2014 70 Kısa Metraj Senarist 7.0 49
2014 70 Belgesel Oyuncu 7.1 1,488
2013 69 Kısa Metraj 7.2 39
2013 69 Belgesel Oyuncu 7.4 2,090
2012 68 Komedi 5.3 2,884
2012 68 Aksiyon 5.4 1,122
2012 Aksiyon 4.8 241
2012 68 Belgesel Oyuncu 7.6 13,515

Kırmızı Kuyruklar
2012 68 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen Asistanı
5.9 35,947
2012 68 Animasyon Senarist    
2012 68 Belgesel Oyuncu 7.5 1,014
2011 67 Animasyon Senarist 7.1 1,922
2011 67 Belgesel Oyuncu 8.4 31
2011 67 Belgesel Oyuncu 7.5 2,576
2010 66 Belgesel Oyuncu 7.3 720
2010 Belgesel Oyuncu 7.5 500
2010 Aksiyon Senarist 7.1 3,585

Halk George Lucas'a Karşı
2010 66 Belgesel Oyuncu 6.6 4,751
2009 Belgesel Oyuncu 9.5 2,323
2009 65 Belgesel Oyuncu 7.0 743
2009 65 Aksiyon 3.2 1,156
2009 65 Macera 6.5 59,303
2009 Macera 6.9 181
2009 Aksiyon Senarist
Yapımcı
8.0 1,225
2009 65 Kısa Metraj 6.7 9
2008 64 Animasyon Senarist
8.0 4,841
2008 Animasyon Senarist 7.3 9,888

Yıldız Savaşları: Klon Savaşları
2008 Animasyon Yapımcı
Senarist
8.4 97,835
2008 64 Belgesel Oyuncu 7.5 48

Star Wars: Klon Savaşları
2008 64 Animasyon Yapımcı
Senarist
5.9 66,990
2008 Aksiyon Yapımcı
Senarist
8.0 7,497

Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı
2008 64 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.2 455,630
2008 64 Macera Yapımcı 7.4 23

Hasta
2007 63 Belgesel 8.0 75,740
2007 63 Belgesel Oyuncu 7.7 6,741
2007 63 Animasyon Oyuncu
8.0 8,299
2007 63 Belgesel Oyuncu 7.7 699
2007 Oyuncu 7.1 1,519
2006 62 Korku 5.1 4,632
2006 62 Belgesel Oyuncu 7.0 469
2005 Komedi Oyuncu 8.4 38,913

Su
2005 61 Dram 7.7 14,996

Yıldız Savaşları Bölüm III: Sith'in İntikamı
2005 61 Aksiyon Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
7.6 791,456
2005 61 Belgesel Oyuncu 7.2 1,596

Robotlar
2005 61 Animasyon 6.4 148,969
2005 61 Belgesel Oyuncu 7.9 535
2004 60 Belgesel Oyuncu 7.7 3,055
2004 60 Belgesel Oyuncu
8.2 4,967
2004 60 Belgesel Oyuncu 7.0 539

Star Wars: Klon Savaşları
2003 Animasyon Senarist
Yapımcı
7.8 26,710
2003 Belgesel Oyuncu 7.8 493
2003 Aksiyon 9.5 8,714

Noqayqatsi
2002 58 Belgesel 6.4 5,942

Çılgın Çocuklar 2: Kayıp Düşler Adası
2002 58 Aksiyon 5.2 68,507
2002 Aksiyon 7.7 693
2002 Aksiyon 6.6 438

Yıldız Savaşları Bölüm II: Klonların Saldırısı
2002 58 Aksiyon Yönetmen
Senarist
Editör
Yapımcı
6.6 711,380

Çılgın Çocuklar
2001 57 Aksiyon 5.6 118,740
2000 56 Macera Yapımcı
Senarist
6.8 665

Yıldız Savaşları Bölüm I: Gizli Tehlike
1999 55 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.5 805,517
1999 55 Macera Yapımcı 6.9 650
1999 55 Macera Yapımcı
Senarist
7.1 496
1999 55 Macera Yapımcı 7.3 522
1998 54 Belgesel Oyuncu 7.7 319
1997 53 Aksiyon 5.2 68,981

Siyah Giyen Adamlar
1997 53 Komedi Oyuncu 7.3 569,753
1997 53 Kısa Metraj Senarist 7.7 2,608
1996 Komedi Oyuncu 8.3 47,339
1996 52 Macera Yapımcı 7.3 743
1995 51 Macera Yapımcı 7.2 681

Dolaptaki Kızılderili
1995 51 Aile 6.0 29,529
1995 51 Belgesel Oyuncu 8.5 4,957
1995 Belgesel Oyuncu 7.8 266
1995 51 Aksiyon Yapımcı 6.6 967

İstasyon Cinayetleri
1994 50 Komedi Senarist
Yapımcı
6.1 3,738
1994 News Oyuncu 3.3 901
1994 50 Aksiyon Oyuncu 5.5 82,587

Çıplak Silah 3
1994 50 Aksiyon 6.5 105,442
1993 49 Macera 8.2 986,395

Kaybolan Hazine
1993 49 Komedi 4.8 27,634
1992 48 Belgesel 7.7 3,245

Genç Indiana Jones
1992 Aksiyon Yapımcı
Senarist
7.2 7,875

Kanca
1991 47 Macera Oyuncu 6.8 255,945
1991 47 Belgesel Oyuncu 8.1 21,734

Baba 3
1990 46 Suç 7.6 397,987

Indiana Jones: Son Macera
1989 45 Aksiyon Editör
Yapımcı
Senarist
8.2 754,124

Tarih Öncesi Topraklarda
1988 44 Macera Yapımcı 7.4 90,230
1988 44 Biyografi Yapımcı 6.9 20,162
1988 Belgesel Oyuncu 8.8 1,089
1988 44 Aksiyon Senarist
Yapımcı
7.2 119,001
1988 44 Belgesel Yapımcı
Çeşitli
7.2 8,448
1987 Belgesel Oyuncu 7.7 1,993
1986 42 Belgesel Yapımcı 7.5 548

Ördek Howard
1986 42 Aksiyon Yapımcı 4.7 47,795

Labirent
1986 42 Macera Yapımcı 7.3 138,784
1986 42 Müzikal Yapımcı
Senarist
6.3 4,333
1985 Belgesel Oyuncu 8.2 1,048
1985 41 Macera Yapımcı
Senarist
5.4 10,049
1985 41 Dram Editör
Yapımcı
5.8 198
1985 Animasyon Senarist
Yapımcı
5.9 1,884
1985 41 Macera Oyuncu 6.7 5,317
1985 41 Biyografi Yapımcı
Çeşitli
7.9 11,827
1985 41 Macera 6.7 28,027

Indiana Jones ve Lanetli Tapınak
1984 40 Aksiyon Oyuncu
Senarist
Yapımcı
Editör
7.5 488,862
1984 40 Macera Senarist
Yapımcı
5.3 11,774

Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü
1983 39 Aksiyon Senarist
Yönetmen Asistanı
Yapımcı
Editör
Müzik
8.3 1,051,646
1983 39 Belgesel Oyuncu 7.6 660
1983 39 Belgesel Oyuncu 7.0 276
1983 39 Animasyon Yapımcı 6.9 1,207

Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları
1981 37 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Editör
8.4 964,348
1981 News Oyuncu 3.5 2,522

Vücut Ateşi
1981 37 Suç Yapımcı 7.4 36,441

Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü
1980 36 Aksiyon Yapımcı
Editör
Senarist
Müzik
8.7 1,288,463
1980 36 Belgesel Oyuncu 7.5 342

Gölge Savaşçı
1980 36 Dram Yapımcı
Çeşitli
7.9 36,033
1979 35 Komedi Yapımcı
Senarist
Müzik
5.3 4,650

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut
1977 33 Aksiyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
Editör
Müzik
8.6 1,361,022
1977 33 Belgesel Oyuncu 7.4 698

Gençlik Yılları
1973 29 Komedi Editör
Yönetmen
Senarist
7.4 91,265
1971 27 Dram Editör
Yönetmen
Senarist
6.7 52,096
1970 26 Belgesel Kameraman 7.8 12,146
1969 25 Dram Çeşitli 6.8 3,609
1968 24 Aile Çeşitli 6.1 3,815
1967 23 Bilim-Kurgu Senarist
Yönetmen
6.2 2,557
1966 22 Dram Yönetmen
Senarist
Görüntü Yönetmeni
Editör
5.3 796

Ölümle Yarışanlar
1966 22 Dram Kameraman 7.2 9,602
1954 Aksiyon 8.4 2,061
1952 News Oyuncu 4.6 2,225
1894 Kısa Metraj 6.7 2,376
- Aksiyon Senarist
Yapımcı
8.0 54
Türkçe Altyazı © 2007 - 2022