Giriş Kayıt
Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson (73)


Oyuncu, Yapımcı

Samuel Leroy Jackson, 21 Aralık 1948 Washington D.C., ABD doğumlu oyuncu, yapımcı.

1980 yılının Ağustos ayında LaTanya Richardson Jackson ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.

Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014), The Hateful Eight (2015), Kaptan Marvel (2019), Örümcek Adam - Evden Uzakta (2019) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Samuel Leroy Jackson
Doğum Tarihi: 21 Aralık 1948
Doğum Yeri: Washington D.C., ABD
Diğer Bir İsmi: Samuel Jackson | Sam Jackson
Takma İsmi: Sam
Burcu: Yay
Web Sitesi:
Boyu: 1.88 m
9.3 (216 Oy)
  • Currently 185/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (36)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2023 Aksiyon Oyuncu    
2022 Animasyon Oyuncu 5.7 4,194
2022 Oyuncu 4.2 544
2022 Dram Yapımcı
Oyuncu
6.7 126
2022 Aksiyon Oyuncu    
2022 Belgesel Oyuncu 7.5 18
2021 73 Müzik Oyuncu 8.6 237
2021 Müzik Oyuncu 6.8 12
2021 73 Aksiyon Oyuncu 6.1 32,578

Spiral: Testere Devam Ediyor
2021 73 Suç Oyuncu 5.3 36,947

Peki Ya...?
2021 Animasyon Oyuncu 7.6 36,655
2021 73 Aksiyon Oyuncu 6.1 92,894
2020 Belgesel Oyuncu    
2020 Belgesel Oyuncu    
2020 Dram Oyuncu 8.6 301
2020 Müzik Oyuncu 6.1 145
2020 Reality-TV Oyuncu 7.6 82
2020 72 Biyografi Yapımcı
Oyuncu
7.3 29,054
2020 Komedi Oyuncu 8.6 4,289

2020 Bit Artık
2020 72 Komedi Oyuncu 7.0 10,783

Onur Madalyası
2019 71 Dram Oyuncu 6.8 12,062
2019 71 Belgesel Oyuncu 7.3 4,250

Örümcek Adam - Evden Uzakta
2019 71 Aksiyon Oyuncu 7.4 489,931
2019 71 Aksiyon Oyuncu 6.4 54,128
2019 71 Aksiyon Oyuncu 8.4 1,119,499

Kaptan Marvel
2019 71 Aksiyon Oyuncu 6.8 558,595
2019 Müzik Oyuncu 5.4 1,454
2019 71 Dram Oyuncu 6.6 244,041
2018 70 Dram Oyuncu 6.8 22,284
2018 70 Belgesel Oyuncu 7.6 4,632

İnanilmaz Aile 2
2018 70 Animasyon Oyuncu 7.6 297,067

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı
2018 70 Aksiyon Oyuncu 8.4 1,071,756
2017 69 Komedi Oyuncu 5.6 19,684

Belalı Tanık
2017 69 Aksiyon Oyuncu 6.9 231,885

Kong: Kafatası Adası
2017 69 Aksiyon Oyuncu 6.6 320,071

Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü
2017 69 Aksiyon Oyuncu 5.2 92,756

Ben Senin Zencin Değilim
2016 68 Belgesel Oyuncu 7.9 22,178

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları
2016 68 Macera Oyuncu 6.7 174,005

Frekans
2016 68 Aksiyon Oyuncu 4.4 28,426

Tarzan Efsanesi
2016 68 Aksiyon Oyuncu 6.2 177,967
2015 67 Komedi Oyuncu 5.9 10,197
2015 67 Aksiyon 6.7 96,397
2015 67 Suç Oyuncu 7.8 598,522

Çıtır Kaçak Tehlikeli
2015 67 Aksiyon Oyuncu 5.4 22,199

Yenilmezler: Ultron Çağı
2015 67 Aksiyon Oyuncu 7.3 860,971

Büyük Oyun
2014 66 Aksiyon Oyuncu 5.4 33,570

Kingsman: Gizli Servis
2014 66 Aksiyon Oyuncu 7.7 666,992

Haklı Şüphe
2014 66 Suç Oyuncu 5.7 20,033

Kaptan Amerika: Kış Askeri
2014 66 Aksiyon Oyuncu 7.8 843,507

Marvel Stüdyoları: Bir Evreni Oluşturmak
2014 66 Belgesel Oyuncu
7.3 1,641
2014 Komedi Oyuncu 7.1 18,220
2014 66 Aksiyon Oyuncu 6.2 229,485
2014 66 Aksiyon Oyuncu 4.4 6,282

İhtiyar Delikanlı
2013 65 Aksiyon Oyuncu 5.8 76,755
2013 65 Animasyon Oyuncu 6.4 98,693
2013 Aksiyon Oyuncu 7.5 217,447
2013 65 Oyuncu 7.2 3,249

Kuşlar Şehrinde Macera
2012 64 Animasyon Oyuncu 5.7 7,331

Zincirsiz
2012 64 Dram Oyuncu 8.4 1,543,677
2012 64 Komedi Oyuncu 6.5 222

Yenilmezler
2012 64 Aksiyon Oyuncu 8.0 1,386,585

Şeytanla Randevu
2012 64 Suç Oyuncu 5.3 12,363
2012 64 Suç Yapımcı
Oyuncu
5.6 9,980
2011 63 Aksiyon Oyuncu 4.7 12,163

Afrika Kedileri
2011 63 Belgesel Oyuncu 7.5 6,525

İlk Yenilmez: Kaptan Amerika
2011 63 Aksiyon Oyuncu 6.9 843,424

İnanılmaz Sihirbaz: Dynamo
2011 Belgesel Oyuncu 7.9 1,518
2011 Müzik Oyuncu 8.0 172
2011 63 Aksiyon Oyuncu 7.0 848,132

Günbatımı Sınırı
2011 63 Dram Oyuncu 7.3 30,319

Akılalmaz
2010 62 Suç Oyuncu 7.0 88,831
2010 Belgesel Oyuncu 7.5 493
2010 62 Belgesel Oyuncu 6.1 582

Yedek Polisler
2010 62 Aksiyon Oyuncu 6.6 270,069
2010 62 Animasyon Oyuncu 5.2 406
2010 62 Belgesel Oyuncu 7.1 1,062

Demir Adam 2
2010 62 Aksiyon Oyuncu 6.9 815,791
2010 Oyuncu 6.7 1,798
2010 62 Belgesel Oyuncu 7.1 51
2010 62 Belgesel Oyuncu 8.6 18

Anneler ve Kızları
2009 61 Dram Oyuncu 7.2 12,345

Astroboy
2009 61 Animasyon Oyuncu 6.3 37,241

Soysuzlar Çetesi
2009 61 Macera Oyuncu
8.3 1,440,554
2009 Talk-Show Oyuncu 6.0 1,121
2009 Komedi Oyuncu 6.8 13,443
2009 61 Animasyon Yapımcı
Oyuncu
7.1 9,029
2008 60 Aksiyon Oyuncu 4.7 61,577
2008 60 Komedi Oyuncu 6.4 11,142

Gözcü
2008 60 Suç Oyuncu 6.2 52,996

Star Wars: Klon Savaşları
2008 60 Animasyon Oyuncu 5.9 66,876

Demir Adam
2008 60 Aksiyon Oyuncu 7.9 1,055,595

Atlayıcı
2008 60 Aksiyon Oyuncu 6.1 308,191
2008 60 Dram Oyuncu 5.5 961

Zach Galifianakis'le İki Eğreltiotu Arasında
2008 Komedi Oyuncu 8.4 8,790
2007 59 Komedi 6.4 420
2007 59 Korku Oyuncu 6.8 275,818

Temizlikçi
2007 59 Suç Yapımcı
Oyuncu
6.1 43,486
2007 Belgesel Oyuncu 9.0 5,323

Şampiyonların Dirilişi
2007 59 Dram Oyuncu 6.7 20,873
2007 Komedi Oyuncu 8.4 12,190
2007 Animasyon Yapımcı
Oyuncu
7.6 16,972
2006 58 Komedi Oyuncu 4.0 4,929

Kara Yılan İnliyor
2006 58 Dram Oyuncu 6.9 64,171

Cesurların Vatanı
2006 58 Aksiyon Oyuncu 5.6 10,991

Katil Yılanlar
2006 58 Aksiyon Oyuncu 5.5 140,156

Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 50 Belgesel
2006 Belgesel Oyuncu 6.3 180
2006 58 Belgesel Oyuncu 6.5 419
2006 58 Müzik Oyuncu 6.8 1,207

Kayıp Yasamlar
2006 58 Suç Oyuncu 5.1 16,487
2005 Animasyon Oyuncu 8.5 31,347
2005 Komedi Oyuncu 8.4 38,897
2005 Talk-Show Oyuncu 4.9 406

Adamım
2005 57 Aksiyon Oyuncu 5.5 25,911

Figüran
2005 Komedi Oyuncu 8.3 57,463

Xxx 2
2005 57 Aksiyon Oyuncu 4.4 71,136

Yıldız Savaşları Bölüm III: Sith'in İntikamı
2005 57 Aksiyon Oyuncu 7.6 790,248
2005 57 Müzik Oyuncu 6.1 1,183

Koç Carter
2005 57 Dram Oyuncu 7.3 150,656
2005 Komedi Oyuncu 8.4 11,135

İnanılmaz Aile
2004 56 Animasyon Oyuncu 8.0 735,338
2004 Aksiyon Oyuncu 9.4 40,294
2004 56 Belgesel Oyuncu 8.3 1,595

Girdap
2004 56 Suç Oyuncu 5.3 22,151
2004 56 Aksiyon Oyuncu 8.0 755,292

Drew ile Randevum
2004 56 Belgesel Oyuncu 6.5 4,677

Benim Ülkem
2004 56 Dram Oyuncu 6.0 2,739

Özel Tim
2003 55 Aksiyon Oyuncu 6.0 148,468

Kuraldışı
2003 55 Suç Oyuncu 6.4 63,560
2003 Komedi Oyuncu 6.7 17,108
2003 Komedi Oyuncu 6.5 16,553
2003 Belgesel Oyuncu 5.7 438

Çarpışma
2002 54 Dram Oyuncu 6.5 72,281

Yeni Nesil Ajan
2002 54 Aksiyon Oyuncu 5.8 180,738

Türk Caddesi'ndeki Ev
2002 54 Aksiyon Oyuncu 5.4 7,552

Aksiyon Sanatı
2002 Belgesel Oyuncu 6.7 357

Yıldız Savaşları Bölüm II: Klonların Saldırısı
2002 54 Aksiyon Oyuncu 6.6 710,279
2002 54 Aile Oyuncu 5.8 1,177

Formül 51
2001 53 Aksiyon Oyuncu
Yapımcı
6.3 49,666
2001 Talk-Show Oyuncu 3.1 216
2001 53 Aile Oyuncu 6.4 893
2001 53 Suç Yapımcı
Oyuncu
5.8 7,956
2001 Belgesel Oyuncu 8.6 2,319

Ölümsüz
2000 52 Dram Oyuncu 7.3 418,862

Korkusuz
2000 52 Aksiyon Oyuncu 6.0 77,671

Vur Emri
2000 52 Aksiyon Oyuncu 6.4 48,219
2000 52 Aile Oyuncu 6.6 713

Yıldız Savaşları Bölüm I: Gizli Tehlike
1999 51 Aksiyon Oyuncu 6.5 804,358

Mavi Korku
1999 51 Aksiyon Oyuncu 5.9 134,912
1999 Animasyon Oyuncu 6.8 1,032

Aşk Ve Para
1998 50 Komedi Oyuncu 7.0 93,585

Arabulucu
1998 50 Aksiyon Oyuncu 7.3 143,946

Kırmızı Keman
1998 50 Dram Oyuncu 7.6 33,314

Küre
1998 50 Dram Oyuncu 6.1 107,392
1997 49 Suç Oyuncu 7.5 350,374

Eve'nin Sırrı
1997 49 Dram Oyuncu
Yapımcı
7.2 10,436
1997 Talk-Show Oyuncu 2.5 8,220

187
1997 49 Dram Oyuncu 6.6 24,040

İyi Geceler Öpücüğü
1996 48 Aksiyon Oyuncu 6.8 80,456

Öldürme Zamanı
1996 48 Suç Oyuncu 7.5 162,220
1996 Komedi Oyuncu 8.3 47,299

Büyük Beyaz Yumruk
1996 48 Komedi Oyuncu 5.5 10,341
1996 48 Suç Oyuncu 7.2 51,302

Bizim Kafe
1996 48 Komedi Oyuncu 7.1 16,651
1996 News Oyuncu 3.2 848

Zor Ölüm 3
1995 47 Aksiyon Oyuncu 7.6 388,202

Şanslı
1995 47 Dram Oyuncu 6.6 7,082

Ölüm Öpücüğü
1995 47 Aksiyon Oyuncu 5.9 19,430

Isaiah'ı Kaybetmek
1995 47 Dram Oyuncu 6.4 6,201
1995 Komedi Oyuncu 8.1 357

Ucuz Roman
1994 46 Suç Oyuncu 8.9 2,039,735
1994 46 Komedi Oyuncu 6.0 1,748
1994 News Oyuncu 3.3 899
1994 46 Komedi Oyuncu 5.7 1,193
1994 46 Komedi Oyuncu 3.1 1,227
1994 Aksiyon Oyuncu 6.7 3,026
1994 46 Suç Oyuncu 7.5 13,589
1993 45 Macera Oyuncu 8.2 985,121

Çılgın Romantik
1993 45 Suç Oyuncu 7.9 227,850
1993 Komedi Oyuncu 8.2 18,327
1993 Komedi Oyuncu 7.0 13,857
1993 45 Suç Oyuncu 7.5 59,579
1993 45 Komedi Oyuncu 5.7 9,369
1993 45 Aksiyon Oyuncu 6.2 48,982

Tehlikeli Oyunlar
1992 44 Aksiyon Oyuncu 6.8 113,227
1992 Komedi Oyuncu 5.3 10,639
1992 44 Suç Oyuncu 6.0 8,237
1992 44 Suç Oyuncu 7.0 27,634
1992 44 Dram Oyuncu 4.9 832
1991 43 Komedi Oyuncu 5.4 2,080
1991 43 Komedi Oyuncu 5.8 4,218

Orman Ateşi
1991 43 Dram Oyuncu 6.6 18,716

İki Kadın Arasında
1990 42 Dram Oyuncu 6.6 12,786

Şeytan 3
1990 42 Korku Oyuncu 6.5 33,116

Sıkı Dostlar
1990 42 Biyografi Oyuncu 8.7 1,154,997
1990 42 Komedi Oyuncu 5.6 3,782
1990 42 Komedi Oyuncu 6.7 5,166
1990 42 Korku Oyuncu 5.0 1,973

Aşk Denizi
1989 41 Suç Oyuncu 6.8 41,334

Doğruyu Seç
1989 41 Dram Oyuncu 7.9 102,950

Amerika Rüyası
1988 40 Komedi Oyuncu 7.1 208,920
1988 40 Komedi Oyuncu 6.1 7,505
1988 Suç Oyuncu 7.3 2,896
1987 39 Belgesel Oyuncu 7.6 19,915
1987 Belgesel Oyuncu 7.7 1,985

Bir Zamanlar
1981 33 Dram Oyuncu 7.3 9,879
1981 News Oyuncu 3.5 2,509

İntikam Alacağım...
1980 32 Aksiyon Oyuncu 5.7 5,864
1975 Komedi Oyuncu 8.0 49,151
1971 Biyografi Oyuncu 8.0 792
1952 News Oyuncu 4.6 2,212
- Aksiyon Oyuncu    
- Aksiyon Oyuncu    
Türkçe Altyazı © 2007 - 2022