Giriş Kayıt
Mel Gibson

Mel Gibson (66)


Oyuncu, Yapımcı, Yönetmen, Senarist

Mel Columcille Gerard Gibson, 03 Ocak 1956 Peekskill, New York, ABD doğumlu oyuncu, yapımcı, yönetmen, senarist.

İşaretler (2002), Vatansever (2000), Cehennem Silahı (1987), Çılgın Maks (1979) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Mel Columcille Gerard Gibson
Doğum Tarihi: 03 Ocak 1956
Doğum Yeri: Peekskill, New York, ABD
Burcu: Oğlak
Boyu: 1.77 m
9.4 (204 Oy)
  • Currently 188/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (37)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2022 66 Gerilim Oyuncu 5.7 99
2022 66 Suç Oyuncu 6.3 3,844
2022 66 Gerilim Oyuncu 4.9 103
2022 66 Biyografi Oyuncu 6.6 4,330
2022 66 Aksiyon Oyuncu 3.8 1,410
2022 66 Aksiyon Oyuncu 3.4 2,413
2022 66 Macera Oyuncu    
2022 Aksiyon Oyuncu    
2021 65 Aksiyon Oyuncu 5.1 6,634
2021 65 Dram Yönetmen
Senarist
Yapımcı
   
2021 65 Aksiyon Oyuncu 5.8 7,491
2020 64 Aksiyon Oyuncu 6.8 68,094
2020 64 Aksiyon Oyuncu 6.0 3,161

Fırtınalı Soygun
2020 64 Aksiyon Oyuncu 4.4 3,726
2020 64 Komedi Oyuncu 4.9 2,047

Deli ve Dahi
2019 63 Biyografi Yapımcı
Oyuncu
7.2 46,512

Adaletsiz
2018 62 Aksiyon Oyuncu 6.9 47,019
2018 62 Aksiyon Sanat Yönetmeni
Yapımcı
3.2 4,479

Babalar Savaşıyor 2
2017 61 Komedi Oyuncu 6.0 74,299
2017 Komedi Oyuncu 6.8 1,994

Savaş Vadisi
2016 60 Biyografi Yönetmen 8.1 523,685

Bir Ulusun Doğuşu
2016 60 Biyografi 6.5 21,237

Kan Bağı
2016 60 Aksiyon Oyuncu 6.4 64,977

Suç/lu
2016 60 Aksiyon 6.3 66,972
2016 Komedi Oyuncu 7.0 943

Cehennem Melekleri 3
2014 58 Aksiyon Oyuncu 6.1 183,643
2014 58 Korku Yapımcı 6.8 57,277

Ustura Dönüyor
2013 57 Aksiyon Oyuncu 5.6 79,622

Oyuncu Seçimi
2012 56 Belgesel Oyuncu 7.6 1,583

Gringo'yu Yakala
2012 56 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
Senarist
6.9 108,646

Kukla
2011 55 Dram Oyuncu 6.6 49,413

İntikam Peşinde
2010 54 Suç Oyuncu 6.6 95,249
2010 Komedi Oyuncu 3.6 2,108
2008 52 Belgesel Yapımcı 6.2 114
2008 Belgesel Yapımcı 8.4 614

Apokalipto
2006 50 Aksiyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.8 313,970
2006 50 Aksiyon Oyuncu 7.4 5,825
2006 50 Müzik Oyuncu 6.8 1,207

Elektirik Arabayı Kim Öldürdü ?
2006 50 Belgesel Oyuncu 7.6 12,577
2005 49 Belgesel Yapımcı 6.8 2,245
2005 Aksiyon Oyuncu 7.4 781
2005 49 Belgesel Oyuncu 6.4 867
2005 Dram Yapımcı 7.4 615
2005 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.4 1,929
2004 48 Belgesel Oyuncu 4.1 182

Paparazi
2004 48 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
5.7 15,191

Tutku: Hz.İsa'nın Çilesi
2004 48 Dram Yönetmen
Senarist
Yapımcı
Müzik
7.2 232,527
2003 Komedi Oyuncu 6.7 17,108
2003 Komedi Oyuncu 6.5 16,553
2003 47 Komedi Yapımcı
Oyuncu
5.5 8,671

İşaretler
2002 46 Dram Oyuncu 6.8 364,562

Bir Zamanlar Askerdik
2002 46 Aksiyon Oyuncu 7.1 143,163
2002 46 Aile Oyuncu 5.8 1,177
2001 45 Aksiyon Yapımcı 6.6 3,578
2001 45 Belgesel Oyuncu 7.9 384

Kadınlar Ne İster?
2000 44 Komedi Oyuncu 6.4 209,305

Tavuklar Firarda
2000 44 Animasyon Oyuncu 7.1 193,482

Sırlar Oteli
2000 44 Dram Oyuncu 5.8 21,725

Vatansever
2000 44 Aksiyon Oyuncu 7.2 276,331
2000 44 Aile Oyuncu 6.6 713

Gününü Göreceksin
1999 43 Aksiyon Oyuncu 7.1 139,564

Cehennem Silahı 4
1998 42 Aksiyon Oyuncu 6.6 164,398

Komplo Teorisi
1997 41 Aksiyon Oyuncu 6.7 101,549

Sürpriz Babalar
1997 41 Komedi Oyuncu 5.2 15,823
1997 41 Dram Oyuncu 6.5 6,058

Fidye
1996 40 Most Popular by Genre Oyuncu 6.7 129,378
1996 News Oyuncu 3.4 4,209
1996 News Oyuncu 3.2 848
1995 39 Animasyon Oyuncu 6.7 188,506

Cesur Yürek
1995 39 Biyografi Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
8.4 1,035,541

Sevimli Hayalet Casper
1995 39 Komedi Oyuncu 6.1 136,066
1994 News Oyuncu 3.3 899
1994 38 Aksiyon Oyuncu 7.0 112,834
1993 Komedi Oyuncu 7.0 13,857

Yüzü Olmayan Adam
1993 37 Dram Oyuncu
Yönetmen
6.7 29,814

Daima Genç
1992 36 Macera Yapımcı
Oyuncu
6.3 47,976
1992 News Oyuncu 4.3 377
1992 Komedi Oyuncu 5.3 10,639

Cehennem Silahı 3
1992 36 Aksiyon Oyuncu 6.7 169,611
1991 News Oyuncu 6.9 310
1990 34 Aksiyon Oyuncu 5.8 29,067
1990 34 Dram Oyuncu 6.7 22,680

Teldeki Kuş
1990 34 Aksiyon Oyuncu 6.0 45,194

Cehennem Silahı 2
1989 33 Aksiyon Oyuncu 7.2 177,451

Tehlikeli Kokteyl
1988 32 Suç Oyuncu 6.0 32,091

Cehennem Silahı
1987 31 Aksiyon Oyuncu 7.6 259,910

Mad Max 3
1985 29 Aksiyon Oyuncu
Dublör
6.2 137,997
1984 28 Dram Oyuncu 6.1 3,327

Nehir
1984 28 Dram Oyuncu 6.3 7,124

Gemİde İsyan
1984 28 Macera Oyuncu 7.0 27,726
1982 26 Dram Oyuncu 7.1 21,585
1982 26 Aksiyon Oyuncu 5.4 2,483

Çılgın Maks 2: Savaşcı
1981 25 Aksiyon Oyuncu 7.6 181,836
1981 News Oyuncu 3.5 2,509

Gelibolu
1981 25 Macera Oyuncu 7.4 40,056
1980 24 Aksiyon Oyuncu 5.4 1,048
1979 23 Dram Oyuncu 6.4 3,503

Çılgın Maks
1979 23 Aksiyon Oyuncu 6.8 208,668
1978 Belgesel Oyuncu 6.7 2,393
1977 21 Dram Oyuncu 3.9 703
1952 News Oyuncu 4.6 2,212
- Aksiyon Oyuncu    
- Western Yönetmen
Senarist
Yapımcı
   
Türkçe Altyazı © 2007 - 2022