Giriş Kayıt
Harrison Ford

Harrison Ford (80)


Oyuncu, Yapımcı, Senarist

Harrison Ford, 13 Temmuz 1942 Chicago, Illinois, ABD doğumlu oyuncu, yapımcı, senarist.

1983 yılının Mart ayında Melissa Mathison ile evlendi. 21 yılın ardından 2004 yılının Ocak ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.2010 yılının Haziran ayında Calista Flockhart ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut (1977), Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü (1980), Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü (1983), Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları (1981) gibi yapımlarla biliniyor.

Doğum Tarihi: 13 Temmuz 1942
Doğum Yeri: Chicago, Illinois, ABD
Diğer Bir İsmi: Jethro the Bus Driver | Harrison J. Ford
Takma İsmi: Harry
Burcu: Yengeç
Boyu: 1.85 m
9.5 (117 Oy)
  • Currently 189/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (42)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2023 Komedi Oyuncu    

Indiana Jones ve Kader Kadranı
2023 Aksiyon Oyuncu    
2022 Dram Oyuncu    
2022 Biyografi Yapımcı 7.2 18,478
2021 Müzik Oyuncu 3.5 949
2020 78 Belgesel Oyuncu 6.3 39
2020 78 Belgesel Oyuncu 7.0 483

Vahşetin Çağrısı
2020 78 Macera Oyuncu 6.7 49,837
2019 77 Belgesel Oyuncu 7.0 992

Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2
2019 77 Animasyon Oyuncu 6.4 62,938
2019 77 Belgesel Oyuncu 7.0 29,910
2019 Talk-Show Oyuncu 5.4 466

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı
2017 75 Dram Oyuncu 8.0 571,257

Joan Didion: Merkez Dayanmayacak
2017 75 Belgesel Oyuncu 7.5 2,734
2017 Belgesel Oyuncu 7.7 7,414
2016 Komedi Oyuncu 7.0 943

Star Wars: Bölüm VII - Güç Uyanıyor
2015 73 Aksiyon Oyuncu 7.8 929,956

Ölümsüz Aşk
2015 73 Dram Oyuncu 7.2 183,290
2015 Reality-TV Oyuncu 6.8 843
2015 73 Belgesel Oyuncu 7.3 511
2014 72 Belgesel Oyuncu 6.7 5,943
2014 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
8.7 269

Cehennem Melekleri 3
2014 72 Aksiyon Oyuncu 6.1 183,877
2014 72 Belgesel Oyuncu 7.1 1,488
2014 Komedi Oyuncu 7.1 18,235
2014 Belgesel Oyuncu 8.5 797

Çılgın Haber Ekibi
2013 71 Komedi Oyuncu 6.3 183,175

Uzay Oyunları
2013 71 Aksiyon Oyuncu 6.6 241,945
2013 Reality-TV Oyuncu 7.7 1,505

Paranoya
2013 71 Dram Oyuncu 5.6 37,974
2013 71 Biyografi Oyuncu 7.5 96,240
2013 71 Belgesel Oyuncu 7.4 2,090
2012 Oyuncu 7.1 726
2012 70 Belgesel Oyuncu 7.5 1,014

Kovboylar ve Uzaylılar
2011 69 Aksiyon Oyuncu 6.0 222,543
2011 69 Belgesel Oyuncu 6.6 268

Sabah Neşesi
2010 68 Komedi Oyuncu 6.5 79,594
2010 68 Belgesel Oyuncu 7.4 2,181
2010 Komedi Oyuncu 8.2 24,381

Sınırda Yaşayanlar
2010 68 Dram Yapımcı
Oyuncu
6.4 17,135
2009 67 Komedi Oyuncu 5.9 149,698
2009 Komedi 6.6 364

Sınırı Geçmek
2009 67 Dram Oyuncu 6.7 23,820
2009 Macera 6.9 181

Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı
2008 66 Aksiyon Oyuncu 6.2 455,630
2008 Belgesel Oyuncu 7.0 43
2008 66 Macera Oyuncu 7.4 23
2008 Oyuncu 6.8 1,647
2008 News Oyuncu 6.2 67

Roman Polanski: Aranan Adam
2008 66 Belgesel Oyuncu 7.3 5,104

Agnès'in Plajları
2008 66 Belgesel Oyuncu 8.0 4,237
2007 65 Belgesel Oyuncu 8.8 89
2006 64 Suç Oyuncu 5.8 58,231
2006 64 Belgesel Oyuncu 6.5 419
2006 64 Dram 6.3 1,836
2005 Talk-Show Oyuncu 4.9 409
2004 62 Belgesel Oyuncu
8.2 4,967
2004 Belgesel Oyuncu 4.1 447
2003 Belgesel Oyuncu 7.8 493

Hollywood Polisleri
2003 61 Aksiyon Oyuncu 5.3 37,844
2003 Komedi Oyuncu 6.7 17,108
2003 61 Oyuncu 6.4 1,041
2003 Komedi Oyuncu 6.5 16,565

Tehlikeli Saatler
2002 60 Dram Oyuncu
Yapımcı
6.7 64,152
2001 59 Belgesel Oyuncu 6.5 859
2001 59 Belgesel Oyuncu 6.4 181

Gizli Gerçek
2000 58 Dram Oyuncu 6.6 127,862

Gerçeğin Peşinde
1999 57 Dram Oyuncu 5.3 21,615

Altı Gün Yedi Gece
1998 56 Aksiyon Oyuncu 5.9 79,157

Hava Kuvvetleri Bir
1997 55 Aksiyon Oyuncu 6.5 197,752

Sessiz Düşman
1997 55 Suç Oyuncu 6.2 66,788
1996 Komedi Oyuncu 8.3 47,339
1996 News Oyuncu 3.2 857
1995 53 Komedi Oyuncu 6.3 41,739
1995 53 Belgesel Oyuncu 7.4 515

101 Gece
1995 53 Komedi Oyuncu 6.4 1,646
1994 News Oyuncu 3.3 901

Açık Tehlike
1994 52 Aksiyon Oyuncu 6.9 101,014
1994 52 Suç Oyuncu 5.3 3,423
1994 52 Belgesel Oyuncu 8.3 27
1993 Komedi Oyuncu 8.2 18,338
1993 Komedi Oyuncu 7.0 13,862

Kaçak
1993 51 Aksiyon Oyuncu 7.8 296,705
1992 News Oyuncu 4.3 377

Tehlikeli Oyunlar
1992 50 Aksiyon Oyuncu 6.8 113,416
1992 Komedi Oyuncu 5.3 10,646
1991 49 Komedi Oyuncu 6.7 32,777
1991 News Oyuncu 6.9 312

Süphe Altında
1990 48 Suç Oyuncu 6.9 42,824

Indiana Jones: Son Macera
1989 47 Aksiyon Oyuncu 8.2 754,124

Çılgın
1988 46 Suç Oyuncu 6.9 54,360

Çalışan Kız
1988 46 Komedi Oyuncu 6.8 58,208

Sivrisinek Sahili
1986 44 Macera Oyuncu 6.6 29,434

Tanık
1985 43 Dram Oyuncu 7.4 96,344

Indiana Jones ve Lanetli Tapınak
1984 42 Aksiyon Oyuncu 7.5 488,862

Yıldız Savaşları Bölüm VI: Jedi'ın Dönüşü
1983 41 Aksiyon Oyuncu 8.3 1,051,646
1983 41 Belgesel Oyuncu 7.6 660

Bıçak Sırtı
1982 40 Bilim-Kurgu Oyuncu 8.1 769,075

Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları
1981 39 Aksiyon Oyuncu 8.4 964,348
1981 News Oyuncu 3.5 2,522

Yıldız Savaşları Bölüm V: İmparatorun Dönüşü
1980 38 Aksiyon Oyuncu 8.7 1,288,463
1980 38 Belgesel Oyuncu 7.5 342

Kıyamet
1979 37 Dram Oyuncu 8.5 666,805
1979 37 Komedi Oyuncu 5.3 4,650
1979 37 Komedi Oyuncu 6.3 10,744

Hanover Caddesi
1979 37 Aksiyon Oyuncu 6.0 5,485
1978 36 Macera Oyuncu 2.1 15,577

Navarone’dan 10. Bölük
1978 36 Aksiyon Oyuncu 6.4 18,472

Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut
1977 35 Aksiyon Oyuncu 8.6 1,361,022
1977 35 Komedi Oyuncu 6.0 1,851
1977 35 Belgesel Oyuncu 7.4 698
1977 35 Korku Oyuncu 5.3 628

Konuşma
1974 32 Dram Oyuncu 7.8 112,997

Gençlik Yılları
1973 31 Komedi Oyuncu 7.4 91,265
1970 Western Oyuncu 5.8 161

Doğru Karar
1970 28 Komedi Oyuncu 6.4 1,488

Zabriskie Noktası
1970 28 Dram Oyuncu 6.9 16,163
1968 26 Dram Oyuncu 5.6 968
1967 25 Western Oyuncu 5.4 957
1967 25 Komedi Oyuncu 5.3 616

Büyük Soygun
1966 24 Suç Oyuncu 6.0 1,201
1965 Dram Oyuncu 7.4 1,149
1962 Western Oyuncu 7.6 2,791
1955 Dram Oyuncu 8.1 7,395
1952 News Oyuncu 4.6 2,225
Türkçe Altyazı © 2007 - 2022