Giriş Kayıt
Charles Chaplin

Charles Chaplin (88)


Oyuncu, Senarist, Yönetmen, Editör

Charles Spencer Chaplin, 16 Nisan 1889 Walworth, London, İngiltere, Birleşik Krallık doğumlu oyuncu, senarist, yönetmen, editör.

1918 yılının Ekim ayında Mildred Harris ile evlendi. 3 yılın ardından 1921 yılının Nisan ayında boşandılar. Çiftin 1 çocukları oldu.1924 yılının Kasım ayında Lita Grey ile evlendi. 3 yılın ardından 1927 yılının Ağustos ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.1936 yılının Haziran ayında Paulette Goddard ile evlendi. 6 yılın ardından 1942 yılının Haziran ayında boşandılar. 1943 yılının Haziran ayında Oona Chaplin ile evlendi. 34 yılın ardından 1977 yılının Aralık ayında boşandılar. Çiftin 8 çocukları oldu.

Modern Zamanlar (1936), Büyük Diktatör (1940), Yumurcak (1921), Altına Hücum (1925) gibi yapımlarla biliniyor.

Charles Chaplin, 25 Aralık 1977 tarihinde (88 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: Charles Spencer Chaplin
Doğum Tarihi: 16 Nisan 1889
Ölüm Tarihi: 25 Aralık 1977
Doğum Yeri: Walworth, London, İngiltere, Birleşik Krallık
Diğer Bir İsmi: Charlie Chaplin | Sir Charles Spencer Chaplin | Si
Takma İsmi: Charlot
Burcu: Koç
Boyu: 1.65 m
9.8 (152 Oy)
  • Currently 195.2/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (71)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2015 Belgesel Oyuncu 6.6 165

Balkondaki At
2012 Aile 6.0 100
2012 Belgesel Oyuncu 5.4 2,729

Demir Gökyüzü
2012 Aksiyon Oyuncu 5.9 85,818
2011 Dram Oyuncu 6.3 11,090

Babamın Penguenleri
2011 Komedi Oyuncu 6.0 78,143
2010 Belgesel Oyuncu 7.0 748
2009 Komedi 5.4 612
2009 Kısa Metraj 6.8 24
2009 Kısa Metraj 6.7 7

Herkesin Kendi Sineması
2007 Komedi Oyuncu 6.8 4,230
2006 Belgesel Oyuncu 6.4 351

Düşler, Tutkular ve Suçlar
2003 Dram 7.2 97,541

Charlie Chaplin'in Yaşamı Ve Sanatı
2003 Belgesel Oyuncu
Müzik
8.0 1,259
2003 Belgesel Oyuncu 7.0 21
2003 Belgesel Oyuncu 6.6 70
2003 Belgesel Oyuncu 6.6 91

Serseri ve Diktatör
2002 Belgesel Oyuncu 7.8 579
2000 Aile Oyuncu 6.0 589
2000 Tarihi Oyuncu 8.7 286
1998 Belgesel Oyuncu 6.5 13

Sakıncalı Film Dolabı
1995 Belgesel Oyuncu 7.8 5,697
1995 Belgesel Oyuncu 8.6 4,336
1993 Belgesel Oyuncu 7.6 135
1992 Biyografi Senarist
Oyuncu
7.6 48,545

Cennet Sineması
1988 Dram Oyuncu 8.5 192,792
1983 Komedi Oyuncu 7.8 36,398
1977 88 Belgesel Oyuncu 7.5 1,105
1975 86 Belgesel Oyuncu 6.0 273

Kuzen Angelica
1974 85 Dram 7.5 671

Hong Kong'lu Kontes
1967 78 Komedi Yönetmen
Senarist
Yapımcı
Müzik
Oyuncu
6.1 4,635
1964 75 Komedi Oyuncu 4.9 297
1959 70 Komedi Yapımcı
Müzik
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.8 965

New York'da Bir Kral
1957 68 Komedi Yönetmen
Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
7.2 6,355

Sahne Işıkları
1952 63 Dram Yapımcı
Müzik
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Müzik
Çeşitli
8.1 15,726

Mösyö Verdoux
1947 58 Komedi Yönetmen
Oyuncu
Senarist
Yapımcı
Müzik
8.0 13,738

Büyük Diktatör
1940 51 Komedi Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
8.5 173,268
1940 51 Belgesel Oyuncu 5.5 3,248
1938 49 Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
Senarist
7.0 108
1938 49 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Yapımcı
7.1 156
1938 49 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.2 236

Modern Zamanlar
1936 47 Komedi Yönetmen
Yapımcı
Müzik
Editör
Senarist
Oyuncu
8.5 181,920
1932 43 Dram Oyuncu 7.0 493

Şehir Işıkları
1931 42 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Müzik
Oyuncu
Editör
8.5 140,053

Cambazhane
1928 39 Komedi Editör
Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Müzik
8.1 22,219
1928 39 Komedi Oyuncu 8.1 3,169
1926 37 Kısa Metraj Oyuncu 5.1 142
1926 37 Dram Yapımcı 6.7 35

Altına Hücum
1925 36 Macera Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
Müzik
Editör
8.2 86,105

Parisli Bir Kadın
1923 34 Dram Yönetmen
Editör
Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
7.1 4,207

Hacı
1923 34 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Yapımcı
Editör
7.4 3,615
1922 33 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
4.8 405

Maaş Günü
1922 33 Komedi Editör
Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.6 3,049

Boş Sınıf
1921 32 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
Editör
Müzik
7.5 2,772

Yumurcak
1921 32 Komedi Editör
Yapımcı
Müzik
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
8.3 91,662

Profesör
1919 30 Komedi Editör
Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.1 467

Keyifli Bir Gün
1919 30 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Yapımcı
Müzik
Editör
6.8 2,317
1919 30 Komedi Yapımcı
Editör
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Müzik
6.8 2,233

Bir Köpeğin Hayatı
1918 29 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
Müzik
Editör
7.8 6,142
1918 29 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.4 88
1918 29 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
6.3 374

Tüfek Omuza
1918 29 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
Müzik
Editör
6.9 4,996
1918 29 Kısa Metraj Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
Senarist
5.6 816

Üçlü Bela
1918 29 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
5.4 805

Maceraperest
1917 28 Komedi Yapımcı
Editör
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.5 3,055

Kür
1917 28 Kısa Metraj Yönetmen
Editör
Yapımcı
Senarist
Oyuncu
7.3 2,745

Muhacir
1917 28 Kısa Metraj Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
7.7 6,384
1917 28 Kısa Metraj Editör
Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.6 4,152

Paten
1916 27 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
7.2 2,807

Kont
1916 27 Kısa Metraj Yapımcı
Editör
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
6.7 1,652

Bir Sabah
1916 27 Komedi Editör
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.2 2,539

Avare
1916 27 Komedi Editör
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.0 2,195

Perde Arkası
1916 27 Kısa Metraj Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
7.0 2,021

Rehinci
1916 27 Komedi Editör
Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.2 2,618

İtfaiyeci
1916 27 Kısa Metraj Editör
Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.6 1,982

Reyon Şefi
1916 27 Kısa Metraj Editör
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
6.7 1,820

Polis
1916 27 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.6 1,303

Zoraki Tayfa
1915 26 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
6.3 1,124

Banka
1915 26 Komedi Editör
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
6.8 1,494

Serseri
1915 26 Kısa Metraj Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
7.1 2,547

Park'ta
1915 26 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
5.8 1,196

Deniz Kenarında
1915 26 Kısa Metraj Editör
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
5.9 1,322

Bir Kadın
1915 26 Kısa Metraj Editör
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
6.5 1,359

Carmen Taşlaması
1915 26 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.1 649
1915 26 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.6 1,383

İş
1915 26 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
6.4 1,229

Jitney ile Kaçış
1915 26 Kısa Metraj Editör
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.0 958

Şampiyon
1915 26 Kısa Metraj Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
6.8 1,767

Dışarıda Bir Gece
1915 26 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
6.1 1,295
1915 26 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.2 1,390
1914 25 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
5.7 591
1914 25 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.1 724
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Yönetmen
Oyuncu
Editör
6.0 936
1914 25 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.3 590

Maskara
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
6.0 1,018

Yeni Temizlikçi
1914 25 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.1 719
1914 25 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
5.8 576
1914 25 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
5.1 811
1914 25 Komedi Senarist
Yönetmen
Oyuncu
Editör
5.5 776

Tillie'nin Büyük Aşkı
1914 25 Komedi Oyuncu 7.0 3,037
1914 25 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
5.8 897
1914 25 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
5.4 625

Adil Bir Takas
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
5.6 636
1914 25 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.0 754
1914 25 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
6.4 1,223
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
5.2 782

Gülme Gazı
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Yönetmen
Editör
5.8 1,078
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Editör
5.8 957
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
5.5 730
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
5.8 961
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.8 178
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.5 700
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Editör
4.9 831
1914 25 Kısa Metraj Yönetmen
Oyuncu
Senarist
Editör
5.8 683
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.7 655
1914 25 Komedi Senarist
Oyuncu
5.4 666
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
5.8 973

Zalim, Zalim Aşk
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
5.5 979
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.1 821
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.7 1,166
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.3 946

Yağmurlu Bir Gün
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.6 1,209
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu 5.1 326
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.8 2,305
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu 5.5 1,529
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.6 1,148
Dizi Altyazıları
Vikings (10,271) Supernatural (4,064) Titans (2,195) The Gifted (1,728) The Big Bang Theory (1,356) Manifest (1,204) La Casa de Papel (1,200) Black Mirror (1,176) Peaky Blinders (1,117) Doctor Who (991)
Türkçe Altyazı © 2007 - 2018