Giriş Kayıt
Luc Besson

Luc Besson (60)


Yapımcı, Senarist, Yönetmen

Luc Besson, 18 Mart 1959 doğumlu yapımcı, senarist, yönetmen.

Sevginin Gücü (1994), Beşinci Element (1997), Lucy (2014), Taşıyıcı (2002) gibi yapımlarla biliniyor.

Doğum Tarihi: 18 Mart 1959
Burcu: Balık
Web Sitesi:
Boyu: 1.73 m
6.4 (50 Oy)
  • Currently 127.2/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (8)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2018 59 Aksiyon Yapımcı 6.5 5,586
2018 59 Dram Yapımcı 4.7 616
2018 59 Aksiyon Yapımcı
Senarist
4.7 5,725
2018 Belgesel Oyuncu 8.2 587
2018 59 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
   
2018 Dram Yönetmen
Yapımcı
   
2017 58 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.4 6,828

Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu
2017 58 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.5 137,533
2017 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.7 7,972
2016 57 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.4 3,603

Taşıyıcı: Son Hız
2015 56 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.2 35,981

Takip 3: Son Karşılaşma
2014 55 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.0 163,777
2014 55 Aksiyon Oyuncu
Senarist
Yönetmen
6.4 399,840

Yolcu
2014 55 Dram Yapımcı 6.6 27,498

Yasak Bölge
2014 55 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.7 37,368

Son Üç Gün
2014 55 Aksiyon Senarist 6.2 81,206
2014 Aksiyon Senarist 6.3 2,882

Belalı Tanık
2013 54 Komedi Senarist
Yönetmen
6.3 102,064

Karanlık Şerit: Möbius
2013 54 Dram 6.1 4,670
2013 Senarist 5.7 534
2012 Aksiyon Yapımcı
Senarist
7.1 323

Takip: İstanbul
2012 53 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.3 271,564

İsyan
2012 53 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.1 89,281
2012 53 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.7 992
2012 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.6 6,679
2011 52 Biyografi Yönetmen 7.1 9,693
2011 52 Suç Yapımcı 5.0 226

Paris'te Çılgın Macera
2011 52 Animasyon Yapımcı 6.7 18,152

Kolombiyalı: İntikam Meleği
2011 52 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.4 87,111
2011 52 Komedi Yapımcı 3.9 669

Adele'nin Olağanüstü Maceraları
2010 51 Aksiyon Senarist
Yönetmen
6.3 18,403
2010 Aksiyon Senarist 7.7 46,241

İki Dünyanın Savaşı
2010 51 Macera Yönetmen
Yapımcı
Senarist
5.5 7,091

Ölümsüz
2010 51 Aksiyon Yapımcı 6.7 30,172

Paris'ten Sevgilerle
2010 51 Aksiyon Senarist
Çeşitli
6.5 106,668

Bebekler
2010 51 Belgesel 7.1 6,645

Arthur: Maltazar'ın İntikamı
2009 50 Animasyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
5.3 7,105

Yuva
2009 50 Belgesel Yapımcı 8.6 20,424

Tehlikeli Bölge
2009 50 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.5 40,972

Staten Adası
2009 50 Komedi Yapımcı 5.9 4,846
2009 50 Komedi Yapımcı
Senarist
6.5 1,300

Seni Seviyorum Phillip Morris
2009 50 Biyografi Yapımcı 6.6 86,960

Taşıyıcı 3
2008 49 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.1 146,407

96 Saat
2008 49 Aksiyon Yapımcı
Senarist
7.8 536,180

Sınır(da)
2007 48 Korku Yapımcı
6.3 23,269

Sır
2007 48 Dram Yapımcı 6.4 3,362

Yeni Ailem
2007 48 Dram Yapımcı 6.6 711

Taksi 4
2007 48 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.6 24,487

Kimseye Söyleme
2006 47 Suç 7.5 46,182

Arthur ile Minimoylar
2006 47 Macera Yönetmen
Senarist
Yapımcı
6.0 30,135

Aşk ve Diğer Felaketler
2006 47 Komedi Yapımcı 6.2 12,965
2006 47 Komedi Yapımcı
6.9 3,938
2006 47 Aksiyon Yapımcı
Senarist
5.7 32,187

Tabanca
2005 46 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.5 83,667

Üç Defin
2005 46 Macera Yapımcı 7.4 36,811
2005 46 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.1 29,916

Kara Kutu
2005 46 Gizem Yapımcı 5.9 1,600

Taşıyıcı 2: Nefes Nefese
2005 46 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.3 178,823

Colour Me Kubrick
2005 46 Komedi Yapımcı 6.2 6,050

Kır Zincirlerini
2005 46 Aksiyon Yapımcı
Senarist
7.0 93,646
2004 45 Aksiyon Yapımcı
Senarist
4.5 37,718

Banliyö 13
2004 45 Aksiyon Senarist
Yapımcı
7.2 62,473

Hayatımın Hikayesi
2004 45 Komedi 6.8 1,489
2004 45 Dram Yapımcı 4.8 536

Kıyamet Melekleri
2004 45 Gerilim Yapımcı
Senarist
5.9 18,299

Savaşcı
2003 44 Aksiyon Yapımcı 7.2 67,253

24 Saat
2003 44 Aksiyon Yapımcı
Senarist
5.3 3,869

Herkes Kendi Yoluna
2003 44 Komedi 6.9 4,569
2003 44 Komedi Yapımcı 6.2 191

Çapkın Aşık
2003 44 Macera Yapımcı
Senarist
5.7 4,685
2003 44 Dram Yapımcı 4.9 393

Taksi 3
2003 44 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Çeşitli
5.8 37,188
2003 44 Komedi Yapımcı 6.1 1,276

Kahkaha ve Ceza
2003 44 Komedi Yapımcı
5.8 900

Asteriks Ve Oburiks: Görevimiz Kleopatra
2002 43 Macera Kameraman 6.6 44,351

Taşıyıcı
2002 43 Aksiyon Kameraman
Yapımcı
Senarist
6.8 268,153

Charlie Hakkındaki Gerçekler
2002 43 Gizem 4.7 9,438
2002 43 Macera Yapımcı 3.1 696
2001 42 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.7 34,238

Yamakasi
2001 42 Aksiyon Senarist 6.2 10,291

Ejderin Öpücüğü
2001 42 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.6 57,841
2001 42 Komedi Yapımcı 5.7 820
2001 42 Dram 5.3 412

Taksi 2
2000 41 Aksiyon Oyuncu
Yapımcı
Senarist
6.5 47,336

Jeanne D'arc
1999 40 Macera Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.4 60,958

Taksi
1998 39 Aksiyon Senarist
Yapımcı
7.0 71,139

Beşinci Element
1997 38 Aksiyon Yönetmen
Senarist
7.7 400,494
1997 38 Dram Yapımcı 7.4 7,912
1997 Aksiyon Senarist 7.5 8,359

Sevginin Gücü
1994 35 Suç Yapımcı
Yönetmen
Senarist
8.6 914,386
1994 Belgesel Yönetmen 7.3 58

Kaçış Yok
1993 34 Aksiyon Senarist 6.0 23,107
1991 32 Belgesel Editör
Görüntü Yönetmeni
Yapımcı
Yönetmen
6.8 1,661
1991 32 Dram Yapımcı 6.9 376
1990 31 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.4 62,438

Derinlik Sarhoşluğu
1988 29 Aksiyon Kameraman
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.6 44,310

Metro
1985 26 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
6.6 12,864
1983 24 Komedi Çeşitli 5.3 177
1983 24 Bilim-Kurgu Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.9 5,071
1981 22 Kısa Metraj Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
Senarist
5.8 233
- Aksiyon Senarist
Yapımcı
   
Yakında
Türkçe Altyazı © 2007 - 2019