Giriş Kayıt
Luc Besson

Luc Besson (63)


Yapımcı, Senarist, Yönetmen

Luc Besson, 18 Mart 1959 Paris, Fransa doğumlu yapımcı, senarist, yönetmen.

Anne Parillaud ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.1993 yılının Ocak ayında Maïwenn ile evlendi. Çiftin 1 çocukları olmuştur.1997 yılının Aralık ayında Milla Jovovich ile evlendi. 3 yılın ardından 2000 yılının Mayıs ayında boşandılar. 2004 yılının Ağustos ayında Virginie Besson-Silla ile evlendi. Çiftin 3 çocukları olmuştur.

Sevginin Gücü (1994), Beşinci Element (1997), Lucy (2014), Taşıyıcı (2002) gibi yapımlarla biliniyor.

Doğum Tarihi: 18 Mart 1959
Doğum Yeri: Paris, Fransa
Burcu: Balık
Web Sitesi:
Boyu: 1.72 m
6.5 (61 Oy)
  • Currently 130.8/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (8)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2019 60 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.6 83,018
2018 59 Aksiyon Yapımcı 6.6 19,384
2018 59 Dram Yapımcı 4.7 1,159
2018 59 Aksiyon Yapımcı
Senarist
4.7 9,689
2018 Belgesel Oyuncu 7.9 1,310
2018 Dram Yönetmen
Yapımcı
   
2017 58 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.5 10,161

Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu
2017 58 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.4 182,809
2017 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.6 11,050
2016 57 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.4 5,224

Taşıyıcı: Son Hız
2015 56 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.2 42,611

Takip 3: Son Karşılaşma
2014 55 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.0 193,954
2014 55 Aksiyon Oyuncu
Senarist
Yönetmen
6.4 497,953

Yolcu
2014 55 Dram Yapımcı 6.6 33,576

Yasak Bölge
2014 55 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.6 42,746

Son Üç Gün
2014 55 Aksiyon Senarist 6.2 94,333
2014 Aksiyon Senarist 6.1 3,133

Belalı Tanık
2013 54 Komedi Senarist
Yönetmen
6.3 117,652

Karanlık Şerit: Möbius
2013 54 Dram 6.1 5,601
2013 Senarist 5.6 701
2012 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.6 435

Takip: İstanbul
2012 53 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.2 308,604

İsyan
2012 53 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.0 99,087
2012 53 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.7 1,170
2012 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.4 7,414
2011 52 Biyografi Yönetmen 7.0 10,906
2011 52 Suç Yapımcı 5.0 255

Paris'te Çılgın Macera
2011 52 Animasyon Yapımcı 6.7 21,413

Kolombiyalı: İntikam Meleği
2011 52 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.4 102,179
2011 52 Komedi Yapımcı 3.9 848

Adele'nin Olağanüstü Maceraları
2010 51 Aksiyon Senarist
Yönetmen
6.3 21,512
2010 Aksiyon Senarist 7.7 51,696

İki Dünyanın Savaşı
2010 51 Macera Yönetmen
Yapımcı
Senarist
5.4 9,397

Ölümsüz
2010 51 Aksiyon Yapımcı 6.6 35,136

Paris'ten Sevgilerle
2010 51 Aksiyon Senarist
Çeşitli
6.4 118,022

Bebekler
2010 51 Belgesel 7.0 7,257

Arthur: Maltazar'ın İntikamı
2009 50 Animasyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
5.2 9,863

Yuva
2009 50 Belgesel Yapımcı 8.5 22,553

Tehlikeli Bölge
2009 50 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.5 44,969

Staten Adası
2009 50 Komedi Yapımcı 5.9 5,228
2009 50 Komedi Yapımcı
Senarist
6.5 1,551

Seni Seviyorum Phillip Morris
2009 50 Biyografi Yapımcı 6.6 96,605

Taşıyıcı 3
2008 49 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.0 168,535

96 Saat
2008 49 Aksiyon Yapımcı
Senarist
7.8 604,010

Sınır(da)
2007 48 Korku Yapımcı
6.2 27,279

Sır
2007 48 Dram Yapımcı 6.2 3,840

Yeni Ailem
2007 48 Dram Yapımcı 6.6 802

Taksi 4
2007 48 Aksiyon Senarist
Yapımcı
5.5 28,940

Kimseye Söyleme
2006 47 Suç 7.5 55,211

Arthur ile Minimoylar
2006 47 Macera Yönetmen
Senarist
Yapımcı
6.0 37,893

Aşk ve Diğer Felaketler
2006 47 Komedi Yapımcı 6.1 14,370
2006 47 Komedi Yapımcı
6.8 5,179
2006 47 Aksiyon Yapımcı
Senarist
5.7 35,898

Tabanca
2005 46 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.3 96,992

Üç Defin
2005 46 Macera Yapımcı 7.3 40,767
2005 46 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.0 34,225

Kara Kutu
2005 46 Gizem Yapımcı 5.8 1,831

Taşıyıcı 2: Nefes Nefese
2005 46 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.3 204,562

Colour Me Kubrick
2005 46 Komedi Yapımcı 6.1 6,709

Kır Zincirlerini
2005 46 Aksiyon Yapımcı
Senarist
7.0 103,688
2004 45 Aksiyon Yapımcı
Senarist
4.5 42,947

Banliyö 13
2004 45 Aksiyon Senarist
Yapımcı
7.1 70,946

Hayatımın Hikayesi
2004 45 Komedi 6.7 1,692
2004 45 Dram Yapımcı 4.7 590

Kıyamet Melekleri
2004 45 Gerilim Yapımcı
Senarist
5.9 20,952

Savaşcı
2003 44 Aksiyon Yapımcı 7.1 75,328

24 Saat
2003 44 Aksiyon Yapımcı
Senarist
5.3 4,282

Herkes Kendi Yoluna
2003 44 Komedi 6.7 4,925
2003 44 Komedi Yapımcı 5.8 216

Çapkın Aşık
2003 44 Macera Yapımcı
Senarist
5.7 5,330
2003 44 Dram Yapımcı 5.1 463

Taksi 3
2003 44 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Çeşitli
5.8 43,294
2003 44 Komedi Yapımcı 6.1 1,449

Kahkaha ve Ceza
2003 44 Komedi Yapımcı
5.7 1,032

Asteriks Ve Oburiks: Görevimiz Kleopatra
2002 43 Macera Kameraman 6.6 53,524

Taşıyıcı
2002 43 Aksiyon Kameraman
Yapımcı
Senarist
6.8 305,171

Charlie Hakkındaki Gerçekler
2002 43 Gizem 4.7 10,635
2002 43 Macera Yapımcı 3.1 779
2001 42 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.6 40,615

Yamakasi
2001 42 Aksiyon Senarist 6.1 12,482

Ejderin Öpücüğü
2001 42 Aksiyon Yapımcı
Senarist
6.6 64,302
2001 42 Komedi Yapımcı 5.6 939
2001 42 Dram 5.4 462

Taksi 2
2000 41 Aksiyon Oyuncu
Yapımcı
Senarist
6.5 56,231

Jeanne D'arc
1999 40 Macera Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.4 67,177

Taksi
1998 39 Aksiyon Senarist
Yapımcı
7.0 84,270

Beşinci Element
1997 38 Aksiyon Yönetmen
Senarist
7.6 475,119
1997 38 Dram Yapımcı 7.3 9,413
1997 Aksiyon Senarist 7.4 10,054

Sevginin Gücü
1994 35 Suç Yapımcı
Yönetmen
Senarist
8.5 1,157,343
1994 Belgesel Yönetmen 7.3 79

Kaçış Yok
1993 34 Aksiyon Senarist 6.1 28,532
1991 32 Belgesel Editör
Görüntü Yönetmeni
Yapımcı
Yönetmen
6.6 1,885
1991 32 Dram Yapımcı 6.8 429
1990 31 Aksiyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.3 72,816

Derinlik Sarhoşluğu
1988 29 Aksiyon Kameraman
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.5 52,179
1986 27 Bilim-Kurgu Senarist
Yapımcı
5.8 634

Metro
1985 26 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
6.5 15,413
1983 24 Komedi Çeşitli 5.5 220
1983 24 Bilim-Kurgu Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.7 6,194
1981 22 Kısa Metraj Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
Senarist
5.6 323
- Aksiyon Senarist
Yapımcı
   
Türkçe Altyazı © 2007 - 2022