Sırf Jack Nicholson oynuyor diye izlemiştim bu filmi, ilk defa bu kadar romantik bir filmde oynadığını gördüm ve gene oynamış diyorum Keanu Reeves'ta vardı filmde ama biraz sönük kalmış onun rolü bilmem bana öyle geldi.
Benim pek tarzım olmadığı için bu tarz filmler sıkıldım ve uykum geldi. Her ne kadar tarzım olmasa da bu filmler bana saçma gelen bazı noktalar vardı. İzlemek isteyenler için bunlardan bahsetmiyorum
10/6
Tarih: 29 Tem 2010 00:38
_________________ Kendin Ol Yeter...
byKush
İletiler: 3432
7/10
İnsanların yaptığı makineler... Makinelerin yok ettiği dünya... Yok olan insanlar ve insanları olmasa da dünyayı kurtaran (ve yine insanların yaptığı) kuklalar...
Aslında üzerinde uzun uzun tartışmak istediğim ama vakitsizlikten sadece bunları yazabildiğim bir film...
_________________ "Bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Kullanamayanlar ise tavuk gibidir. Tavuk önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkadan yumurtalarının alındığının farkına bile varmaz."
Çok kötüydü ya oyunculuk sıfır senaryoda bariz hatalar vardı. Arabaya verilen özel efektler keşke filmin başındaki sondaj makinasınada verilseydi. Hele ingilizce dublaj da neydi öyle, DVDRip altyazı bana göre çok yetersizdi konuşmaları dinlerken rahatsız oldum (adam konuşarak roman yazıyo altta bir parça metin geçiyo o derece) cümleler olabildiğince sadeleştirilmişti filmden soğutan bir başka neden de budur. He birde mutlaka işlenmesi gereken aşk kurgusunu unutmamak lazım. Kolay kolay filmi eleştirmem ama bu fenaydı. İzleyecek olanlara sabır dilerim.
Tarih: 29 Tem 2010 19:37
Önemli olan rakamlar değil tabiki ama kolayca gözden kaçabilecek filmlerin derlendiği busayfada çok güzel yapımlar var benimde daha izlemediğim o kadar çok film varki bir yerden başlamak gerek diyorum.
Film, merak edenler için güzel kapsamlı ama koca bir hayatın tamamını anlatmaya çalışırken eksiklikler oluyor, bunlarda can sıkıyor.Bu yüzden çok beğenmedim ama bilinen adıyla Çakal Carlos'u merak edenler izleyebilir.
Uğur Yücel, Kenan İmirzalıoğlu ve Nejat İşler gibi Türk sinemasının en başarılı üç oyuncusunu bünyesinde barındırdığı için uzun zamandır izleme listemde olan bir yapımdı, nihayet izledim.
Se7en ve Righteous Kill filmlerinin karışımıyla oluşmuş bir Türk yapımı olarak özetleyebilirim. Aksiyon sahneleri Türk sineması için başarılı sayılabilir fakat bir devrim niteliğinde değil. Konunun işlenişini şahsen başarılı buldum ama fikrimce daha derinlemesine karakter tahlilleri yapılabilirdi. Sinemayla iç içe olan kişiler final tahminini kolaylıkla yapacaklardır. Mutlaka izleyin diyemem ama sıkılmadan izlenebilecek ve Türk mutfağında fazlaca rastlamadığımız bir tür olan seri katil-polisiyeye el atmasında dolayı görülebilecek bir yapım. En azından Yücel ve İmirzalıoğlu ikilisi için bile seyredilebilir.
6.5/10
Tarih: 29 Tem 2010 23:50
Tek kelimeyle olağanüstü bir deneyimdi. Cristopher Nolan çizgisini bir adım daha ileriye taşımış bence. Gerçekle hayal arasında ilerleyen bir film "Başlangıç". Olaylar geliştikçe hem heyecan seviyesi artıyor hem de izleyicinin kafası allak bullak olmaya başlıyor. İç içe geçmiş bir sarmalın tam ortasında hissediyorsunuz kendinizi. Filmin sonunda bu sarmaldan çıkmayı fazla ümit etmeyin derim. Bu hissi Matrix filminden hatırlıyorum. Sinema salonunu terk etseniz bile filmin etkisi o kadar kuvvetli ki kendinize gelmeniz epey bir zaman alıyor. Dom Cobb karakterini canlandıran Leonardo DiCaprio nun muhteşem oyunculuğunu da atlamamak gerekir. Filmin büyüsünü bozmamak için fazla detaya girmeyeceğim üzerine konuşulacak bir çok detayı barındıran bir film yarın tekrardan izlemeyi düşünüyorum bunu hak eden bir yapım ortaya çıkmış.
10/10
Tarih: 30 Tem 2010 17:46
_________________ Yürüyerek Geçtim Güneş Sistemlerinin Arasından...
Eğer bu bir filmse bizim yıllardır film adı altında izlediklerimiz neydi? Bu başka bir şey... Salondan çıkalı yaklaşık 3 saat oldu daha kafamı toparlayamadım. İlerleyen günlerde bu enfes başyapıt hakkında detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum. Şimdilik söyleyebileceğim tek şey bu şeyin(!) sinema tarihine geçecek bir yapım olduğu. İşinizi gücünüzü bırakın, zaman yaratın bu çılgınlığı sinemada tecrübe edin. Şimdilik başka bir şey söyleyemiyorum.
10/10
Christopher Nolan, sen insan mısın?
Tarih: 31 Tem 2010 01:00
İletiler: 880
Daha önce izlemiştim ama bu aralar jack nicholson günleri yapıyorum
Neyse filme dönelim film eğlenceli ve keyifli bir vakit geçirmek için birebir. Jack nicholson ve Adam Sandler çok uyumlu olmuş ve güzler bir seyir zevki sunmuşlar. Filmde öyle yerler var ki asabi olmamak elde değil izlemeyenlere tavsiye ederim izleyin ve gülün
Küresel ısınmadan dolayı eriyen buzulların arasından tekrar hayata dönene tarih öncesi bir ejderha yakınlardaki kasabanın başına bela olur......
Vasatın altında sayılır. 4,8/10
Ömrümde ilk kez bir filmi sinemada ardışık iki seansta izledim .
Aylardır bekliyordum bu filmi ve beklentimi fazlasıyla karşıladı . Filmin sonunda ' işte sinema bu ' dedim , yüzümde bir gülümseme ayrılıyordum ki yine gişede buldum kendimi , bir kez daha izledim . Nolan'ın bu başyapıtını izleyin , izlettirin .
Ve beklediğim filme bu gece 23:15'de kavuştum. Aksiyonu, gizemi, kurgusu, gerilimi ile aldığı puanı fazlasıyla hak eden bir film. Yerinde yapılan espiriler ise filme ayrı bir tat katmıştı açıkçası. Beklentilerimin altında kalan tek yanı fazla karmaşık olmamasıydı. İlk gittiğimde anlayamam diye korkmuştum ama tek seans ta halletik işi (:
Spoiler:
Filmin sonunda sinemada bulunan herkesin, bende dahil "düş, düş, düş" diye tempo tutmamız da güzel bir hatıra olarak kalıcak açıkçası
Tarih: 01 Ağu 2010 02:30
_________________ Birileri çıkar, hayatını değiştirir.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki iletilere cevap veremezsiniz Bu forumdaki iletilerinizi değiştiremezsiniz Bu forumdaki iletilerinizi silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız