Giriş Kayıt
Yimou Zhang

Yimou Zhang (65)


Yönetmen, Oyuncu, Senarist, Yapımcı

Yimou Zhang, 14 Kasım 1951 Xi'an, Shaanxi, Çin doğumlu yönetmen, oyuncu, senarist, yapımcı. Kahraman (2002), Parlayan Hançerler (2004), Savaşın Çiçekleri (2011), Altın Çiçeğin Laneti (2006) gibi yapımlarla biliniyor.

Doğum Tarihi: 14 Kasım 1951
Doğum Yeri: Xi'an, Shaanxi, Çin
Diğer Bir İsmi: Yi-Mou Zhang
Takma İsmi: Lao MouZi, loosely meaning "old schemer/strategist"
Burcu: Akrep
10.0 (2 Oy)
  • Currently 200/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (9)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy

Çin Seddi
2016 65 Aksiyon Yönetmen 6.3 8,245
2016 65 Belgesel Oyuncu 7.4 239

Yuvaya Dönüş
2014 63 Dram Yönetmen 7.3 3,039

Bergman'ın Evinde
2013 62 Belgesel Oyuncu 7.4 382
2012 61 Tarihi Yönetmen
Yapım Tasarımcısı
   

Savaşın Çiçekleri
2011 60 Dram Yönetmen 7.6 40,135

O Ağacın Altı
2010 59 Dram Yönetmen 7.1 1,924

Wang'ın Erişte Dükkanı
2009 58 Komedi Yönetmen 5.7 2,442

Herkesin Kendi Sineması
2007 56 Komedi Yönetmen
Senarist
   
2007 56 Belgesel Oyuncu    

Altın Çiçeğin Laneti
2006 55 Aksiyon Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.0 37,179
2005 54 Dram Yönetmen
Senarist
Yapımcı
7.5 4,262

Parlayan Hançerler
2004 53 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.6 94,185

Kahraman
2002 51 Aksiyon Yönetmen
Yapımcı
Senarist
7.9 152,650
2000 49 Komedi Yönetmen 7.5 3,469

The Road Home
1999 48 Dram Yönetmen 7.9 10,593

Bir Fazlası Değil
1999 48 Dram Yönetmen 7.8 6,807

Sakin Ol
1997 46 Komedi Oyuncu
Yönetmen
7.2 1,204
1995 44 Suç Yönetmen 7.2 4,103

Lumiere ve Ortakları
1995 44 Belgesel Oyuncu
Yönetmen
7.0 2,491

Yaşamak
1994 43 Dram Yönetmen 8.3 11,922

The Story of Qiu Ju
1992 41 Komedi Yönetmen 7.6 4,119

Kırmızı Fenerler
1991 40 Dram Yönetmen 8.2 21,133
1990 39 Dram Yönetmen 7.8 5,862
1990 39 Macera Oyuncu    
1989 38 Dram Yönetmen 4.5 179

Kızıl Darı Tarlaları
1987 36 Dram Yönetmen
Oyuncu
7.5 5,827
1986 35 Dram Oyuncu
Görüntü Yönetmeni
7.2 210
1985 34 Dram Görüntü Yönetmeni 7.2 1,176
Türkçe Altyazı © 2007 - 2017