Giriş Kayıt
Yasujirô Ozu

Yasujirô Ozu (60)


Yönetmen, Senarist

Yasujirô Ozu, 12 Aralık 1903 Tokyo, Japonya doğumlu yönetmen, senarist. Tokyo Hikayesi (1953), Geç Gelen Bahar (1949), Dalgalanan Otlar (1959), Sanma no aji (1962) gibi yapımlarla biliniyor.12 Aralık 1963 tarihinde (60 yaşında) hayatını kaybetti.

Doğum Tarihi: 12 Aralık 1903
Ölüm Tarihi: 12 Aralık 1963
Doğum Yeri: Tokyo, Japonya
Diğer Bir İsmi: Shuutarou Komiya | James Maki | Ernst Schwartz | Y
Burcu: Yay
Web Sitesi:
Boyu: 1.69 m
9.7 (10 Oy)
  • Currently 194/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (11)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2014 Kısa Metraj 4.2 6
2008 Kısa Metraj 8.1 15

Arzunun Kanatları
1987 Dram 8.1 51,632
1964 Çeşitli 6.5 11
1962 59 Dram Yönetmen
Senarist
8.2 4,923

The End of Summer
1961 58 Dram Senarist
Yönetmen
8.0 2,412
1960 57 Dram Yönetmen
Senarist
8.2 2,768

Dalgalanan Otlar
1959 56 Dram Yönetmen
Senarist
8.0 5,363

Günaydın
1959 56 Komedi Senarist
Yönetmen
7.9 4,744
1958 55 Komedi Senarist
Yönetmen
8.0 2,372
1957 54 Dram Yönetmen
Senarist
8.3 1,969

Erken Gelen Bahar
1956 53 Dram Yönetmen
Senarist
8.0 1,747
1955 52 Macera Çeşitli 7.7 347
1955 52 Komedi Senarist 7.5 47

Tokyo Hikayesi
1953 50 Dram Yönetmen
Senarist
8.3 30,554
1952 49 Dram Yönetmen
Senarist
7.9 1,367

Erken Gelen Yaz
1951 48 Dram Senarist
Yönetmen
8.3 4,625
1950 47 Dram Yönetmen
Senarist
7.5 527

Geç Gelen Bahar
1949 46 Dram Yönetmen
Senarist
8.3 9,171
1948 45 Dram Yönetmen
Senarist
7.7 849

The Record Of A Tenement Gentleman
1947 44 Dram Yönetmen
Senarist
7.9 1,165

Bir Baba Vardı
1942 39 Dram Yönetmen
Senarist
7.9 1,665
1941 38 Dram Senarist
Yönetmen
7.6 722
1937 34 Komedi Senarist
Yönetmen
7.3 561
1936 33 Belgesel Yönetmen 6.2 164
1936 33 Dram Yönetmen
Senarist
7.9 2,058
1935 32 Dram Senarist
Yönetmen
8.0 829

Dalgalanan Otlar Hikayesi
1934 31 Dram Yönetmen
Senarist
7.9 2,314
1934 31 Dram Yönetmen
Senarist
6.7 266

Passing Fancy
1933 30 Dram Yönetmen
Senarist
7.5 915
1933 30 Dram Senarist
Yönetmen
7.1 401
1933 30 Dram Yönetmen
Senarist
7.2 515
1932 29 Yönetmen 7.2 306

Doğdum, Ama...
1932 29 Komedi Senarist
Yönetmen
8.0 3,296
1931 28 Komedi Yönetmen 7.5 849
1931 28 Komedi Yönetmen
Senarist
6.6 232
1930 27 Dram Yönetmen 7.1 393
1930 27 Kısa Metraj Yönetmen 5.5 13
1930 27 Senarist
Yönetmen
6.6 218
1930 27 Romantik Yönetmen 6.5 284
1929 26 Komedi Yönetmen 6.4 297
1929 26 Dram Yönetmen
Senarist
7.2 19
1929 26 Komedi Yönetmen 6.5 231
1929 26 Kısa Metraj Yönetmen 6.2 186

Days Of Youth
1929 26 Komedi Yönetmen
Senarist
6.7 339
1929 26 Yönetmen
Senarist
4.6 21
1928 25 Yönetmen
Senarist
6.4 14
1928 25 Yönetmen 6.5 14
1928 25 Yönetmen
Senarist
6.6 15
1928 25 Dram Yönetmen 7.2 12
1928 25 Yönetmen
Senarist
6.7 24
1927 24 Dram Yönetmen
Senarist
7.9 25
Türkçe Altyazı © 2007 - 2017