Giriş Kayıt
Dorothy Dandridge

Dorothy Dandridge (42)


Oyuncu

Dorothy Jean Dandridge, 09 Kasım 1922 Cleveland, Ohio, ABD doğumlu oyuncu. Siyah Karmen (1954), Porgy and Bess (1959), Island in the Sun (1957), (1941) Sun Valley Serenade (1941) gibi yapımlarla biliniyor.08 Eylül 1965 tarihinde (42 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: Dorothy Jean Dandridge
Doğum Tarihi: 09 Kasım 1922
Ölüm Tarihi: 08 Eylül 1965
Doğum Yeri: Cleveland, Ohio, ABD
Diğer Bir İsmi: Dorothy Daindridge | The Dandridge Sisters
Takma İsmi: Miss D
Burcu: Akrep
Web Sitesi:
Boyu: 1.65 m
0.0 (0 Oy)
  • Currently 0/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2001 Belgesel Oyuncu 8.1 117
1971 Komedi Oyuncu    
1959 37 Dram Oyuncu 7.4 1,165
1958 36 Macera Oyuncu 6.3 292
1957 35 Dram Oyuncu 6.2 739
1955 Komedi Oyuncu 7.5 354

Siyah Karmen
1954 32 Dram Oyuncu 6.9 3,489
1951 29 Aksiyon Oyuncu 6.0 316
1944 22 Dram Oyuncu 7.6 3,352
1942 20 Komedi Oyuncu 7.1 1,124
1941 19 Dram Oyuncu 6.8 50
1941 19 Komedi Oyuncu 7.3 1,017
1937 15 Komedi Oyuncu 7.7 10,832
1935 13 Müzikal Oyuncu 5.9 191
Türkçe Altyazı © 2007 - 2017