Amitabh Bachchan (71)


Oyuncu, Müzik, Yapımcı
9.8 (26 Oy)
  • Currently 197/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

favori
Gerçek İsmi: Amitabh Harivansh Srivastav
Doğum Tarihi: 11 Ekim 1942 (Pazar)
Doğum Yeri: Allahabad, Uttar Pradesh, Hindistan
Takma İsmi: Munna
Diğer Bir İsmi: Mr. Amitabh Bachchan | Padmashree Amitabh Bachchan
Burcu: Terazi
Web Sitesi: Official Blog
Boyu:1.88 m
Resimleri (12)
  • Amitabh Bachchan
  • Amitabh Bachchan
  • Amitabh Bachchan
  • Amitabh Bachchan
  • Amitabh Bachchan
Hayranlar (43 Kişi )
Filmografi
  Film Adı Yılı Tür Altyazı Görev Puan Oy
Saat Hindustani 1969 Aksiyon Oyuncu 6.8 108
Anand 1971 Dram Oyuncu 8.8 6,476
Guddi 1971 Dram Oyuncu 7.1 371
Parwana 1971 Romantik Oyuncu 7.1 96
Pyar Ki Kahani 1971 Komedi Oyuncu 6.5 35
Reshma Aur Shera 1972 Dram Oyuncu 6.8 106
Bansi Birju 1972 Oyuncu 5.8 20
Bawarchi 1972 Komedi Oyuncu 7.7 1,311
Bombay to Goa 1972 Aksiyon Oyuncu 6.9 491
Ek Nazar 1972 Romantik Oyuncu 6.1 54
Garam Masala 1972 Komedi Oyuncu 6.3 34
Jaban 1972 Oyuncu 7.3 11
Raaste Kaa Patthar 1972 Aksiyon Oyuncu 6.3 41
Sanjog 1971 Komedi Oyuncu 6.7 61
Abhimaan 1973 Dram Oyuncu 7.9 1,351
Bandhe Haath 1973 Aksiyon Oyuncu 6.1 46
Namak Haraam 1973 Dram Oyuncu 7.2 651
Zanjeer 1973 Aksiyon Oyuncu 7.5 1,610
Benaam 1974 Dram Oyuncu 7.0 121
Dost 1974 Dram Oyuncu 6.9 121
Majboor 1974 Dram Oyuncu 7.1 316
Roti Kapada Aur Makaan 1974 Dram Oyuncu 6.8 364
Chhoti Si Baat 1975 Komedi Oyuncu 7.8 1,420
Chupke Chupke 1975 Komedi Oyuncu 8.0 2,371
Deewaar 1975 Dram Oyuncu 7.8 3,176
Hera Pheri 1976 Aksiyon Oyuncu 6.8 429
Mili 1975 Dram Oyuncu 7.3 576
Sholay 1975 Aksiyon Oyuncu 8.1 14,851
Zameer 1975 Dram Oyuncu 6.1 168
Do Anjaane 1976 Dram Oyuncu 6.9 231
Kabhi Kabhie - Love Is Life 1976 Dram Oyuncu 7.2 1,019
Aadalat 1976 Aksiyon Oyuncu 6.7 148
Alaap 1977 Müzikal Oyuncu 6.7 191
Amar Akbar Anthony 1977 Aksiyon Oyuncu 7.4 2,475
Immaan Dharam 1977 Aksiyon Oyuncu 5.8 98
Khoon Pasina 1977 Aile Oyuncu 6.0 184
Shatranj Ke Khilari 1977 Komedi Oyuncu 7.6 1,447
Don 1978 Aksiyon Oyuncu 7.7 3,432
Ganga Ki Saugand 1978 Oyuncu 6.6 68
Kasme Vaade 1978 Aksiyon Oyuncu 7.0 236
Gol Maal 1979 Komedi Oyuncu 8.1 3,614
The Great Gambler 1979 Aksiyon Oyuncu 6.4 305
Kaala Patthar 1979 Aksiyon Oyuncu 7.4 911
Manzil 1979 Dram Oyuncu 6.8 115
Mr. Natwarlal 1979 Aksiyon Oyuncu 6.5 607
Muqaddar Ka Sikandar 1978 Romantik Oyuncu 7.3 1,088
Suhaag 1979 Aksiyon Oyuncu 6.8 405
Barsaat Ki Ek Raat 1981 Aksiyon Oyuncu 6.5 185
Dostana 1980 Aksiyon Oyuncu 6.8 435
Shaan 1980 Aksiyon Oyuncu 7.0 978
Chashme Buddoor 1981 Komedi Oyuncu 7.6 924
Laawaris 1981 Dram Oyuncu 7.1 862
Naseeb 1981 Aksiyon Oyuncu, Müzik 7.0 631
Silsila 1981 Dram Oyuncu 7.2 1,400
Yaarana 1981 Dram Oyuncu 7.0 582
Bemisal 1982 Dram Oyuncu 6.9 171
Desh Premee 1982 Aksiyon Oyuncu 5.9 237
Khud-Daar 1982 Aksiyon Oyuncu 7.0 193
Namak Halaal 1982 Komedi Oyuncu 7.2 913
Nastik 1983 Aksiyon Oyuncu 5.6 208
Satte Pe Satta 1982 Aksiyon Oyuncu 7.1 1,208
Shakti 1982 Aksiyon Oyuncu 7.4 891
Andhaa Kanoon 1983 Aksiyon Oyuncu 6.1 347
Coolie 1983 Dram Oyuncu 6.7 869
Mahaan 1983 Aksiyon Oyuncu, Müzik 6.1 217
Pukar 1983 Aksiyon Oyuncu, Müzik 6.2 192
Inquilaab 1984 Aksiyon Oyuncu 6.0 128
Sharaabi 1984 Aksiyon Oyuncu, Müzik 7.1 1,128
Geraftaar 1985 Aksiyon Oyuncu 6.2 251
Mard 1985 Aksiyon Oyuncu 5.9 558
Aakhree Raasta 1986 Aksiyon Oyuncu 7.0 497
Shahenshah 1988 Aksiyon Oyuncu 6.2 682
Gangaa Jamunaa Saraswathi 1988 Aksiyon Oyuncu 4.5 295
Soorma Bhopali 1988 Oyuncu 6.6 32
Jaadugar 1989 Komedi Oyuncu, Müzik 3.9 260
Main Azaad Hoon 1989 Dram Oyuncu, Müzik 7.5 425
Toofan 1989 Suç Oyuncu, Müzik, Teşekkür 4.4 278
Aaj Ka Arjun 1990 Aksiyon Oyuncu 4.6 360
Agneepath 1990 Aksiyon Oyuncu 7.6 2,885
Ajooba 1991 Macera Oyuncu 4.7 549
Akayla 1991 Aksiyon Oyuncu 4.9 244
Hum 1991 Aksiyon Oyuncu 6.8 1,171
Indrajeet 1991 Aksiyon Oyuncu 4.3 162
Khuda Gawah 1993 Aksiyon Oyuncu 6.3 827
Insaniyat 1994 Aksiyon Oyuncu 2.9 154
Ghatak: Lethal 1996 Aksiyon Oyuncu 6.9 929
Tere Mere Sapne 1996 Komedi Yapımcı, Oyuncu 6.2 283
Bade Miyan Chote Miyan 1998 Aksiyon Oyuncu, Çeşitli 5.5 1,025
Mrityudaata 1997 Aksiyon Yapımcı, Oyuncu 2.2 233
Piya Ka Ghar 1972 Dram Oyuncu 6.1 104
Lagaan: Once Upon a Time in India
Lagaan: Evvel Zaman İçinde Hindistan'da
2001 Macera Oyuncu, Teşekkür 8.3 37,246
Lal Baadshah 1999 Aksiyon Müzik, Oyuncu 3.3 324
Major Saab 1998 Aksiyon Yapımcı, Oyuncu 5.0 932
Biwi No. 1 1999 Komedi Oyuncu 5.3 1,676
Hindustan Ki Kasam 1999 Oyuncu 3.1 275
Kohram 1999 Aksiyon Oyuncu 5.4 311
Mohabbatein
Aşk Hikayeleri
2000 Müzikal Oyuncu 6.8 8,670
Sooryavansham 1999 Müzikal Müzik, Oyuncu 5.8 1,097
Hello Brother 1999 Komedi Oyuncu 4.4 1,601
Saat Rang Ke Sapne 1997 Yapımcı 6.2 41
Kabhi Khushi Kabhie Gham...
Biraz Neşe Biraz Keder...
2001 Dram Oyuncu, Müzik 7.5 18,651
Ek Rishtaa: The Bond of Love 2001 Müzikal Oyuncu 4.6 499
Aks 2001 Gerilim Oyuncu, Yapımcı, Müzik 5.8 1,013
Kaante 2002 Aksiyon Oyuncu 6.2 2,736
Aankhen 2002 Komedi Müzik, Oyuncu 7.3 2,791
Hum Kisi Se Kum Nahin 2002 Aksiyon Oyuncu 4.2 738
Lakshya 2004 Savaş Oyuncu 7.9 7,182
Agni Varsha 2002 Dram Oyuncu 4.6 258
Boom 2003 Aksiyon Oyuncu 2.4 833
Armaan 2003 Dram Müzik, Oyuncu 5.4 741
Baghban 2003 Dram Oyuncu, Müzik 7.2 5,091
Zamaanat 2013 Dram Oyuncu 3.5 117
Khakee 2004 Dram Oyuncu 7.3 5,000
Khushi 2003 Aksiyon Oyuncu 4.3 830
Kyun! Ho Gaya Na... 2004 Komedi Oyuncu 4.2 1,065
Mumbai Se Aaya Mera Dost 2003 Romantik Oyuncu 3.4 369
Dev 2004 Dram Oyuncu 7.0 791
Rudraksh 2004 Fantastik Oyuncu 3.0 545
Black
Siyah
2005 Dram Oyuncu 8.2 17,601
Aetbaar 2004 Dram Oyuncu, Müzik 4.6 598
Deewaar: Let's Bring Our Heroes Home 2004 Savaş Oyuncu 6.3 736
Waqt: The Race Against Time 2005 Komedi Oyuncu 6.6 2,515
Ab Tumhare Hawale Watan Saathiyo 2004 Aksiyon Oyuncu 4.0 427
Hum Kaun Hai? 2004 Korku Oyuncu 4.3 179
Insaaf: The Justice 2004 Dram Oyuncu 3.6 57
Baabul
Baabul
2006 Dram Oyuncu, Müzik 5.1 1,417
Viruddh... Family Comes First 2005 Dram Yapımcı, Oyuncu 7.0 1,247
Veer-Zaara 2004 Dram Oyuncu 7.7 14,336
La marche de l'empereur
İmparatorun Yolculuğu
2005 Belgesel Oyuncu 7.7 32,177
Sarkar 2005 Aksiyon Oyuncu 7.5 5,304
Family: Ties of Blood 2006 Aksiyon Oyuncu 5.4 896
Parineeta 2005 Dram Oyuncu 7.3 4,248
Dil Jo Bhi Kahey... 2005 Romantik Oyuncu 4.8 226
Bunty Aur Babli 2005 Macera Oyuncu 6.1 3,101
Jodhaa Akbar
Jodhaa Akbar
2008 Aksiyon Oyuncu, Teşekkür 7.4 10,394
Kabhi Alvida Naa Kehna 2006 Dram Oyuncu 5.7 8,034
Paheli 2005 Fantastik Oyuncu 6.1 3,967
Ek Ajnabee 2005 Aksiyon Oyuncu 5.3 939
Eklavya 2007 Aksiyon Oyuncu 5.9 2,069
Ram Gopal Varma Ki Aag 2007 Aksiyon Oyuncu, Müzik 2.2 4,593
God Tussi Great Ho 2008 Komedi Oyuncu 3.4 1,393
Darna Zaroori Hai 2006 Komedi Oyuncu 5.3 806
Ramji Londonwaley 2005 Komedi Oyuncu, Teşekkür 6.7 496
Sarkar Raj 2008 Aksiyon Oyuncu 6.7 3,488
Shootout at Lokhandwala 2007 Aksiyon Oyuncu 6.8 3,279
Nishabd 2007 Dram Oyuncu, Müzik 5.2 954
Jhoom Barabar Jhoom 2007 Komedi Oyuncu 3.9 1,980
Cheeni Kum 2007 Komedi Oyuncu 6.8 3,132
Swami 2007 Dram Oyuncu 7.0 205
Bhoothnath 2008 Komedi Oyuncu, Müzik 5.7 1,941
Slumdog Millionaire
Milyoner
2008 Dram Oyuncu 8.1 481,661
Om Shanti Om 2007 Aksiyon Oyuncu 6.4 13,705
Krrish 3 2013 Aksiyon Oyuncu 6.2 8,234
The Last Lear 2007 Dram Oyuncu 6.8 723
Delhi-6 2009 Komedi Oyuncu, Teşekkür 6.0 4,093
Mr Bhatti on Chutti 2010 Komedi Oyuncu 4.5 54
Teen Patti 2010 Dram Oyuncu 4.2 752
Yaar Meri Zindagi 2008 Dram Oyuncu 5.5 20
Aladin 2009 Aksiyon Oyuncu, Müzik 4.5 1,370
Gangotri 2007 Aksiyon Oyuncu, Teşekkür 7.8 18
The Great Gatsby
Muhteşem Gatsby
2013 Dram Oyuncu 7.4 216,361
Rann 2010 Dram Oyuncu 6.8 1,416
Paa 2009 Komedi Oyuncu, Müzik 7.0 4,164
Bol Bachchan 2012 Komedi Oyuncu, Müzik 5.4 3,613
Kahaani 2012 Dram Müzik, Teşekkür 8.3 22,576
Aarakshan 2011 Dram Oyuncu 6.1 2,455
Bollywood: The Greatest Love Story Ever Told
Bollywood: Aşk Hikayelerinin En Güzeli
2011 Belgesel Oyuncu 6.8 75
Bbuddah Hoga Terra Baap 2011 Aksiyon Yapımcı, Oyuncu, Müzik 5.4 1,657
English Vinglish 2012 Komedi Oyuncu 7.8 10,012
Department 2012 Aksiyon Oyuncu 3.1 625
Satyagraha 2013 Dram Oyuncu 6.1 2,057
Boss 2013 Aksiyon Oyuncu 5.6 2,006
Bombay Talkies 2013 Dram Oyuncu 6.7 1,316
Bhoothnath Returns 2014 Komedi Oyuncu 7.3 1,543