Giriş Kayıt
Dario Argento

Dario Argento (77)


Senarist, Yönetmen, Oyuncu, Yapımcı

Dario Argento, 07 Eylül 1940 Rome, Lazio, İtalya doğumlu senarist, yönetmen, oyuncu, yapımcı. Bir Zamanlar Batıda (1968), Suspiria (1977), Derin Kırmızı (1975), Phenomena (1985) gibi yapımlarla biliniyor.

Doğum Tarihi: 07 Eylül 1940
Doğum Yeri: Rome, Lazio, İtalya
Diğer Bir İsmi: Sirio Bernadotte
Burcu: Başak
Web Sitesi:
Boyu: 1.73 m
8.1 (10 Oy)
  • Currently 162/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (11)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2018 Fantastik Senarist    
2015 75 Korku 2.5 111
2015 75 Kısa Metraj 5.3 33
2014 74 Fantastik 4.1 58
2012 72 Belgesel Oyuncu    
2012 72 Belgesel Oyuncu 7.8 164
2012 72 Animasyon 7.0 82,412
2012 72 Müzik Oyuncu 9.5 6
2012 72 Korku Yönetmen
Senarist
3.6 3,328
2011 71 Korku 5.8 435

Korkunç Son
2009 69 Gerilim Yönetmen
Senarist
4.4 4,291

İşkence Tarikatı
2008 68 Dram 7.1 68,931
2008 68 Korku 5.0 5,303

Üçüncü Anne
2007 67 Korku Yönetmen
Senarist
Yapımcı
5.1 7,588

Ölüm Geçirmez
2007 67 Gerilim 7.1 232,073

Deh
2007 67 Aksiyon 7.6 165,255
2007 67 Belgesel Oyuncu    

Kürkler
2006 Korku Yönetmen    
2006 66 Korku 4.7 245
2006 66 Belgesel Oyuncu 7.3 2,733

Hitchcock'u Sever Misiniz?
2005 65 Gizem Yönetmen
Senarist
   

Korkunun Ustaları
2005 Korku Yönetmen 7.6 10,148

Jenifer
2005 65 Korku Yönetmen    

Rest
2004 64 Gizem Yönetmen
Yapımcı
Senarist
4.9 4,141
2002 62 Korku Oyuncu 7.3 324

Uykusuz
2001 61 Gizem Yönetmen
Senarist
Yapımcı
6.3 5,071
2000 60 Belgesel Oyuncu    
2000 60 Dram Yapımcı 5.2 1,924
1998 58 Korku Senarist
Yönetmen
4.2 4,413

Herkese Karşı Tek Başına
1998 58 Suç 7.5 16,219
1997 57 Korku Senarist
Yapımcı
5.7 1,310
1996 56 Komedi 5.6 306

Stendhal Sendromu
1996 56 Gizem Yapımcı
Yönetmen
Senarist
6.1 5,635
1993 53 Korku Yapımcı
Editör
Yönetmen
Senarist
6.0 4,906

Masum Kan
1992 52 Komedi Oyuncu 6.2 7,462
1991 51 Korku Yapımcı
Senarist
6.4 1,174

Ölümün Gözleri
1990 50 Korku Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.1 4,780
1989 49 Fantastik Senarist
Yapımcı
6.2 4,396
1988 48 Komedi 6.2 8,546
1987 47 Korku Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.1 9,918

Cinler 2
1986 46 Korku Yapımcı
Senarist
   

Cinler
1985 45 Korku Yapımcı
Senarist
Çeşitli
6.7 16,536
1985 45 Belgesel 6.6 629
1985 45 Korku Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
6.9 18,685

Ölümün Sesi
1982 42 Korku Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.2 14,575

Cehennem
1980 40 Korku Oyuncu
Yönetmen
Senarist
6.7 13,746

Ölülerin Şafağı
1978 38 Korku Editör
Müzik
Çeşitli
8.0 98,872
1977 37 Korku Oyuncu
Müzik
Yönetmen
Senarist
7.5 55,442

Derin Kırmızı
1975 35 Korku Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.7 24,546
1973 33 Komedi Senarist
Oyuncu
Yönetmen
6.0 277
1973 Gizem Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
6.7 112

Dokuz Kuyruklu Kedi
1971 31 Gizem Yönetmen
Senarist
6.7 6,714

Gri Kadifede 4 Sinek
1971 31 Gizem Senarist
Yönetmen
6.7 4,850

Kristal Kanatlı Kuş
1970 30 Gizem Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.2 13,054

5 Kişilik Ordu
1969 29 Western Senarist 6.8 1,093
1969 29 Dram Senarist 6.7 114

Bir İp, Bir Tabanca...
1969 29 Western Senarist 6.9 1,012

Bir Zamanlar Batıda
1968 28 Western Senarist 8.5 254,113
1968 28 Aksiyon Senarist 5.5 495

Gurur ve İntikam
1968 28 Gerilim Senarist 6.2 912
- Belgesel Oyuncu    
- Korku Yönetmen    
Film Altyazıları
Ready Player One (5,175) A Quiet Place (4,279) True Crimes (2,633) Black Panther (2,327) Red Sparrow (1,869) Death Wish (1,434) Game Night (1,300) The Mustanger and the Lady (1,266) Deadpool (1,036) Cargo (966)
Dizi Altyazıları
Westworld (19,223) La casa de papel (4,488) Supernatural (3,638) Into the Badlands (2,662) Krypton (2,470) Gotham (2,453) Agents of S.H.I.E.L.D. (2,330) The Big Bang Theory (2,036) Legion (2,030) The 100 (1,919)
Vizyonda bu hafta
Türkçe Altyazı © 2007 - 2018