Giriş Kayıt
Robert Zemeckis

Robert Zemeckis (65)


Yapımcı, Yönetmen, Senarist, Oyuncu

Robert Lee Zemeckis, 14 Mayıs 1952 Chicago, Illinois, ABD doğumlu yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu. Forrest Gump (1994), Geleceğe Dönüş (1985), Yeni Hayat (2000), Geleceğe Dönüş 2 (1989) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Robert Lee Zemeckis
Doğum Tarihi: 14 Mayıs 1952
Doğum Yeri: Chicago, Illinois, ABD
Takma İsmi: Bob
Burcu: Boğa
Boyu: 1.83 m
9.3 (32 Oy)
  • Currently 185/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (15)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2017 Belgesel Oyuncu    

Müttefik
2016 64 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen
7.1 96,286
2015 63 Belgesel Oyuncu 6.3 2,772

Tehlikeli Yürüyüş
2015 63 Macera Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.3 97,758
2013 61 Belgesel Oyuncu 7.5 1,444

Uçuş
2012 60 Dram Yapımcı
Yönetmen
7.3 281,478
2012 60 Belgesel Oyuncu 8.2 106
2012 60 Belgesel Yapımcı 6.4 342

Çelik Yumruklar
2011 59 Aksiyon Yapımcı 7.1 268,784

Marslılar, Annem ve Ben
2011 59 Animasyon Yapımcı 5.4 18,510
2010 Senarist
8.2 291
2010 58 Belgesel Yapımcı 6.5 274

Disney'in Yeni Yıl Şarkısı
2009 57 Animasyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.8 81,043
2009 57 Belgesel Oyuncu 7.7 1,835
2009 57 Kısa Metraj 7.6 44
2009 57 Aksiyon 3.2 924
2008 56 Belgesel 2.3 8,231

Beowulf: Ölümsüz Savaşçı
2007 55 Animasyon Yönetmen
Yapımcı
6.2 148,403

Hasat Zamanı
2007 55 Korku Yapımcı 5.7 39,002

Canavar Ev
2006 54 Animasyon Yapımcı 6.6 79,886
2006 54 Belgesel Oyuncu 6.5 328

Hayatımın Tatili
2006 54 Macera Yapımcı 6.4 22,657
2005 53 Dram 7.4 345
2005 53 Biyografi Yapımcı 7.3 5,503

Mumya Evi
2005 53 Korku Yapımcı 5.3 100,599

Kutup Ekspresi
2004 52 Animasyon Senarist
Yönetmen
Yapımcı
6.6 134,574
2004 52 Belgesel Oyuncu 7.8 1,962
2003 51 Gerilim Yapımcı 5.8 94,569

Üçkağıtçılar
2003 51 Komedi Yapımcı 7.3 112,090

Hayalet Gemi
2002 50 Korku Yapımcı 5.5 80,724

Simone
2002 50 Komedi 6.1 54,026
2002 50 Korku Yapımcı 4.8 1,180

13 Hayalet
2001 49 Korku Yapımcı 5.6 69,353

Yeni Hayat
2000 48 Macera Yönetmen
Yapımcı
7.8 431,045

Gizli Gerçek
2000 48 Dram Yapımcı
Yönetmen
6.6 103,628

Lanetli Tepe
1999 47 Korku Yapımcı 5.6 47,519

Mesaj
1997 45 Dram Yönetmen
Yapımcı
7.4 218,298
1997 Korku Yapımcı 6.6 170

Sevimli Hayaletler
1996 44 Komedi Yapımcı 7.1 71,900

Bordello'nun Kanı
1996 44 Korku Senarist
Yapımcı
5.3 11,243

Şeytan'ın Şovalyesi
1995 43 Komedi Yapımcı 6.7 17,816
1994 42 Komedi Yönetmen 8.8 1,408,035
1992 40 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.2 8,250
1992 40 Suç Yapımcı 6.5 2,656
1992 News Oyuncu 4.6 250

Ölüm Kadına Yakışır
1992 40 Komedi Yönetmen
Yapımcı
6.5 85,741
1992 40 Dram Yapımcı
Yönetmen
   
1991 Animasyon Senarist 6.5 1,014
1991 39 Macera Senarist 7.8 1,718

Geleceğe Dönüş 3
1990 38 Aksiyon Yönetmen
Senarist
7.4 317,930

Geleceğe Dönüş 2
1989 37 Macera Yönetmen
Senarist
7.8 378,710

Kilise Bodrumundan Masallar
1989 Komedi Yönetmen
Yapımcı
8.0 16,953

Masum Sanık Roger Rabbit
1988 36 Animasyon Yönetmen 7.7 153,928

Geleceğe Dönüş
1985 33 Macera Yönetmen
Senarist
8.5 819,603

Amazon'da Fırtına
1984 32 Aksiyon Yönetmen 6.9 69,150
1980 28 Komedi Yönetmen
Senarist
6.8 11,198

1941: Çılgın Dünya
1979 27 Aksiyon Senarist 5.9 26,906

Beatles hayranlari
1978 26 Komedi Yönetmen
Senarist
6.9 3,106
- Animasyon Yapımcı    
Türkçe Altyazı © 2007 - 2017