Giriş Kayıt
Robert Zemeckis

Robert Zemeckis (65)


Yapımcı, Yönetmen, Senarist, Oyuncu

Robert Lee Zemeckis, 14 Mayıs 1952 Chicago, Illinois, ABD doğumlu yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu. Forrest Gump (1994), Geleceğe Dönüş (1985), Yeni Hayat (2000), Geleceğe Dönüş 2 (1989) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Robert Lee Zemeckis
Doğum Tarihi: 14 Mayıs 1952
Doğum Yeri: Chicago, Illinois, ABD
Takma İsmi: Bob
Burcu: Boğa
Boyu: 1.83 m
9.3 (32 Oy)
  • Currently 185/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (15)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy

Müttefik
2016 64 Aksiyon Yapımcı
Yönetmen
7.1 89,074
2015 63 Belgesel Oyuncu 6.3 2,772

Tehlikeli Yürüyüş
2015 63 Macera Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.3 95,551
2013 61 Belgesel Oyuncu 7.5 1,444

Uçuş
2012 60 Dram Yapımcı
Yönetmen
7.3 279,429
2012 60 Belgesel Oyuncu 8.2 106
2012 60 Belgesel Yapımcı 6.4 342

Çelik Yumruklar
2011 59 Aksiyon Yapımcı 7.1 267,178

Marslılar, Annem ve Ben
2011 59 Animasyon Yapımcı 5.4 18,510
2010 Senarist
8.2 291
2010 58 Belgesel Yapımcı 6.5 274

Disney'in Yeni Yıl Şarkısı
2009 57 Animasyon Yapımcı
Senarist
Yönetmen
6.8 79,378
2009 57 Belgesel Oyuncu 7.7 1,835
2009 57 Kısa Metraj 7.6 44
2009 57 Aksiyon 3.2 924
2008 56 Belgesel 2.3 8,231

Beowulf: Ölümsüz Savaşçı
2007 55 Animasyon Yönetmen
Yapımcı
6.2 147,666

Hasat Zamanı
2007 55 Korku Yapımcı 5.7 38,547

Canavar Ev
2006 54 Animasyon Yapımcı 6.6 78,678
2006 54 Belgesel Oyuncu 6.5 328

Hayatımın Tatili
2006 54 Macera Yapımcı 6.4 22,657
2005 53 Dram 7.4 345
2005 53 Biyografi Yapımcı 7.3 5,503

Mumya Evi
2005 53 Korku Yapımcı 5.3 99,712

Kutup Ekspresi
2004 52 Animasyon Senarist
Yönetmen
Yapımcı
6.6 133,206
2004 52 Belgesel Oyuncu 7.8 1,962
2003 51 Gerilim Yapımcı 5.8 93,832

Üçkağıtçılar
2003 51 Komedi Yapımcı 7.3 111,293

Hayalet Gemi
2002 50 Korku Yapımcı 5.5 80,071

Simone
2002 50 Komedi 6.1 53,301
2002 50 Korku Yapımcı 4.8 1,180

13 Hayalet
2001 49 Korku Yapımcı 5.6 68,782

Yeni Hayat
2000 48 Macera Yönetmen
Yapımcı
7.7 426,503

Gizli Gerçek
2000 48 Dram Yapımcı
Yönetmen
6.6 102,786

Lanetli Tepe
1999 47 Korku Yapımcı 5.6 47,154

Mesaj
1997 45 Dram Yönetmen
Yapımcı
7.4 216,036
1997 Korku Yapımcı 6.6 170

Sevimli Hayaletler
1996 44 Komedi Yapımcı 7.1 71,428

Bordello'nun Kanı
1996 44 Korku Senarist
Yapımcı
5.3 10,743

Şeytan'ın Şovalyesi
1995 43 Komedi Yapımcı 6.7 17,442
1994 42 Komedi Yönetmen 8.8 1,389,544
1992 40 Aksiyon Senarist
Yapımcı
6.2 8,250
1992 40 Suç Yapımcı 6.5 2,656
1992 News Oyuncu 4.8 225

Ölüm Kadına Yakışır
1992 40 Komedi Yönetmen
Yapımcı
6.5 84,810
1992 40 Dram Yapımcı
Yönetmen
   
1991 Animasyon Senarist 6.5 1,014
1991 39 Macera Senarist 7.8 1,718

Geleceğe Dönüş 3
1990 38 Aksiyon Yönetmen
Senarist
7.4 314,000

Geleceğe Dönüş 2
1989 37 Macera Yönetmen
Senarist
7.8 374,253

Kilise Bodrumundan Masallar
1989 Komedi Yönetmen
Yapımcı
8.0 16,718

Masum Sanık Roger Rabbit
1988 36 Animasyon Yönetmen 7.7 152,425

Geleceğe Dönüş
1985 33 Macera Yönetmen
Senarist
8.5 809,327

Amazon'da Fırtına
1984 32 Aksiyon Yönetmen 6.9 68,543
1980 28 Komedi Yönetmen
Senarist
6.8 11,198

1941: Çılgın Dünya
1979 27 Aksiyon Senarist 5.9 26,647

Beatles hayranlari
1978 26 Komedi Yönetmen
Senarist
6.9 3,106
- Animasyon Yapımcı    
Dizi Altyazıları
Game of Thrones (115,058) The Defenders (5,430) Rick and Morty (3,592) The Strain (2,348) Suits (1,840) The Sinner (1,560) Mr. Mercedes (1,318) Fargo (1,101) Breaking Bad (941) Vikings (819)
Türkçe Altyazı © 2007 - 2017