Giriş Kayıt
Dennis Hopper

Dennis Hopper (74)


Oyuncu, Yönetmen, Senarist

Dennis Lee Hopper, 17 Mayıs 1936 Dodge City, Kansas, ABD doğumlu oyuncu, yönetmen, senarist. Hız Tuzağı (1994), Çılgın Romantik (1993), Mavi Kadife (1986), Özgürlüğün Bedeli (1969) gibi yapımlarla biliniyor.29 Mayıs 2010 tarihinde (74 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: Dennis Lee Hopper
Doğum Tarihi: 17 Mayıs 1936
Ölüm Tarihi: 29 Mayıs 2010
Doğum Yeri: Dodge City, Kansas, ABD
Diğer Bir İsmi: Alan Smithee
Burcu: Boğa
Boyu: 1.75 m
6.6 (7 Oy)
  • Currently 131.4/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (11)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2016 Komedi Oyuncu 4.1 106
2014 Belgesel Oyuncu 6.8 521
2014 Belgesel Oyuncu 7.4 3,397

Aşka Tutunanlar
2014 Dram 4.3 1,489

Yolda
2012 Macera 6.1 35,606
2012 Belgesel Oyuncu    
2011 Aksiyon 3.9 35

Filmin Hikayesi: Uzun ve Maceralı Bir Yolculuk
2011 Belgesel 8.4 2,793
2011 Aksiyon 3.5 620
2011 Oyuncu 6.4 1,402
2011 Belgesel Oyuncu 7.6 1,767

Alpha ve Omega
2010 74 Animasyon Oyuncu
5.3 11,098
2010 74 Oyuncu    
2010 74 Belgesel Oyuncu 7.4 405

Palermo'da Yüzleşme
2008 72 Dram Oyuncu 6.2 2,252
2008 Dram Oyuncu 6.8 1,296

Aşkın Peşinde
2008 72 Dram Oyuncu 6.8 19,568
2008 72 Komedi Oyuncu 4.3 8,590

Oyum Kime?
2008 72 Komedi Oyuncu 6.1 15,272

Uyurgezer
2008 72 Dram Oyuncu 6.2 4,954
2008 72 Belgesel Oyuncu 7.7 3,260
2008 72 Belgesel Oyuncu 7.8 276

Cehennem Sürüşü
2008 72 Aksiyon Oyuncu 5.1 14,240

Kelebek ve Dalgıç
2007 71 Biyografi 8.0 94,166
2007 71 Belgesel Oyuncu 7.5 298

Vahşi Bellek
2006 70 Dram Oyuncu 5.3 1,484

Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 50 Belgesel
2006 70 Belgesel Oyuncu    
2006 70 Belgesel Oyuncu    

Suç Mahallesi
2006 70 Suç Oyuncu 6.4 5,582
2006 70 Belgesel Oyuncu 7.7 41

Katliam Gecesi
2006 70 Korku Oyuncu 3.8 997
2006 Dram Oyuncu    

Frank Gehry'nin Çizimleri
2005 Belgesel Oyuncu    

Ölüler Ülkesi
2005 69 Korku Oyuncu 6.2 82,680

Karga 4
2005 69 Aksiyon Oyuncu 3.0 7,067
2005 69 Komedi Oyuncu 6.3 1,191

Derin Gırtlak
2005 69 Belgesel Oyuncu 6.8 5,658

Evdeki 9 Cinayet
2005 69 Dram Oyuncu 5.6 7,578
2005 Komedi Oyuncu 8.3 8,488
2004 68 Belgesel Oyuncu 6.9 460
2004 68 Aksiyon Oyuncu    
2004 68 Suç Oyuncu 4.4 573
2004 Suç Oyuncu 4.7 1,461

Unutulmaz Gece
2003 67 Biyografi Oyuncu 6.0 780
2003 Komedi Oyuncu 6.8 10,336
2003 67 Belgesel Oyuncu 7.6 2,206
2002 Aksiyon Oyuncu 9.4 9,048
2002 66 Dram Oyuncu 6.7 862

Tepki Uyanış
2002 66 Korku Oyuncu 5.0 2,153
2002 66 Aksiyon Oyuncu 4.6 734
2001 Aksiyon Oyuncu 8.4 155,989

Sıkı Dostlar
2001 65 Suç Oyuncu 6.1 20,099
2001 65 Gerilim Oyuncu 4.1 364

Saatli Bomba
2001 65 Aksiyon Oyuncu 3.5 5,862

Karanlıktan Önce
2000 64 Biyografi 7.3 21,709
2000 64 Macera Oyuncu    
2000 64 Suç Oyuncu 4.9 427
1999 63 Belgesel Oyuncu 7.1 169
1999 63 Dram Oyuncu 5.0 115
1999 63 Dram Oyuncu 5.6 359
1999 63 Dram Oyuncu 6.3 95
1999 63 Dram Oyuncu 7.0 6,253

Ed TV
1999 63 Komedi Oyuncu 6.1 37,054

Kusursuz Cinayet
1998 62 Suç 6.5 68,366

Çılgın Kardeşler
1998 62 Komedi Oyuncu 3.9 2,288

Karartma
1997 61 Dram Oyuncu 5.3 1,902
1997 61 Oyuncu 4.7 244
1996 Belgesel Oyuncu 7.8 60

Uzayda Konvoy
1996 60 Macera Oyuncu 5.2 5,327
1996 60 Biyografi Oyuncu 6.9 16,881
1996 60 Macera Oyuncu    
1996 60 Komedi Oyuncu 5.4 1,447
1996 60 Dram Oyuncu 6.4 1,297

Su Dünyası
1995 59 Aksiyon Oyuncu 6.1 154,105

Hız Tuzağı
1994 58 Aksiyon Oyuncu 7.2 279,960
1994 58 Komedi Yönetmen
Oyuncu
5.0 4,566

Çılgın Romantik
1993 57 Suç Oyuncu 8.0 174,891
1993 Komedi Oyuncu 6.9 10,149

Red Rock Kasabası
1993 57 Suç Oyuncu 7.0 16,839

Süper Mario Kardeşler
1993 57 Macera Oyuncu 4.0 40,664
1993 Komedi Oyuncu 7.5 3,121
1992 Komedi Oyuncu 5.3 8,520
1991 55 Belgesel Oyuncu 8.2 14,000
1991 55 Dram Oyuncu 7.1 7,200
1991 55 Dram Oyuncu 6.5 1,227
1991 Belgesel Oyuncu 8.2 1,041

Kaçış
1990 54 Aksiyon Yönetmen
Oyuncu
5.4 2,589
1990 54 Suç Yönetmen 6.4 8,633
1990 54 Aksiyon Oyuncu 6.2 3,979

Chattahoochee Tımarhanesi
1989 53 Biyografi Oyuncu 6.4 1,422

Renkler
1988 52 Aksiyon Yönetmen 6.7 20,516

Kara Dul
1987 51 Suç Oyuncu 6.3 6,717
1987 51 Komedi Oyuncu 5.2 5,019
1987 Belgesel Oyuncu 7.9 1,046

Kazanma Arzusu
1986 50 Dram Oyuncu 7.6 36,467

Mavi Kadife
1986 50 Suç Oyuncu 7.8 147,230

Nehrin Kıyısı
1986 50 Suç Oyuncu 7.1 12,906

Teksas Katliamı 2
1986 50 Komedi Oyuncu 5.6 21,449
1985 Belgesel Oyuncu 8.2 403
1985 49 Aksiyon Oyuncu 6.0 4,080

Siyam Balığı
1983 47 Dram Oyuncu 7.2 26,315

Osterman'ın Hafta Sonu
1983 47 Aksiyon Oyuncu 5.9 6,398
1980 44 Dram Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.2 1,632

Kıyamet
1979 43 Dram Oyuncu 8.5 492,798

Amerikalı Arkadaşım
1977 41 Suç Oyuncu 7.4 9,142
1976 40 Aksiyon Oyuncu 6.1 906
1975 Komedi Oyuncu 8.1 35,775
1973 37 Komedi Oyuncu 6.2 360

İz Peşinde
1969 33 Macera Oyuncu 7.4 35,817

Özgürlüğün Bedeli
1969 33 Dram Yönetmen
Oyuncu
Senarist
7.4 81,022
1968 32 Komedi Oyuncu 6.6 4,667

Onları Yükseğe As
1968 32 Aksiyon Oyuncu 7.0 27,999

Parmaklıklar Arkasında
1967 31 Suç Oyuncu 8.2 130,875

Trip
1967 31 Dram Yönetmen Asistanı
Oyuncu
6.1 3,383
1967 31 Aksiyon Oyuncu 5.2 332
1966 30 Korku Oyuncu 5.3 1,096
1965 Western Oyuncu 7.7 1,879

Kötü Evlat
1965 29 Western Oyuncu 7.2 11,548
1961 Dram Oyuncu 8.1 267
1961 25 Gerilim Oyuncu 6.4 1,465
1960 24 Dram Oyuncu 6.2 249
1958 22 Western Oyuncu 7.0 548
1957 21 Dram Oyuncu 7.2 4,661

Vahşi Mücadele
1957 21 Western Oyuncu 7.2 11,050

Devlerin Aşkı
1956 20 Dram Oyuncu 7.7 28,416
1956 Dram Oyuncu 7.7 238
1955 19 Suç Oyuncu 6.4 653

Asi Gençlik
1955 19 Dram Oyuncu 7.8 69,319
1955 Western Oyuncu 8.1 1,000
1948 Dram Oyuncu 8.0 163
Türkçe Altyazı © 2007 - 2017