Giriş Kayıt
Tom Cruise

Tom Cruise (56)


Oyuncu, Yapımcı, Senarist

Thomas Cruise Mapother IV, 03 Temmuz 1962 Syracuse, New York, ABD doğumlu oyuncu, yapımcı, senarist. Yarının Sınırında (2014), Azınlık Raporu (2002), Yağmur Adam (1988), Oblivion (2013) gibi yapımlarla biliniyor.

Gerçek İsmi: Thomas Cruise Mapother IV
Doğum Tarihi: 03 Temmuz 1962
Doğum Yeri: Syracuse, New York, ABD
Diğer Bir İsmi: Tomu Kurûzu
Burcu: Yengeç
Web Sitesi:
Boyu: 1.70 m
9.1 (230 Oy)
  • Currently 182.6/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (93)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy

Mission: Impossible - Yansımalar
2018 56 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
9.4 1,562
2017 Belgesel Oyuncu 7.7 2,516

Barry Seal: Kaçakçı
2017 55 Aksiyon Oyuncu 7.2 107,493

Mumya
2017 55 Aksiyon Oyuncu 5.5 136,445

Jack Reacher: Asla Geri Dönme
2016 54 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
6.1 106,095

Büyük Açık
2015 53 Biyografi Oyuncu 7.8 283,742
2015 53 Belgesel Oyuncu 6.8 2,420

Görevimiz Tehlike 5
2015 53 Aksiyon Oyuncu
Yapımcı
7.4 280,581
2015 53 Belgesel Oyuncu 8.1 26,057
2015 53 Belgesel Oyuncu 7.7 441

Yarının Sınırında
2014 52 Aksiyon Oyuncu 7.9 515,851
2014 Komedi Oyuncu 7.6 12,885
2013 51 Aksiyon Oyuncu 7.0 434,556

Paranormal Film
2013 51 Komedi 2.2 728
2012 50 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
7.0 268,661
2012 50 Komedi Oyuncu 5.9 67,548
2012 Müzik Oyuncu 7.3 176

84. Oscar Ödül Töreni
2012 Komedi Oyuncu 7.3 1,699

237 Nolu Oda
2012 50 Belgesel Oyuncu 6.3 16,576

Görevimiz Tehlike 4
2011 49 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
7.4 401,864
2010 Belgesel Oyuncu 7.8 318

Seni Uzaktan Sevmek
2010 48 Komedi 6.3 53,382

Gece ve Gündüz
2010 48 Aksiyon Oyuncu 6.3 162,855
2010 Oyuncu 5.4 214
2010 Belgesel Oyuncu 8.7 3,318
2010 48 Belgesel Oyuncu 6.9 87
2009 Komedi Oyuncu 7.0 10,491

Operasyon Valkyrie
2008 46 Dram Oyuncu 7.1 204,979

Tropik Fırtına: Al Bakalım
2008 46 Aksiyon Oyuncu 7.0 339,336

Bloom Kardeşler
2008 46 Macera 6.8 45,154

İlahi Komedi
2008 46 Belgesel Oyuncu 7.7 52,682
2008 Kısa Metraj 7.4 3,120

Ağustos
2008 46 Dram Oyuncu 5.4 3,733

Arslanı Kuzulara
2007 45 Dram Oyuncu 6.2 44,160
2007 Oyuncu 7.3 1,301
2007 Komedi Oyuncu 8.3 7,769

Paris, Seni Seviyorum
2006 44 Komedi 7.3 66,477

Kraliçe
2006 44 Biyografi Oyuncu 7.3 94,766
2006 44 Belgesel Oyuncu 6.5 328

Görevimiz Tehlike 3
2006 44 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
6.9 286,223

Aşka Sor
2006 44 Dram Yapımcı 5.8 8,125
2005 43 Komedi Yapımcı 6.4 62,766

Dünyalar Savaşı
2005 43 Macera Oyuncu 6.5 371,397

Tetikçinin Gecesi
2004 42 Suç Oyuncu 7.5 322,513

Şüpheli Yok
2004 42 Suç Yapımcı 5.9 16,668
2004 42 Müzik Oyuncu 6.4 1,123

Son Samuray
2003 41 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
7.7 354,007

Sıradışı Dövüş Sanatları
2003 Belgesel Oyuncu 6.2 114

Asılsız Haber
2003 41 Dram Yapımcı 7.2 30,910
2003 Komedi Oyuncu 7.2 12,669
2003 Belgesel Oyuncu 6.3 369
2003 Komedi Oyuncu 6.8 11,286

Avanak Ajan: Altın Kuş
2002 40 Aksiyon Oyuncu 6.2 177,320

Azınlık Raporu
2002 40 Aksiyon Oyuncu 7.7 448,684

Aksiyon Sanatı
2002 Belgesel Oyuncu 6.6 292

Uzay İstasyonu
2002 40 Belgesel Oyuncu 7.5 1,312
2002 40 Aile Oyuncu 5.6 969

Ölümcül Oyun (I)
2002 40 Suç Yapımcı 7.2 35,454
2001 39 Fantastik Yapımcı
Oyuncu
6.9 225,665

Diğerleri
2001 39 Korku Yapımcı 7.6 301,592
2001 39 Aile Oyuncu 6.0 769
2001 39 Belgesel Oyuncu 8.0 8,473

Görevimiz Tehlike 2
2000 38 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
6.1 271,146
2000 38 Aile Oyuncu 6.0 571

Manolya
1999 37 Dram Oyuncu 8.0 261,813

Gözü Tamamen Kapalı
1999 37 Dram Oyuncu 7.4 258,977
1998 36 Biyografi Yapımcı 7.2 6,015
1997 Talk-Show Oyuncu 2.9 5,244

Yeni Bir Başlangıç
1996 34 Komedi Oyuncu 7.3 212,274

Görevimiz Tehlike
1996 34 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
7.1 336,494
1996 Komedi Oyuncu 8.5 40,154

Vampirle Görüşme
1994 32 Dram Oyuncu 7.6 263,726
1993 Komedi Oyuncu 6.9 10,149
1993 Dram Yönetmen 6.5 327

Şirket
1993 31 Gerilim Oyuncu 6.8 99,977

Birkaç İyi Adam
1992 30 Dram Oyuncu 7.7 204,534
1992 News Oyuncu 4.6 255
1992 Komedi Oyuncu 5.3 8,520

Uzak Ufuklar
1992 30 Macera Oyuncu 6.5 52,767

Yıldırım Günleri
1990 28 Aksiyon Senarist
Oyuncu
5.9 68,435

Doğum Günü 4 Temmuz
1989 27 Biyografi Oyuncu 7.2 86,111

Kokteyl
1988 26 Komedi Oyuncu 5.8 69,542

Yağmur Adam
1988 26 Dram Oyuncu 8.0 424,495
1986 24 Aksiyon Oyuncu 6.9 248,234

Paranın Rengi
1986 24 Dram Oyuncu 7.0 65,008

Efsane
1985 23 Fantastik Oyuncu 6.5 52,070
1984 Talk-Show Oyuncu 5.2 4,147

Dışarıdakiler
1983 21 Suç Oyuncu 7.2 64,774

Doğru Hamle
1983 21 Dram Oyuncu 5.9 13,818

Riskli İş
1983 21 Komedi Oyuncu 6.8 69,765
1983 21 Aksiyon Oyuncu 4.9 3,337
1982 Komedi Oyuncu 7.8 12
1981 19 Dram Oyuncu 6.7 14,648

Sonsuz Aşk
1981 19 Dram Oyuncu 4.8 6,118
- Aksiyon Oyuncu    
- Aksiyon Oyuncu
Yapımcı
   
Türkçe Altyazı © 2007 - 2018