Giriş Kayıt
Charles Chaplin

Charles Chaplin (88)


Oyuncu, Senarist, Yönetmen, Editör

Charles Spencer Chaplin, 15 Nisan 1889 Walworth, London, İngiltere, Birleşik Krallık doğumlu oyuncu, senarist, yönetmen, editör. Modern Zamanlar (1936), Büyük Diktatör (1940), Yumurcak (1921), Altına Hücum (1925) gibi yapımlarla biliniyor.25 Aralık 1977 tarihinde (88 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: Charles Spencer Chaplin
Doğum Tarihi: 15 Nisan 1889
Ölüm Tarihi: 25 Aralık 1977
Doğum Yeri: Walworth, London, İngiltere, Birleşik Krallık
Diğer Bir İsmi: Charlie Chaplin | Sir Charles Spencer Chaplin | Si
Takma İsmi: Charlot
Burcu: Koç
Boyu: 1.65 m
9.8 (148 Oy)
  • Currently 195.2/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (71)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2015 Belgesel Oyuncu 6.6 87
2012 Aile 6.3 58
2012 Belgesel Oyuncu 5.4 2,617

Demir Gökyüzü
2012 Aksiyon Oyuncu 5.9 82,347
2011 Dram Oyuncu 6.2 10,331

Babamın Penguenleri
2011 Komedi Oyuncu 6.0 71,765
2010 Belgesel Oyuncu 7.0 687
2009 Komedi 5.4 596
2009 Kısa Metraj 6.8 23
2009 Kısa Metraj 6.5 6

Herkesin Kendi Sineması
2007 Komedi Oyuncu    
2006 Belgesel Oyuncu 6.5 328

Düşler, Tutkular ve Suçlar
2003 Dram 7.2 87,695

Charlie Chaplin'in Yaşamı Ve Sanatı
2003 Belgesel Oyuncu
Müzik
8.0 1,171
2003 Belgesel Oyuncu    
2003 Belgesel Oyuncu    
2003 Belgesel Oyuncu 6.6 76

Serseri ve Diktatör
2002 Belgesel Oyuncu 7.8 537
2000 Tarihi Oyuncu 8.8 263
1998 Belgesel Oyuncu    

Sakıncalı Film Dolabı
1995 Belgesel Oyuncu 7.8 5,120
1995 Belgesel Oyuncu 8.6 3,966
1992 Biyografi Senarist
Oyuncu
7.6 45,350

Cennet Sineması
1988 Dram Oyuncu 8.5 167,443
1983 Komedi Oyuncu 7.8 32,205
1977 88 Belgesel Oyuncu 7.6 413
1975 86 Belgesel Oyuncu 6.0 254

Kuzen Angelica
1974 85 Dram 7.4 559

Hong Kong'lu Kontes
1967 78 Komedi Yönetmen
Senarist
Yapımcı
Müzik
Oyuncu
6.1 3,887
1964 75 Komedi Oyuncu 4.9 287
1959 70 Komedi Yapımcı
Müzik
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.9 701

New York'da Bir Kral
1957 68 Komedi Yönetmen
Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
7.2 5,454

Sahne Işıkları
1952 63 Dram Yapımcı
Müzik
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Müzik
Çeşitli
8.1 13,588

Mösyö Verdoux
1947 58 Komedi Yönetmen
Oyuncu
Senarist
Yapımcı
Müzik
8.0 11,700

Büyük Diktatör
1940 51 Komedi Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
8.5 151,359
1940 51 Belgesel Oyuncu 4.8 1,686
1938 49 Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
Senarist
7.1 85
1938 49 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Yapımcı
   
1938 49 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
   

Modern Zamanlar
1936 47 Komedi Yönetmen
Yapımcı
Müzik
Editör
Senarist
Oyuncu
8.5 158,208

Şehir Işıkları
1931 42 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Müzik
Oyuncu
Editör
8.6 119,976

Cambazhane
1928 39 Komedi Editör
Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Müzik
8.1 18,489
1928 39 Komedi Oyuncu 8.2 2,808
1926 37 Kısa Metraj Oyuncu 5.3 119
1926 37 Dram Yapımcı 6.8 31

Altına Hücum
1925 36 Macera Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Yapımcı
Müzik
Editör
8.2 72,595

Parisli Bir Kadın
1923 34 Dram Yönetmen
Editör
Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
7.1 3,484

Hacı
1923 34 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Yapımcı
Editör
7.5 2,901
1922 33 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
5.0 319

Maaş Günü
1922 33 Komedi Editör
Müzik
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.6 2,531

Boş Sınıf
1921 32 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
Editör
Müzik
7.5 2,348

Yumurcak
1921 32 Komedi Editör
Yapımcı
Müzik
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
8.3 76,553

Profesör
1919 30 Komedi Editör
Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.2 371

Keyifli Bir Gün
1919 30 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Yapımcı
Müzik
Editör
6.8 1,968
1919 30 Komedi Yapımcı
Editör
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Müzik
6.8 1,867

Bir Köpeğin Hayatı
1918 29 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
Müzik
Editör
7.8 4,956
1918 29 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.7 65
1918 29 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
6.3 297

Tüfek Omuza
1918 29 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Yapımcı
Müzik
Editör
6.8 4,113
1918 29 Kısa Metraj Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
Senarist
5.6 686

Üçlü Bela
1918 29 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
5.4 653

Maceraperest
1917 28 Komedi Yapımcı
Editör
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.5 2,471

Kür
1917 28 Kısa Metraj Yönetmen
Editör
Yapımcı
Senarist
Oyuncu
7.3 2,287

Muhacir
1917 28 Kısa Metraj Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
7.8 5,288
1917 28 Kısa Metraj Editör
Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.7 3,429

Paten
1916 27 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
7.2 2,336

Kont
1916 27 Kısa Metraj Yapımcı
Editör
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
6.8 1,372

Bir Sabah
1916 27 Komedi Editör
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.2 2,136

Avare
1916 27 Komedi Editör
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.0 1,741

Perde Arkası
1916 27 Kısa Metraj Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
7.0 1,662

Rehinci
1916 27 Komedi Editör
Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.2 2,160

İtfaiyeci
1916 27 Kısa Metraj Editör
Yapımcı
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.6 1,591

Reyon Şefi
1916 27 Kısa Metraj Editör
Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
6.7 1,517

Polis
1916 27 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.6 1,035

Zoraki Tayfa
1915 26 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
6.3 898

Banka
1915 26 Komedi Editör
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
6.8 1,224

Serseri
1915 26 Kısa Metraj Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
7.1 2,119

Park'ta
1915 26 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
5.8 966

Deniz Kenarında
1915 26 Kısa Metraj Editör
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
5.9 1,094

Bir Kadın
1915 26 Kısa Metraj Editör
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
6.6 1,102

Carmen Taşlaması
1915 26 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.1 649
1915 26 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.6 1,104

İş
1915 26 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
6.3 980

Jitney ile Kaçış
1915 26 Kısa Metraj Editör
Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.0 770

Şampiyon
1915 26 Kısa Metraj Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
6.8 1,439

Dışarıda Bir Gece
1915 26 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
6.1 1,052
1915 26 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.2 1,111
1914 25 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
5.7 453
1914 25 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.0 559
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Yönetmen
Oyuncu
Editör
6.1 754
1914 25 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.3 435

Maskara
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
6.0 812

Yeni Temizlikçi
1914 25 Kısa Metraj Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.1 554
1914 25 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
5.8 435
1914 25 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
5.1 646
1914 25 Komedi Senarist
Yönetmen
Oyuncu
Editör
5.5 623

Tillie'nin Büyük Aşkı
1914 25 Komedi Oyuncu 7.2 2,700
1914 25 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
5.8 701
1914 25 Komedi Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
5.4 475

Adil Bir Takas
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
5.7 491
1914 25 Komedi Yönetmen
Senarist
Oyuncu
Editör
6.0 583
1914 25 Komedi Oyuncu
Yönetmen
Senarist
Editör
6.4 1,001
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Editör
   

Gülme Gazı
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Yönetmen
Editör
5.8 851
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Editör
5.8 759
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
5.6 581
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
5.9 769
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
6.2 134
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.6 550
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
Editör
5.0 673
1914 25 Kısa Metraj Yönetmen
Oyuncu
Senarist
Editör
5.8 516
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
5.9 758
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.7 478
1914 25 Komedi Senarist
Oyuncu
5.4 516

Zalim, Zalim Aşk
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu
Senarist
5.5 823
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.1 659
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.7 931
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.4 830

Yağmurlu Bir Gün
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.5 966
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu 5.3 221
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.6 876
1914 25 Kısa Metraj Senarist
Oyuncu
5.8 1,809
1914 25 Kısa Metraj Oyuncu 5.5 1,219
Türkçe Altyazı © 2007 - 2017