Reklamı Kapat
Giriş Kayıt
Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock (80)


Yönetmen, Oyuncu, Yapımcı, Senarist
Gerçek İsmi:
Alfred Joseph Hitchcock
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1899 (Cumartesi)
Ölüm Tarihi:
29 Nisan 1980 (Salı)
Doğum Yeri:
Leytonstone, London, England, İngiltere
Diğer Bir İsmi:
Sir Alfred Hitchcock
Takma İsmi: Hitch
Burcu: Aslan
Boyu: 1.70 m
9.8 (98 Oy)
  • Currently 196.2/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (24)
Filmografi
  Film Adı Yılı Tür Altyazı Görev Puan Oy
2015 Belgesel Oyuncu 7.4 1,699
2015 Gerilim 4.2 64
2014 Belgesel Oyuncu 7.9 1,797
2014 Korku    
2012 Aksiyon 5.5 785
2012 Kısa Metraj 7.4 302
2009 Belgesel Oyuncu    
2008 Belgesel Oyuncu    
2006 Belgesel Oyuncu 7.3 2,696
2006 Belgesel Oyuncu    
2005 Belgesel Oyuncu    
1997 Belgesel Oyuncu    
1995 Belgesel Oyuncu 5.9 30
1984 Korku Oyuncu 6.4 1,430

Sapık 2
1983 Korku 6.4 16,936

Yükseklik Korkusu
1977 Komedi 6.7 15,135

Aile Komplosu
1976 Komedi Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
6.8 15,323

Cinnet
1972 Suç Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
7.5 31,036
1969 Gerilim Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.3 12,675

Esrar Perdesi
1966 Gerilim Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.7 18,691

Hırsız Kız
1964 Dram Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
7.2 34,022

Kuşlar
1963 Korku Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
7.7 128,983
1962 Suç Oyuncu 8.6 2,357

Sapık
1960 Korku Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
8.5 423,181

Gizli Teşkilat
1959 Macera Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
8.3 220,609
1959 Komedi Oyuncu    

Ölüm Korkusu
1958 Gizem Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
8.3 249,390

Lekeli Adam
1956 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
7.5 18,764

Çok Şey Bilen Adam
1956 Gerilim Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
7.5 42,257

Hırsızlar Kralı
1955 Gizem Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
7.5 46,352
1955 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
8.6 8,681

Harry'nin Derdi
1955 Komedi Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
7.2 24,889

Arka Pencere
1954 Gizem Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
8.5 316,598

Cinayet Var
1954 Suç Yapımcı
Yönetmen
8.1 106,465

İtiraf Ediyorum
1953 Suç Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
7.3 14,500

Trendeki Yabancı
1951 Suç Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.0 96,523

Sahne Korkusu
1950 Suç Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
7.1 9,351

Kapri Aşıkları
1949 Suç Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
6.2 4,647

Ölüm Kararı
1948 Suç Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
8.0 95,872

Celse Açılıyor
1947 Suç Oyuncu
Yönetmen
6.5 7,522

Aşktan da Üstün
1946 Dram Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
8.0 73,869

Öldüren Hatıralar
1945 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
7.6 32,986
1944 Kısa Metraj Yönetmen 6.3 1,201
1944 Kısa Metraj Yönetmen 5.5 1,079

Yaşamak İstiyoruz
1944 Gerilim Yapımcı
Yönetmen
Senarist
7.8 20,397

Şüphenin Gölgesi
1943 Gerilim Oyuncu
Yönetmen
8.0 45,354

Sabotajcı
1942 Aksiyon Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.2 17,478

Şüphe
1941 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
7.4 23,664

Bay ve Bayan Smith
1941 Komedi Oyuncu
Yönetmen
6.5 7,181

Yabancı Muhabir
1940 Gizem Oyuncu
Yönetmen
7.6 13,550

Rebecca
1940 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
8.1 87,593

Jamaica Hanı
1939 Macera Yönetmen 6.3 6,439

Kaybolan Kadın
1938 Komedi Oyuncu
Yönetmen
8.0 35,892

Genç Ve Masum
1937 Suç Oyuncu
Yönetmen
7.0 6,462

Sabotaj
1936 Gizem Oyuncu
Yönetmen
7.1 11,030
1936 Komedi Oyuncu
Yönetmen
6.6 6,103
1935 Macera Çeşitli 5.6 377

39 Basamak
1935 Suç Yönetmen
Oyuncu
7.8 40,096

Çok Şey Bilen Adam
1934 Suç Yönetmen
Oyuncu
6.9 12,610
1934 Biyografi Yönetmen 6.1 794
1932 Suç Yönetmen
Senarist
5.9 3,450
1931 Gizem Yönetmen 6.0 371

Zengin Ve Garip
1931 Komedi Yönetmen
Senarist
5.9 3,011

Düzenbaz
1931 Dram Yönetmen
Senarist
5.8 2,059
1930 Suç Senarist
Yönetmen
Oyuncu
6.4 4,126

Şantaj
1929 Suç Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.0 7,123

Aşk Üçgeni
1929 Dram Yönetmen 6.3 1,819

Hafif Meşrep
1928 Romantik Oyuncu
Yönetmen
5.7 1,853

Şampanya
1928 Komedi Yönetmen
Senarist
5.7 1,380

Çiftçinin Karısı
1928 Komedi Senarist
Yönetmen
6.0 1,753

Yokuş Aşağı
1927 Macera Yönetmen 6.1 1,233

Ring
1927 Dram Oyuncu
Senarist
Yönetmen
6.3 2,262

Kiracı: Sisli Bir Londra Hikayesi
1927 Suç Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.3 6,822
1926 Romantik Yönetmen    

Zevk Bahçesi
1925 Komedi Yönetmen 6.0 1,399
1924 Dram Senarist
Editör
Yapım Tasarımcısı
Sanat Yönetmeni
Set Dekoratörü
Yönetmen Asistanı
6.4 162
1923 Dram Senarist
Sanat Yönetmeni
Yönetmen Asistanı
7.1 42
Türkçe Altyazı © 2007 - 2016