Reklamı Kapat
Giriş Kayıt
Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock (80)


Yönetmen, Oyuncu, Yapımcı, Senarist
Gerçek İsmi:
Alfred Joseph Hitchcock
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1899 (Cumartesi)
Ölüm Tarihi:
29 Nisan 1980 (Salı)
Doğum Yeri:
Leytonstone, London, England, İngiltere
Diğer Bir İsmi:
Sir Alfred Hitchcock
Takma İsmi: Hitch
Burcu: Aslan
Boyu: 1.70 m
9.8 (92 Oy)
  • Currently 196/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (24)
Filmografi
  Film Adı Yılı Tür Altyazı Görev Puan Oy
2015 Belgesel Oyuncu 7.5 505
2015 Gerilim 4.2 64
2014 Belgesel Oyuncu 7.9 1,557
2014 Korku    
2012 Aksiyon 5.5 744
2012 Kısa Metraj 7.4 298
2009 Belgesel Oyuncu    
2008 Belgesel Oyuncu    
2006 Belgesel Oyuncu 7.3 2,576
2006 Belgesel Oyuncu    
1997 Belgesel Oyuncu    
1995 Belgesel Oyuncu 5.9 32
1984 Korku Oyuncu 6.4 1,417

Sapık 2
1983 Korku 6.4 16,290

Yükseklik Korkusu
1977 Komedi 6.7 14,448

Aile Komplosu
1976 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.8 14,719

Cinnet
1972 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
7.5 29,687
1969 Gerilim Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
6.3 12,201

Esrar Perdesi
1966 Gerilim Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
6.7 17,927

Hırsız Kız
1964 Dram Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.2 32,690

Kuşlar
1963 Korku Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
7.7 122,107
1962 Suç Oyuncu 8.6 2,236

Sapık
1960 Korku Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.5 396,048

Gizli Teşkilat
1959 Macera Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.4 209,134
1959 Komedi Oyuncu    

Ölüm Korkusu
1958 Gizem Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
8.4 232,572

Lekeli Adam
1956 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
7.5 17,898

Çok Şey Bilen Adam
1956 Gerilim Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
7.5 40,102

Hırsızlar Kralı
1955 Gizem Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.5 43,561
1955 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
8.7 8,015

Harry'nin Derdi
1955 Komedi Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
7.2 23,965

Arka Pencere
1954 Gizem Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
8.5 297,479

Cinayet Var
1954 Suç Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.1 100,140

İtiraf Ediyorum
1953 Suç Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.3 13,830

Trendeki Yabancı
1951 Suç Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
8.0 90,214

Sahne Korkusu
1950 Suç Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
7.1 9,006

Kapri Aşıkları
1949 Suç Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
6.2 4,501

Ölüm Kararı
1948 Suç Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.0 91,462

Celse Açılıyor
1947 Suç Oyuncu
Yönetmen
6.5 7,268

Aşktan da Üstün
1946 Dram Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
8.0 70,793

Öldüren Hatıralar
1945 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
7.7 31,771
1944 Kısa Metraj Yönetmen 6.3 1,136
1944 Kısa Metraj Yönetmen 5.6 1,065

Yaşamak İstiyoruz
1944 Gerilim Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.8 19,478

Şüphenin Gölgesi
1943 Gerilim Yönetmen
Oyuncu
8.0 43,569

Sabotajcı
1942 Aksiyon Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.2 16,745

Şüphe
1941 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
7.5 22,703

Bay ve Bayan Smith
1941 Komedi Oyuncu
Yönetmen
6.5 6,949

Yabancı Muhabir
1940 Gizem Oyuncu
Yönetmen
7.6 12,988

Rebecca
1940 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
8.1 83,245

Jamaica Hanı
1939 Macera Yönetmen 6.3 6,174

Kaybolan Kadın
1938 Komedi Oyuncu
Yönetmen
8.0 34,597

Genç Ve Masum
1937 Suç Oyuncu
Yönetmen
7.0 6,235

Sabotaj
1936 Gizem Yönetmen
Oyuncu
7.1 10,599
1936 Komedi Yönetmen
Oyuncu
6.6 5,906
1935 Macera Çeşitli 5.6 379

39 Basamak
1935 Suç Oyuncu
Yönetmen
7.8 38,549

Çok Şey Bilen Adam
1934 Suç Yönetmen
Oyuncu
6.9 12,147
1934 Biyografi Yönetmen 6.1 765
1932 Suç Senarist
Yönetmen
5.9 3,374
1931 Gizem Yönetmen 6.0 375

Zengin Ve Garip
1931 Komedi Yönetmen
Senarist
5.9 2,941

Düzenbaz
1931 Dram Senarist
Yönetmen
5.8 2,005
1930 Suç Oyuncu
Senarist
Yönetmen
6.4 4,054

Şantaj
1929 Suç Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.0 6,888

Aşk Üçgeni
1929 Dram Yönetmen 6.3 1,760

Hafif Meşrep
1928 Romantik Oyuncu
Yönetmen
5.7 1,802

Şampanya
1928 Komedi Yönetmen
Senarist
5.7 1,331

Çiftçinin Karısı
1928 Komedi Senarist
Yönetmen
6.0 1,696

Yokuş Aşağı
1927 Macera Yönetmen 6.2 1,181

Ring
1927 Dram Yönetmen
Senarist
Oyuncu
6.3 2,195

Kiracı: Sisli Bir Londra Hikayesi
1927 Suç Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.3 6,502
1926 Romantik Yönetmen    

Zevk Bahçesi
1925 Komedi Yönetmen 6.0 1,325
1924 Dram Senarist
Editör
Yapım Tasarımcısı
Sanat Yönetmeni
Set Dekoratörü
Yönetmen Asistanı
6.4 165
1923 Dram Senarist
Sanat Yönetmeni
Yönetmen Asistanı
7.1 48
Türkçe Altyazı © 2007 - 2016