Reklamı Kapat
Giriş Kayıt
Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock (80)


Yönetmen, Oyuncu, Yapımcı, Senarist

Alfred Joseph Hitchcock, 13 Ağustos 1899 Leytonstone, London, İngiltere, Birleşik Krallık doğumlu yönetmen, oyuncu, yapımcı, senarist. Sapık (1960), Arka Pencere (1954), Ölüm Korkusu (1958), Gizli Teşkilat (1959) gibi yapımlarla biliniyor.29 Nisan 1980 tarihinde (80 yaşında) hayatını kaybetti.

Gerçek İsmi: Alfred Joseph Hitchcock
Doğum Tarihi: 13 Ağustos 1899
Ölüm Tarihi: 29 Nisan 1980
Doğum Yeri: Leytonstone, London, İngiltere, Birleşik Krallık
Diğer Bir İsmi: Sir Alfred Hitchcock
Takma İsmi: Hitch
Burcu: Aslan
Boyu: 1.70 m
9.8 (100 Oy)
  • Currently 196.2/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (24)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2015 Belgesel Oyuncu 7.4 2,243
2015 Gerilim 4.2 64
2014 Belgesel Oyuncu 7.9 1,844
2014 Korku    
2012 Aksiyon 5.6 797
2012 Kısa Metraj 7.4 305
2009 Belgesel Oyuncu    
2008 Belgesel Oyuncu    
2006 Belgesel Oyuncu 7.3 2,733
2006 Belgesel Oyuncu    
2005 Belgesel Oyuncu    
2000 Belgesel Oyuncu 7.1 233
1997 Belgesel Oyuncu    
1995 Belgesel Oyuncu 5.9 30
1984 Korku Oyuncu 6.4 1,446

Sapık 2
1983 Korku 6.4 17,250

Yükseklik Korkusu
1977 78 Komedi 6.7 15,389

Aile Komplosu
1976 77 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.8 15,502

Cinnet
1972 73 Suç Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
7.5 31,476
1969 70 Gerilim Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.3 12,837

Esrar Perdesi
1966 67 Gerilim Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
6.7 18,910

Hırsız Kız
1964 65 Dram Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
7.2 34,692

Kuşlar
1963 64 Korku Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.7 132,174
1962 Suç Oyuncu 8.6 2,555

Sapık
1960 61 Korku Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
8.5 434,802

Gizli Teşkilat
1959 60 Macera Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
8.4 225,305
1959 Komedi Oyuncu    

Ölüm Korkusu
1958 59 Gizem Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
8.4 256,495

Lekeli Adam
1956 57 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
7.5 19,041

Çok Şey Bilen Adam
1956 57 Gerilim Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
7.5 43,154

Hırsızlar Kralı
1955 56 Gizem Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
7.5 47,364
1955 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
8.6 9,658

Harry'nin Derdi
1955 56 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.2 25,229

Arka Pencere
1954 55 Gizem Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.5 324,968

Cinayet Var
1954 55 Suç Yapımcı
Yönetmen
8.2 109,945

İtiraf Ediyorum
1953 54 Suç Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
7.3 14,675

Trendeki Yabancı
1951 52 Suç Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
8.1 99,131

Sahne Korkusu
1950 51 Suç Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
7.1 9,482

Kapri Aşıkları
1949 50 Suç Yönetmen
Oyuncu
Yapımcı
6.2 4,711

Ölüm Kararı
1948 49 Suç Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.0 97,727

Celse Açılıyor
1947 48 Suç Oyuncu
Yönetmen
6.5 7,605

Aşktan da Üstün
1946 47 Dram Yapımcı
Oyuncu
Senarist
Yönetmen
8.0 75,020

Öldüren Hatıralar
1945 46 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
7.6 33,354
1944 45 Kısa Metraj Yönetmen 6.3 1,232
1944 45 Kısa Metraj Yönetmen 5.5 1,089

Yaşamak İstiyoruz
1944 45 Gerilim Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.8 20,702

Şüphenin Gölgesi
1943 44 Gerilim Oyuncu
Yönetmen
8.0 46,149

Sabotajcı
1942 43 Aksiyon Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.2 17,867

Şüphe
1941 42 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
7.4 24,117

Bay ve Bayan Smith
1941 42 Komedi Oyuncu
Yönetmen
6.5 7,329

Yabancı Muhabir
1940 41 Gizem Oyuncu
Yönetmen
7.6 13,827
1940 41 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
8.2 89,716

Jamaica Hanı
1939 40 Macera Yönetmen 6.3 6,599

Kaybolan Kadın
1938 39 Komedi Yönetmen
Oyuncu
8.0 36,591

Genç Ve Masum
1937 38 Suç Yönetmen
Oyuncu
7.0 6,534

Sabotaj
1936 37 Gizem Oyuncu
Yönetmen
7.1 11,176
1936 37 Komedi Oyuncu
Yönetmen
6.6 6,159
1935 36 Macera Çeşitli 5.6 380

39 Basamak
1935 36 Suç Yönetmen
Oyuncu
7.8 40,535

Çok Şey Bilen Adam
1934 35 Suç Oyuncu
Yönetmen
6.9 12,799
1934 35 Biyografi Yönetmen 6.0 810
1932 33 Suç Senarist
Yönetmen
5.9 3,475
1931 32 Gizem Yönetmen 6.0 377

Zengin Ve Garip
1931 32 Komedi Yönetmen
Senarist
5.9 3,037

Düzenbaz
1931 32 Dram Senarist
Yönetmen
5.8 2,080
1930 31 Suç Oyuncu
Yönetmen
Senarist
6.4 4,180

Şantaj
1929 30 Suç Yönetmen
Senarist
Oyuncu
7.0 7,197

Aşk Üçgeni
1929 30 Dram Yönetmen 6.3 1,836

Hafif Meşrep
1928 29 Romantik Oyuncu
Yönetmen
5.7 1,864

Şampanya
1928 29 Komedi Senarist
Yönetmen
5.7 1,392

Çiftçinin Karısı
1928 29 Komedi Senarist
Yönetmen
6.0 1,766

Yokuş Aşağı
1927 28 Macera Yönetmen 6.1 1,248

Ring
1927 28 Dram Oyuncu
Yönetmen
Senarist
6.3 2,285

Kiracı: Sisli Bir Londra Hikayesi
1927 28 Suç Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.3 6,920
1926 27 Romantik Yönetmen    

Zevk Bahçesi
1925 26 Komedi Yönetmen 6.0 1,423
1924 25 Dram Senarist
Editör
Yapım Tasarımcısı
Sanat Yönetmeni
Set Dekoratörü
Yönetmen Asistanı
6.4 162
1923 24 Dram Senarist
Sanat Yönetmeni
Yönetmen Asistanı
7.1 42
Türkçe Altyazı © 2007 - 2016