Reklamı Kapat
Giriş Kayıt
Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock (80)


Yönetmen, Oyuncu, Yapımcı, Senarist
Gerçek İsmi:
Alfred Joseph Hitchcock
Doğum Tarihi:
12 Ağustos 1899 (Cumartesi)
Ölüm Tarihi:
29 Nisan 1980 (Salı)
Doğum Yeri:
Leytonstone, London, England, İngiltere
Diğer Bir İsmi:
Sir Alfred Hitchcock
Takma İsmi: Hitch
Burcu: Aslan
Boyu: 1.70 m
9.8 (97 Oy)
  • Currently 196/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (24)
Filmografi
  Film Adı Yılı Tür Altyazı Görev Puan Oy
2015 Belgesel Oyuncu 7.4 1,308
2015 Gerilim 4.2 64
2014 Belgesel Oyuncu 7.9 1,747
2014 Korku    
2012 Aksiyon 5.5 770
2012 Kısa Metraj 7.4 300
2009 Belgesel Oyuncu    
2008 Belgesel Oyuncu    
2006 Belgesel Oyuncu 7.3 2,663
2006 Belgesel Oyuncu    
2005 Belgesel Oyuncu    
1997 Belgesel Oyuncu    
1995 Belgesel Oyuncu 5.9 30
1984 Korku Oyuncu 6.4 1,418

Sapık 2
1983 Korku 6.4 16,702

Yükseklik Korkusu
1977 Komedi 6.7 14,915

Aile Komplosu
1976 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.8 15,127

Cinnet
1972 Suç Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
7.5 30,614
1969 Gerilim Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.3 12,501

Esrar Perdesi
1966 Gerilim Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
6.7 18,448

Hırsız Kız
1964 Dram Yapımcı
Yönetmen
Oyuncu
7.2 33,579

Kuşlar
1963 Korku Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
7.7 127,194
1962 Suç Oyuncu 8.6 2,357

Sapık
1960 Korku Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
8.5 416,091

Gizli Teşkilat
1959 Macera Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.4 217,758
1959 Komedi Oyuncu    

Ölüm Korkusu
1958 Gizem Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.3 245,021

Lekeli Adam
1956 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
7.5 18,475

Çok Şey Bilen Adam
1956 Gerilim Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.5 41,687

Hırsızlar Kralı
1955 Gizem Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.5 45,635
1955 Suç Oyuncu
Yönetmen
Yapımcı
8.6 8,681

Harry'nin Derdi
1955 Komedi Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.2 24,633

Arka Pencere
1954 Gizem Yönetmen
Yapımcı
Oyuncu
8.5 311,743

Cinayet Var
1954 Suç Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.1 104,720

İtiraf Ediyorum
1953 Suç Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.3 14,297

Trendeki Yabancı
1951 Suç Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
8.0 94,887

Sahne Korkusu
1950 Suç Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
7.1 9,253

Kapri Aşıkları
1949 Suç Oyuncu
Yapımcı
Yönetmen
6.2 4,583

Ölüm Kararı
1948 Suç Yapımcı
Oyuncu
Yönetmen
8.0 94,785

Celse Açılıyor
1947 Suç Oyuncu
Yönetmen
6.5 7,430

Aşktan da Üstün
1946 Dram Oyuncu
Senarist
Yönetmen
Yapımcı
8.0 73,112

Öldüren Hatıralar
1945 Kara Film Yönetmen
Oyuncu
7.6 32,556
1944 Kısa Metraj Yönetmen 6.3 1,183
1944 Kısa Metraj Yönetmen 5.5 1,067

Yaşamak İstiyoruz
1944 Gerilim Yapımcı
Senarist
Yönetmen
7.8 20,087

Şüphenin Gölgesi
1943 Gerilim Oyuncu
Yönetmen
8.0 44,834

Sabotajcı
1942 Aksiyon Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.2 17,238

Şüphe
1941 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
7.4 23,374

Bay ve Bayan Smith
1941 Komedi Oyuncu
Yönetmen
6.5 7,106

Yabancı Muhabir
1940 Gizem Oyuncu
Yönetmen
7.6 13,421

Rebecca
1940 Kara Film Oyuncu
Yönetmen
8.1 86,385

Jamaica Hanı
1939 Macera Yönetmen 6.3 6,348

Kaybolan Kadın
1938 Komedi Oyuncu
Yönetmen
8.0 35,472

Genç Ve Masum
1937 Suç Oyuncu
Yönetmen
7.0 6,374

Sabotaj
1936 Gizem Oyuncu
Yönetmen
7.1 10,868
1936 Komedi Yönetmen
Oyuncu
6.6 6,029
1935 Macera Çeşitli 5.7 368

39 Basamak
1935 Suç Oyuncu
Yönetmen
7.8 39,659

Çok Şey Bilen Adam
1934 Suç Oyuncu
Yönetmen
6.9 12,452
1934 Biyografi Yönetmen 6.1 779
1932 Suç Yönetmen
Senarist
5.9 3,417
1931 Gizem Yönetmen 6.0 363

Zengin Ve Garip
1931 Komedi Yönetmen
Senarist
5.9 2,978

Düzenbaz
1931 Dram Yönetmen
Senarist
5.8 2,036
1930 Suç Senarist
Yönetmen
Oyuncu
6.4 4,096

Şantaj
1929 Suç Oyuncu
Yönetmen
Senarist
7.0 7,036

Aşk Üçgeni
1929 Dram Yönetmen 6.3 1,791

Hafif Meşrep
1928 Romantik Oyuncu
Yönetmen
5.7 1,825

Şampanya
1928 Komedi Yönetmen
Senarist
5.7 1,356

Çiftçinin Karısı
1928 Komedi Senarist
Yönetmen
6.0 1,725

Yokuş Aşağı
1927 Macera Yönetmen 6.1 1,204

Ring
1927 Dram Oyuncu
Yönetmen
Senarist
6.3 2,234

Kiracı: Sisli Bir Londra Hikayesi
1927 Suç Oyuncu
Senarist
Yönetmen
7.3 6,713
1926 Romantik Yönetmen    

Zevk Bahçesi
1925 Komedi Yönetmen 6.0 1,369
1924 Dram Senarist
Editör
Yapım Tasarımcısı
Sanat Yönetmeni
Set Dekoratörü
Yönetmen Asistanı
6.4 163
1923 Dram Senarist
Sanat Yönetmeni
Yönetmen Asistanı
7.1 42
Türkçe Altyazı © 2007 - 2016